Criteris per a les seus de joc del Barcelona World E-chess Open - Ciutat de Barcelona

Durant les dates del 21 al 30 d’agost la Federació Catalana d’Escacs (FCE) organitza el BARCELONA WORLD E-CHESS OPEN - CIUTAT DE BARCELONA.

Hi haurà diferents seus de joc presencials, per jugar de manera online mitjançant la plataforma de joc online Chess.com, en diverses ciutats de tot el món. La seu de joc principal serà a Barcelona, concretament a l’Auditori del Centre Cívic de les Cotxeres de Sants, C. Sants 79, Barcelona i locals adjacents.

Es podran homologar d’altres seus de joc secundàries a diferents ciutats del món que vulguin tenir una seu oficial. Aquestes seus les podran gestionar un club o una Federació d’escacs.

Les seus de joc hauran de complir els següents requisits:

 1. Complir amb el protocol sanitari vigent del país, juntament amb l’obligació de tenir gels hidrològics a les entrades i sortides del local i obligar a omplir la declaració responsable a cada participant.
 2. Tenir espais molt amplis on poder ubicar les taules i cadires per jugar. Haurà de tenir espai per poder garantir les distàncies de seguretat mínimes per a un mínim de 25 esportistes.
 3. Garantir una taula per participant d’una mida de 70 cm d’amplada i 1 metre de llarg.
 4. Estar adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
 5. Garantir bona connexió a internet.
 6. Disposar de càmeres panoràmiques i distribuir-les per dins la sala de joc per poder gravar tota la sessió.
 7. Tenir aire condicionat i/o calefacció a la sala de joc.
 8. Servei de megafonia en la sala.
 9. Cobertura elèctrica suficient per la connexió d’ordinadors, tablets o mòbils dels participants, així com per càmeres, impressores i ordinadors per a l’organització i/o àrbitre.
 10. Crear un club a Chess.com per tal de facilitar la gestió amb chess.com i tenir algun mitjà de cobrament per tal de cobrar les inscripcions dels participants de les seves seus.

A més, els organitzadors oficials de les seus de joc licitants hauran de:

 1. Garantir un mínim de 25 participants presencials.
 2. Comptar amb un àrbitre presencial, que haurà de tenir la titulació mínima d'àrbitre FIDE, és a dir, AF o AI. La ràtio d’àrbitres serà d’un per cada 30 participants.
 3. Aportar endolls o lladres suficients per poder endollar els dispositius electrònics.
 4. Estar connectats durant les rondes amb l’àrbitre principal via Zoom.
 5. Disposar d’una càmera que gravi en directe una panoràmica de la seu amb els participants, i una pantalla per poder veure en directe la resta de sales de joc.

Les seus de joc homologades i acceptades per la FCE per ser seus secundàries oficials del torneig hauran de tenir en compte:

 1. El preu de les inscripcions al torneig dels participants el marcarà cada seu, sempre amb el vist i plau de la Federació Catalana d’Escacs, i el seu pagament serà efectuat a cada seu.
 2. Aquest preu d’inscripció sortirà a les bases del torneig. Cada seu de joc rebrà l’import íntegre de les seves inscripcions per tal de que puguin gestionar la seva comptabilitat.
 3. Les despeses derivades del torneig aniran a càrrec de l’organització de les seus designades.
 4. Les despeses de l’àrbitre o àrbitres de la seu aniran a càrrec de l’organització de les seus designades.
 5. Els premis de la general, que surten a les bases, els posa en la seva totalitat la FCE.

Els interessats hauran de contactar amb l’organització al següent correu: federacio@escacs.cat , no més tard del 10 d’agost del 2020.

Aquelles persones que vulguin participar en el Torneig Internacional d'Escacs Sants - Ciutat de Barcelona i estiguin cercant un allotjament assequible que considerin la següent proposta: al preu de 47 € per nit i persona amb esmorzar inclòs.

Els interessats poden contactar directament a la Residència Liv Student de Sarrià comentant que s'allotgen per a participar en l'Obert de Sants.

