La Territorial de Girona ha organitzat un any més el campionat de veterans. Però molts dels participants, així com amics i companys, recordem encara el fatídic final de l'edició passada en què ens va deixar l'estimat Sergi González Vericat. 

Així i tot, un canvi d'ubicació, la gentil col·laboració del Club Escacs Sant Gregori amb en Rafael Garcia al capdavant, ens han brindat una excel·lent sala de joc a la Sala 1 d'Octubre de Sant Gregori. Amb aquestes que el campionat ha comptat un rècord de participació amb 32 gironins inscrits.

 

 

El campió de veterans de més de 65 anys ha estat en Felipe Tosan (Palafrugell) que alhora ha estat segon a la classificació general amb 4,5 punts. En Jordi Balagué (Olot) ha estat segon en aquesta categoria i cinqué a la general. I tanca en tercer lloc el podi en Juli Zamora (Banyoles) també amb 4 punts i sisé a la general.

 

 

Pel que fa a la categoria de més gran de 50 anys, el Mestre Fide Carlos Salgado (Platja d'Aro) s'alça per primer cop com a campió de veterans de Girona de la categoria S50, i que a més amb 6 punts ha estat campió invecte del torneig. Completa el podi a la categoria S50 en segon lloc l'Antoni Foix (Sant Gregori) amb 4,5 punts i tercer a la classificació general, i el Mestre Català Lluís Parals (Montgrí) amb 4 punts i quart a la general.

 

En finalitzar el Campionat de Veterans, que ha durat sis dimarts, s'ha fet l'entrega dels trofeus acompanyat amb el delegat territorial Jordi Díaz.

El Figueres Sub12 s'ha proclamat campió de la Lliga de promoció Sub12. Final molt igualat, intens i emocionant, després de tres jornades jugades a la seu del Club Escacs Gerunda.D'aquesta manera, i encara que sigui de forma molt ajustada, els de Figueres trenquen l'hegemonia dels darrers cinc anys del Gerunda i es retroba amb la victòria que des del 2018 no aconseguia.

L'equip local del Gerunda ha quedat segon a mig punt del campió, i tancat el podi el segon equip del Figueres. Els dos primers equips es classifiquen per anar a la Final Catalana que tindrà lloc el proper 21 de maig.

 

Un any més el Campionat d'Edats de Girona s'ha celebrat amb molta il·lusió per molts nens i nenes, familiars i monitors. I aquest any ja ho hem fet amb absoluta normalitat, sense mascaretes. Hi ha participat en les diferents categories des de sub8 fins a sub18, quasi 140 esportistes de quinze clubs diferents: Alt Emporda, Banyoles, Blanes Culonge i Sant Antoni, Figueres, Fornells, Gerunda, Guixolenc, Lloret, Montgrí, Olot Peons de Tossa, Platja d'Aro, Sant Gregori i Santa Eugenia.

La competició comença els dissabtes 21 i 28 de gener a Tossa de Mar, i finalitzà amb les dues darreres jornades els dissabtes 4 i 11 de febrer a Olot. L'entrega final dels trofeus fou presidida pel regidor d'esport de l'Ajuntament d'Olot Aniol Sellabona, pel president del Club Escacs Olot Miquel Canal i pel representant de la Federació Catalana d'Escacs Carles Vilà.

Esportivament parlant, no hi ha hagut massa sorpreses, i, llevat de la categoria sub10, tots els favorits han copat les primeres places en les diferents classificacions.

A la categoria dels més petits, la del sub8, hi han participat 16 esportistes que han jugat un obert de 6 rondes. En Mikhail Stepanoc del Club Escacs Platja d'Aro ha estat el campió gironí Sub8 del 2023 amb 5 punts de 6. En Mikhail ja va fer podi l'any passat a sub8 i ha fet bons els pronòstics. Completa el podi en segona posició en Lluc Gomez del Gerunda amb 4,5 punts i en tercera l'Einar del Pozo del Blanes amb 4 punts. En Gerard Pagès del Platja d'Aro ha estat el millor sub7 amb 3 punts.

