El diumenge 30 de març de 2024, a El Catllar, tindrà lloc una nova prova del Circuit de Tornejos Solidaris Drac Artcai 2023-24, organitzat per l'Associació Projecte Solidari Drac Artcai i el Consell Esportiu del Tarragonès, juntament amb l'Ajuntament del Catllar.

El torneig és obert a totes les edats. Consistirà en un torneig vuit rondes al ritme de 5 minuts per partida i vàlid per a elo català de ràpides. Hi haurà trofeus pels primers classificats, trofeus pels millors de quatre trams, el millor vetarà i els tres millors sub14. El campionat serà a les 16:45 al Centre Cultural de El Catllar, situat a l'Avinguda Catalunya, 12.

Bases Torneig d'Escacs Solidari El Catllar

Resultats i Classificació

Per a més informació del projecte Drac Artcai podeu visitar dracartcai.com

Lamentem fer-vos la notificació de la suspensió del torneig Obert Sub20 del Memorial Francesc Terreu 2023, que havia de tenir lloc els propers dies 27, 28 i 29 de desembre a Valls, donada la poca participació.

Setena edició del Campionat d'Escacs Actius per Equips d'Edats de la Territorial de Tarragona, torneig ben conegut com la Minicopa de Tarragona. Jugat aquest diumenge 10 de desembre a La Ràpita. Si en edicions passades aquest torneig ja tenia una bona acceptació vorejant la trentena d'equips i uns 130 esportistes participants, enguany s'ha trencat el sostre de llarg: 45 equips i 197 esportistes participants, de 17 clubs de la territorial. Tot un èxit de participació, molt bona feina dels escacs base dels clubs tarragonins.

Leer más...

El diumenge 3 de desembre, a les 10 del matí, a La Palma de Reus s'ha viscut una jornada històrica: escaquistes de diferents edats i nivells de fins a 20 poblacions diferents -algunes de més enllà de la demarcació- s'han reunit a la capital del Baix Camp per participar en dos tornejos simultanis sota la organització, per primer cop, de quatre clubs d'escacs catalans alhora amb el màxim suport de la Federació Catalana d'Escacs i amb la col·laboració del l'Ajuntament de Reus. Així, els clubs d’escacs de Cambrils, Cerap Riudoms, Escacs Reus i Reus Deportiu han organitzat de forma conjunta el torneig Ciutat de Reus. El campionat ha comptat amb la participació d’uns 140 esportistes dividits en dos grups, un de federat amb 50 participants i un segon grup per a no federats amb 78 participants. A més, el torneig ha comptat amb la col·laboració del l'Ajuntament de Reus.
 

Leer más...

El diumenge 16 de desembre de 2023, a El Catllar, tindrà lloc una nova prova del Circuit de Tornejos Solidaris Drac Artcai 2023-24, organitzat per l'Associació Projecte Solidari Drac Artcai i el Consell Esportiu del Tarragonès, juntament amb l'Ajuntament del Catllar.

El torneig és obert a totes les edats. Consistirà en un torneig vuit rondes al ritme de 5 minuts per partida i vàlid per a elo català de ràpides. Hi haurà trofeus pels primers classificats, trofeus pels millors de quatre trams, el millor vetarà i els tres millors sub14. El campionat serà a les 16:45 al Centre Cultural de El Catllar, situat a l'Avinguda Catalunya, 12.