A continuació les dades de contacte:

 

L’Obert d’escacs més important de Catalunya engega motors. Publicades les bases i inscripcions obertes, segueix amb el seu format tradicional de fer tres grups i es recupera el Campionat de Ràpides.

Del 18 al 27 d’agost, a les Cotxeres de Sants, més de sis-centes persones es donaran cita durant deu dies en un dels campionats d’escacs més important d’Europa. El XXIV Obert de Sants - Ciutat de Barcelona 2023 torna. En el següent enllaç podeu consultar tota la informació de les bases del campionat:

Circular CAT 19/2023 Bases del XXIV Open Internacional de Sants – 28è Ciutat de Barcelona

Com a novetat administrativa, la Federació Catalana d’Escacs, col·laboradora en l’organització de l’Obert de Sants a càrrec del Secretariat de Cotxeres i altres entitats, ha incorporat a la web la gestió d’inscripcions. D’aquesta forma, a més d’agilitzar les inscripcions, tot federat podrà saber al mateix moment si la inscripció s’ha efectuat correctament comprovant que ja forma part de la llista d’inscrits. Quadre resum del nou sistema d'inscripcions:

 

 

A més, i sota la supervisió de l’Àrbitre Internacional Davide Vega D'Aurelio, la llista definitiva d’inscrits la podeu consultar al següent enllaç del portal de chess-results:

XXIV Open Internacional de Sants - Ciutat de Barcelona

Per a informació d'allotjament consultar:

Allotjament pels dies de l'Obert de Sants 2023

548 participants a una nova edició de l'Obert de Sants - Ciutat de Barcelona

Des del dia 19 d'agost s'està jugant l'Obert de Sants – Ciutat de Barcelona a les Cotxeres de Sants de Barcelona. Cada tarda, a partir de les 16:30 hores s'inicia la ronda, a excepció de la darrera ronda, el dia 28 d'agost, que es jugarà a les 9:30 hores. 

Hi ha una participació de 548 inscrits entre els tres grups de joc, de 39 països diferents. Entre aquests inscrits hi ha la quantitat de 83 titulats internacionals, des de grans mestres fins a Candidat Master.

Leer más...

Demà, divendres 19 d'agost, s'iniciarà l'Obert de Sants - Ciutat de Barcelona 2022 amb la participació de 552 participants. Les sales estan preparades per al tret de sortida d'aquesta nova edició, que es jugarà a les sales de les Cotxeres de Sants de Barcelona.

Tota la informació es pot trobar al web del torneig: https://cotxeres-casinet.org/escacs/

Rànquing i aparellaments

Partides en directe

Demà, 19 d'agost, començarà la nova edició de l'Obert Internacional d’escacs de Sants-Ciutat de Barcelona 2022 fins el dia 28 d'agost a les Cotxeres de Sants de Barcelona (C/Sants 79).

Les partides es podran seguir per la retransmissió en directe del nostre portal amb els comentaris del GM Àlvar Alonso a través del canal de Twitch de la Federació Catalana d'Escacs http://twitch.tv/federaciocatalanadescacs

També es pot assistir a la sala de conferències de l'edifici de les Cotxeres de Sants on es podrà viure en directe.

Els GM S.P. Sethuraman i Hipólito Asís, campions de l'Obert Internacional Ciutat de Barcelona Grup A i de l’Absolut de Catalunya respectivament.

 

Ja tenim campions dels torneigs que van començar el dia 18 d’agost i van finalitzar el dia 26 del mateix mes, a les tardes. Es van jugar l’Absolut de Catalunya i 2 grups del Ciutat de Barcelona a les Cotxeres de Sants, a Barcelona. 

En el grup A del 26è Trofeu Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Barcelona el campió va ser el GM indi S.P. Sethuraman després d’imposar-se al GM armeni Aram Hakobyan, el qual va ser líder durant moltes rondes. El número 1 del rànquing, amb peces blanques, va entregar un peó del flanc de dama per atacar al rei negre, però jugades després l’Hakobyan el va tornar. En aquell moment, el jugador indi seguia tenint una posició millor i gràcies al seu domini de la columna oberta, ràpidament va fer un atac que va ser decisiu. Va guanyar el punt i va esperar a la resta de resultats.