Classificació Final Sub8

A la categoria sub10 hi han participat 32 esportistes que han jugat un obert de 8 rondes. En José Mera del Club Escacs Gerunda s'ha proclamat campió de Girona Sub10 del 2023 a la darrera ronda contrapronòstic, aconseguint 6,5 punts. En segona posició ha estat en Zhen Jiang del Figueres amb 6 punts i que ha deixat escapar un triomf amb tot a favor. En tercer lloc en Jan Jané del Geruna amb 6 punts i com a segon millor desempat. L'Eloi Molla del Culonge ha estat el millor sub9 i quart a la general amb 6 punts i la Laia Puigvert d'Olot ha estat la millor femenina i vuitena a la general amb 5 punts.

Classificació Final Sub10

A la categoria sub12, la més nombrosa, hi han participat 47 esportistes que han jugat un obert de 8 rondes. En Mauro Alonso del Club Escacs Gerunda ha estat el campió gironí 2023 aconseguint 7 dels 8 punts, invicte i assegurant molt bé un campionat que la darrera edició se li va escapar per molt poc. Completen el podi en segon lloc Pol Faixedas del Fornells amb 6,5 punts, i tercer l'Isaac Caballero de l'Olot amb 6 punts. La millor noia ha estat la Laia Colomer del Banyoles que amb 4,5 punts ha estat 14è a la general.

Classificació Final Sub12

 

A la categoria sub14 hi han participat 24 esportistes que han jugat un obert de 8 rondes. En Marc Mallorquí del Club Escacs Gerunda ha estat el campió gironí del 2023 amb 7 punts. Completen el podi en segon lloc l'Àngel Osses amb 6,5 punts i tercer en Marc Bartra amb 6 punts, els dos del Club Escacs Figueres. La millor noia ha estat la Carla Faixedas del Fornells que amb 5 punts ha estat cinquena a la general.

Classificació Final Sub14

 

A la categoria sub16 hi han participat 8 esportistes que han jugat un tancat de 7 rondes. En Leo Valle del Club Escacs Gerunda ha estat el campió gironí de la categoria sub16, per segon any consecutiu, de forma invicte remuntant més d'una partida en el darrer minut de joc. Completen el podi en Guillem Villalba i l'Arnau Vilà, els dos del Club Escacs Figueres, que amb 5,5 han empatat a tot.

Classificació Final Sub16

 

Finalment, a la categoria sub18 hi han participat 6 esportistes que han jugat un tancat de 5 rondes. En Jordi Olcina del Club Escacs Olot ha estat el campió gironí del 2023 per segon any consecutiu gràcies al sorteig final donat que ha empatat a tot amb el seu company de club en Pau Canal. Completa el podi l'Èric Moran del Platja d'Aro que ha finalitzat amb 3 punts.

Classificació Final Sub18

 

Per clubs i categories, i segons estipula la circular, les classificacions han quedat de la següent manera:

Grup Infantil: Sub8+Sub10+Sub12
Club Jugadors Punts
Gerunda, C.E. 12 32,0
Figueres C.E. 14 28,0
Olot 20 27,0
Culonge I Sant Antoni, Escacs 7 22,0
Lloret, C.E 10 20,0
Banyoles, C.E. 8 20,0
Montgri, C.E. 7 20,0
Platja d'Aro, C.E 6 18,0
Peons de Tossa, C.E 5 11,0
Alt Emporda, Club D'escacs 3 8,0
Fornells, Club D'escacs 1 7,0
Guixolenc C.E. 1 4,0
Blanes, C.E 1 4,0
Santa Eugenia Escacs 1 3,0
Grup Juvenil: Sub14+Sub16+Sub18
Club Jugadors Punts
Figueres C.E. 8 19
Gerunda, C.E. 5 19
Lloret, Club Escacs 4 10
Olot 4 10
Peons de Tossa, C.E 3 7
Alt Emporda, C.E 5 6
Sant Gregori C.E. 2 5
Fornells, Club D'escacs 1 5
Platja d'Aro, C.E 2 4
Santa Eugenia Escacs 1 4
Montgri, C.E. 1 4
Blanes C.E. 1 3
Guixolenc 1 1

 

 

Bases de la Fase prèvia del Campionat de Catalunya d'edats 2023 de Girona

Subcategorías

Circuit Escacs Actius Memorial Albert Badosa