Aquesta tarda, 1 de juny, a la ciutat de Figueres (Alt Empordà), s'ha jugat el primer torneig d'escacs de parelles mixtes. A la seu del Club Escacs Figueres, tretze parelles, moltes d'elles molt joves i que jugaven per primer cop als escacs, han participat en aquest campionat. Totes les parelles han tingut una tarda divertida i entretinguda i els més petits i petites s'ho han passat d'allò més bé. La prèvia del torneig, ha tingut lloc la conferència "Cultura, escacs i feminisme" a càrrec de l'Albert Pi, que ha omplert la sala Abdó Terradas del Casino Manestral de Figueres.

Leer más...

Quarta edició de la Minicopa de Girona amb una més que excel·lent participació: 24 equips i 97 esportistes participants d'edats fins a 16 anys. Aquest matí, 28 d'abril, a l'Espai Escoles Velles de Castell d'Aro, amb el Club Escacs Platja d'Aro com a club organitzador, s'ha jugat una edició més de la competició per equips d'escacs ràpids. I per tercer any consecutiu, la Minicopa és guanyada per un equip del Club Escacs Gerunda, i per tant es queden en propietat la Minicopa.

Pel que fa als resultats concrets, el Gerunda Sub14 ha estat clar guanyador de la competició amb tots el matx guanyats i pràcticament totes les partides guanyades pels seus jugadors, aconseguint 27 punts dels 28 possibles. En segona posició i millor equip Sub16, ha estat el Figueres amb 22,5 punts. En tercera posició i millor equip de la categoria Sub10 ha estat el Gerunda amb 17 punts, els mateixos punts que els seus companys del Gerunda Sub12 que han acabat quarts i millor equip Sub12. I finalment, el Platja d'Aro Sub8 ha estat el millor equip de la categoria més petita finalitzant en tretzena posició amb 13,5 punts.

Resultats i classificació

Galeria d'imatges

 

 EL dijous 7 de març de 2024 amb motiu del dia de la Dona, es va disputar disputar el torneig d'escacs dedicat als escacs femenins. Aquesta ha estat la novena edició dels escacs  Dia de la Dona que organitza el Club Escacs Santa Eugènia. Hi ha participat un total de 23 jugadores, entre federades de diferents clubs Gironins i no federades, per promocionar la participació femenina en el món dels escacs i celebrar la igualtat de gènere, la diversitat i la inclusió.

La guanyadora ha estat la jove jugadora del Club Escacs Fornells, Carla Faixedas amb 5 punts de cinc possibles. En segon lloc i també del Club Escacs Fornells, va ser la Carina Tarragó. I completa el podi en tercera posició, la jugadora del Club Escacs Santa Eugènia, Magdalena Martínez. La primera classificada no federada va ser la jugadora Ayat Lahdou de l’escola Montfalgars.

Moltes felicitats a totes les participants.

Girona, 8 de març de 2024

Jordi Vidal (Club Escacs Santa Eugènia)

El Campionat d’Escacs de Girona per Edats ha finalitzat amb una bona participació, similar a l’edició passada. Enguany ha tingut dues seus que s’ha repartit en tres jornades a les instal·lacions de la Fundació Els Joncs (Sarrià de Ter) i el pavelló municipal d’Olot. Hem tingut la col·laboració en l’organització dels clubs d’escacs del Gerunda i l’Olot.

A continuació les imatges i classificació final del podi de cada una de les categories:

 

Classificació Sub-8:

1r classificat: Maxim Alexander Gernjak (Gerunda) 8 punts

2n classificat: Eudald Pagés (Alt Empordà) 6 punts

3r classificat: Lev Gretov (Platja d’Aro) 5,5 punts

Millor sub7: Guillem Gilabert (Platja d’Aro) 4,5 punts

 

Classificació Sub-10:

1r classificat: Guillem Pi (Gerunda) 7 punts

2n classificat: Inar Claparols (Figueres) 6,5 punst

3r classificat: Jan Jané (Gerunda) 6 punts

Millor sub9: Einar del Pozo (Platja d’Aro) 5,5 punts

 

Classificació Sub-12:

1r classificat: Pol Faixedas (Fornells) 7,5 punts

2n classificat: Quirze Pau (Figueres) 7 punts

3r classificat: Laia Puigvert (Olot) 5,5 punts

 

Classificació Sub-14:

1r classificat: Mauro Alonso (Gerunda) 7,5 punts

2n classificat: Marc Mallorquí (Gerunda) 6,5 punts

3r classificat: Jan Balló (Gerunda) 6 punts

 

Classificació Sub-16:

1r classificat: Ilia Lunin (Platja d’Aro) 6 punts

2n classificat: David Naranjo (Blanes) 4,5 punts

3r classificat: Daniel Romero (Blanes) 4 punts

 

Per equips, les classificacions han estat les següents:

Equips categoria Sub8-Sub10-Sub12

Club Punts
Gerunda, C.E. 21
Figueres C.E. 19
Platja D'aro, Club Escacs 17
Alt Emporda, Club D'escacs 16
Olot 15,5
Fornells, Club D'escacs 13,5
Cassa C.E. 13
Banyoles, C.E. 12
Guixolenc C.E. 11,5
Lloret, Club Escacs 11,5
Santa Eugenia Escacs 8
Blanes C.E. 4
Montgri, C.E. 2

 

Equips categoria Sub14-Sub16

Club/Ciutat Pts.
Gerunda, C.E. 20
Blanes C.E. 12
Figueres, C.E. 12
Olot, C.E. 9,5
Lloret, C.E. 8
Alt Emporda, C.E. 7,5
Platja D'aro, C.E. 7
Montgri, C.E. 6,5
Cassa C.E. 6
Sant Gregori C.E. 4,5
Banyoles, C.E. 4
Culonge I Sant Antoni, C.E. 4
Fornells, C.E. 4
Santa Eugenia, C.E. 3,5

Dissabte 2 de desembre va tenir lloc la tercera edició del Campionat d’Escacs Actius individual d’Edats de la Territorial de Girona. Va tenir lloc a la seu del Club Escacs Gerunda, al Centre Cívic Pla de Palau. La participació va ser molt bona, amb 101 participants repartits en quatre categories: 39 a la de sub8, 25 a sub10, 26 a sub12 i 11 a la sub14. També estaven convocats els nois i noies de sub16 però sense cap inscrit. Cal destacar que una trentena de nens i nenes era el primer torneig federat que han jugat.

Leer más...