Dos primers taulers del grup A de la darrera ronda.

En el primer tauler el GM Daniil Yuffa contra el GM indi Aranvindh va acabar en taules, tot i haver sacrificis a la partida. L’indi, amb peces negres, va arriscar molt per intentar guanyar, primer entregant un peó, i després una peça molt dubtosa. El jugador rus, que amb taules assegurava un lloc del podi, no va volver arriscar i amb una simplificació va arribar a un final de taules.

Posició final de la partida Yuffa vs Aravindh.

L’altre jugador que podia aspirar al títol, el Fernando Peralta (Valls) no va poder passar de les taules aconseguint una 7a posició.

El podi el va completar un altre indi, el GM Murali Karthikeyan, després d’imposar-se a la seva compatriota, la india WIGM Vaishali.

El podi del Ciutat de Barcelona Grup A. D’esquerra a dreta: Daniil Yuffa, S.P. Sethuraman i Murali Karthikeyan.

Classificació final del grup A

 

En el grup B, el jugador del Sant Adrià, German Walter, no es va presentar a jugar, donant així el títol de campió a l’indi Chopra Manmay.

El Pol Ortiz (Figueres) va fer taules contra l’Albert Gutierrez (Espiga de les Corts) en una partida bastant igualada, mentre que el Rafael Pujante va guanyar amb peces negres al seu contrari, Jaume Costa (Granollers-Canovelles). Amb aquest punt, el Rafael aconseguia la segona posició del grup B.  

El David Angel Silva amb la seva victòria sobre el Pablo Castrillo (Cornellà) va tancar el podi, a un punt del campió.

El podi del Ciutat de Barcelona Grup B. D’esquerra a dreta: Rafael Pujante, Chopra Manmay i David Angel Silva.

Classificació final del grup B

 

Respecte l’Absolut de Catalunya individual 2021, el GM Hipólito Asís (Barcelona) va començar la ronda com a líder i la va acabar com a campió. El seu contrari de la darrera ronda, el MF Daniel Garcia (Colon Sabadell Chessy), va aconseguir una posició una mica millor. Amb taules, l’Hipólito era campió, i va intentar fer una repetició de jugadas, però el jugador del Vallès Occidental les va refusar i, en arriscar massa, va acabar perdent. Així doncs, l’Hipólito Asís es convertia en el nou Campió de Catalunya amb 6.5 punts de 9 partides.

A la partida del GM Daniel Alsina (Barberà) contra el MI Pere Garriga (Mollet), el blanc va entregar primer una qualitat i, poc després una peça, en una partida brillant. Al cap d’unes jugades, el Daniel va acabar recuperant el material sacrificat per arribar a un final amb 2 peons de més i guanyar amb bona tècnica. Tot i la derrota, el Pere Garriga va aconseguir la segona posició, a punt i mig del campió.

Posició final de la partida Alsina-Garriga

 

El GM Marc Narciso (Ateneu Colon) va guanyar amb peces negres al MI Lázaro Lorenzo (Colon Sabadell Chessy), posicionant-se tercer gràcies al desempat contra el GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy). A la seva partida, en Marc va aconseguir ràpidament la parella d’alfils, i després de canviar dames, va crear un peó passat que seria decisiu, ja que en Lázaro no va poder fer res per evitar la coronació.

Podi de l'Absolut de Catalunya. D'esquerra a dreta: Marc Narciso, Hipólito Asís i Pere Garriga.

El MI Gerard Ayats (Barcelona) va evitar que el GM Miguel Muñoz (Valls) aconseguís un lloc en el podi, ja que no el va donar opció durant la partida. El Gerard va entregar, en un primer moment, dos peons, i més tard una peça, a l’obertura escandinava que va presentar en Miguel, sense deixar-lo reaccionar.

Moment de la partida Ayats-Muñoz.