Per a més informació del projecte Drac Artcai podeu visitar dracartcai.com

L'Agustí Guasch (Valls) s'ha proclamat campió absolut de la Territorial de Tarragona en finalitzar el Campionat Absolut de Tarragona amb 6,5 punts de vuit partides. A mig punt del campió, en segon lloc, s'ha classificat en Francisco Bru (L'Ampolla) i, en tercer lloc, amb 5 punts i mig en Gerard Tallada (Amposta). Destacà el tercer lloc que ha aconseguit el jove jugador ampostí de només dotze anys, Gerard Tallada, que a més cal dir que ha aconseguit una meritòria classificació arribant a la darrera ronda fent taules amb el campió Agustí Guasch en el primer tauler.Per altra banda, la millor femenina ha estat la Lídia Sierra (Salauris) que ha finalitzat el torneig amb 4,5 punts. El millor veterà ha estat el MC Enric Regue (Reus Deportiu) que ha finalitzat amb 5,5 punts. L'Aaron Alfonso (Tarragona), Adai Niubó (Valls), L'Unai Bergaretxe (Cerap Riudoms), Josep Marsal (Amposta), Guillem Sala (Amposta) i Andrés Pérez (Amposta) han estat millors jugadors Sub20, Sub18, Sub16, Sub14, Sub12 i Sub10 respectivament.

En el grup B del territorial absolut, el podi ha estat liderat per en Pol Tortajada (Cerap Riudoms) que ha finalitzat el torneig invicte amb 7,5 punts i a força distància de la resta. Abdeslam Zoubir (Tarragona) ha estat subcampió amb 6 punts igual que el tercer classificat Albert Barbera (Valls). I pel que fa al grup de promoció, Pablo Caballo (Cerap Riudoms) ha estat el campió amb 7 punts, seguit d'Hugo Muniz (Cambrils) i Erik Jaen (Gandesana) els dos amb 6 punts i mig.

L'entrega dels trofeus ha comptat amb la presència d'en Jordi Mas com a representant de la Federació Catalana d'Escacs. En total hi han participat en tots tres grups més de 150 jugadors. Donem les gràcies al club organitzador de l'Hospitalet de l'Infant i col·laboradors, a l'arbitratge liderat per en Josep Ramon Rodríguez i a tots els esportistes, acompanyants i familiars.

Classificació i resultats Grup A

Classificació i resultats Grup B

Classificació i resultats Grup C

El diumenge 3 de desembre de 2023, a Cervelló, tindrà lloc la tercera prova del Circuit de Tornejos Solidaris Drac Artcai 2023-24, organitzat per l'Associació Projecte Solidari Drac Artcai i el Consell Esportiu del Tarragonès.

El torneig és obert a totes les edats. Consistirà en un torneig vuit rondes al ritme de 5 minuts per partida i vàlid per a elo català de ràpides. Hi haurà trofeus pels primers classificats, trofeus pels millors de quatre trams, el millor vetarà i els tres millors sub14. El campionat serà a les 9:45 al Centre Cívic l'Ateneu de Cervelló, situat a C/Santa Anna, s/n.

Consulta els inscrits i resultats.

Per a més informació del projecte Drac Artcai podeu visitar dracartcai.com

Francisca Pino Muñoz (Tarragona, 1954)

Federada des del 1993 als 39 anys
Clubs Torreforta 1993
C.N. Reus Ploms 1994 - 2016
Constantí C.E. 2017 - actualitat.

Categoria 3a 1993
2a 1993 Open Hospitalet de l'Infant -
1a 1993 Territorial Provincial

He jugat per equips totes les temporades des del 1993 fins l'actualitat
També he jugat la majoria dels torneigs provincials.
Actualment, estic fent classes d'iniciació als escacs al meu actual club, Constantí C.E.

Participació en els Campionats Femení de Catalunya
1995 Tàrrega
1996 Malgrat
1997 Port Bou ( classificada)
1998 Lleida
1999 Pineda de Mar ( classificada)
2005 Badalona
2006 Balaguer
2007 Pineda Vila-seca
2008 Coma-ruga-Vendrell
2015 Platja d'Aro ( classificada).
2016 Amposta
2018 Pineda Vila-seca (4t classificada)

Participació en els Campionats Femení d'Espanya
1997 Empuriabrava (Girona)
1999 Vera (Almeria)
2006 Salou (Tarragona)

Participació Provincial Veterans de Tarragona
2011, 2012 (6a classificada), 2013. 2014, 2015, 2016, 2017, 2022

Participació Campionat d'Espanya de Veterans
2010 Benasque (Huesca)
2022 Altea (Alacant)