El MF Francesc Xavier Farran (Tarragona) va acabar el torneig amb taules contra el GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy), fent que aquest últim no aconseguís un lloc al podi. En Viktor va acabar 4rt a la classificació final.

Classificació final de l'Absolut de Catalunya

 

En tots els torneigs es va veure molta lluita i bones partides. Us deixem l’enllaç a les partides de totes les rondes que podeu visualitzar en qualsevol moment. https://escacs.cat/directe/2021/ciutat/  Agrair la bona feina al tècnic retransmissor, Josué Expósito, i als comentaristes, els MI Benjamin Mela i l’Alfonso Jerez, que totes les tardes van estar retransmetent les partides en directe, i en especial a l’Alfonso Jerez per l’ajuda tècnica a l’hora d’escriure les cròniques que hem publicat al llarg d’aquestes 9 rondes de torneig.

No podem deixar d’agrair també l’equip arbitral que va fer que el torneig anés sobre rodes i a les persones de l’organització i personal de Cotxeres.

Àlbum de fotografies

Moltes gràcies als participants, que sense ells no es podria haver organitzat aquest torneig i ens veiem a la propera, que esperem que ja sigui sense mascareta.

Daniil Yuffa guanya a Hakobyan i es posa líder del Ciutat de Barcelona Grup A, mentre que Hipólito Asís segueix líder de l’Absolut.

El GM rus de l’equip Andreu Paterna, de València, Daniil Yuffa, va guanyar amb les peces negres al que fins ara era líder, el GM Aram Hakobyan (Armenia) en una partida molt bona. Van jugar un atac anglès amb molts sacrificis de material, fins que al final el negre va aconseguir la victòria i posicionar-se líder en solitari abans de la darrera ronda. 

 

 

Moment de la partida Hakobyan-Yuffa, en el tauler 1.

A mig punt del líder, hi ha un grup de 4 GM, l’armeni Hakobyan, els indis Sethuraman i Aravindh i l’argentí del Valls, Fernando Peralta, que no han perdut les opcions de guanyar el torneig. A la ronda 9 els enfrontaments seran entre els implicats, mentre que a Peralta li ha afavorit l’aparellament contra un indi amb mig punt menys que ell. 

Daniil Yuffa, líder provisional del grup A.

Leer más...

El líder es manté en tots dos torneigs.

El GM Aram Hakobyan (Armenia), tot i fer taules, es manté líder en solitari a mig punt de l’únic perseguidor que va guanyar la ronda d’ahir, el GM rus Daniil Yuffa, contra César Alcalá (Barcelona). 

Tauler número 1: Lopez (Barberà) - Hakobyan (Armènia)

El grup següent, format per 10 jugadors, estan a 1 punt del líder. En aquest grup trobem als GM Jose Manuel López (Barberà), Fernando Peralta (Valls) i Jules Moussard (Barcelona). També hi ha l’irlandès MF Tom O’Gorman que va jugar una partida molt bona contra el GM indi Aravindh arribant a un final guanyat, però l’indi va demostrar el seu elo trobant una repetició miraculosa per poder acabar fent taules.

Després de la jugada 50.-Tc6 el negre fa una combinació de repetició aconseguint taules. Sabeu quina és?

Leer más...

Una altra ronda acabada i enfilem les rondes finals on es decidirà tot, que està molt emocionant.

El Ciutat de Barcelona grup A, l’armeni GM Hakobyan va guanyar clarament al GM indi Karthikeyan amb un atac en el flanc de dama que li permet seguir sent líder en solitari. Amb aquesta victòria ha augmentat la distància amb la resta de perseguidors a un punt, ja que l’altre indi, el GM Visakh, va perdre contra el brasiler Fier que no es vol quedar enrere a la lluita per al títol. La resta de 7 jugadors que estan a un punt del líder no volen perdre la seva oportunitat, incloent el César Alcalá (Barcelona) que va tornar a guanyar al MF Dorian Dalaud. 

 

El líder provisional, Aram Hakobyan, i el César Alcalá (Barcelona), jugador entre el grup de perseguidors.

Leer más...