Donat que les famílies encara estan acabant de tenir confirmació sobre les reserves dels hotels oficials, la Federació amplia el termini d’inscripció i de reserves del 24 de març al 28 de març, per tal de que ningú es quedi sense poder jugar.

Com ja vam informar en la circular de referència, les places són limitades i es donen per ordre de reserva. Alguns dels nostres hotels oficials ja estan plens i no poden donar més habitacions. En qualsevol cas, els nostres hotels oficials estan assignant totes les peticions que els hi arriben ja que estan coordinats entre ells i també amb nosaltres.

Com és habitual, la Federació farà una reunió online informativa per als delegats de club, el dijous 30 de març, a les 19:00 hores, per explicar els detalls del torneig i contestar dubtes. Els interessats han d'enviar correu a catalunyaedats@escacs.cat i els hi enviarem l'enllaç 48 hores abans de la reunió.

També us volem informar que les bases del torneig estaran penjades en breu al web de la Federació.

El cap de setmana dels dies 17 i 18 de desembre es va organitzar la primera concentració d’escacs de base en un nou format. El canvi important és que la concentració passa a ser oberta a tots els esportistes de les categories sub-8, sub-10 i sub-12 que vulguin participar. Pel que fa les categories dels grans, aquests tindran les seves concentracions d’un sol dia, algunes presencials i altres no.

La concentració es va dur a terme a l’alberg de Vic, un alberg de la xarxa Xanascat amb sales molt àmplies i condicionades per poder fer tranquil·lament les sessions d’entrenaments.

La participació va ser de 20 esportistes que van formar 3 grups anivellats. Durant la primera hora es va fer una avaluació per saber el nivell de tots els inscrits mentre que a la següent hora es van donar les solucions perquè els alumnes veiessin els encerts i els errors. Els entrenadors d’aquesta concentració van ser el Director Tècnic de la FCE, el Jordi Magem, i els dos Grans Mestres Lluís Comas i Jose Angel Guerra.

Foto de grup

Leer más...

L'Amposta, 3 vegades, el Cerdanyola del Vallès, el Figueres i l'Olot equips campions de la seva categoria

El dissabte, dia 10 de desembre, a la localitat de Corçà, es va celebrar el Campionat de Catalunya d'escacs actius d'edats. XX Festival d'Escacs Memorial David Garcia Ilundain. El local era la Sala i pavelló polivalent de Corçà, un espai molt ampli i tranquil per poder practicar el nostre esport.

El torneig va tenir un canvi en el ritme de joc, enguany era de 10 minuts + 5 segons per jugada, però no va donar cap mena de problema. Es van jugar les 8 rondes, 5 pel matí i 3 per la tarda, amb una participació de més de 150 esportistes de tota Catalunya.

Es repartien premis als 5 primers de la classificació general i els 3 primers equips de cada categoria, a excepció del grup de sub-16 a sub-20 que només la tenien els sub-16 i els sub-20.

Leer más...

Quatre podis per l'Amposta, tres pel Peona i Peó i dos pel Llinars i pel Sabadell

Coincidint en les mateixes dates amb els Campionats de Catalunya Absolut i Femení, del 29 d’octubre a l’1 de novembre de 2022 es va organitzar el Campionat de Catalunya per equips d’edats a la població de Lloret de Mar. La sala de joc, l’Auditori de l’Hotel Evenia, va ubicar als 85 equips de totes les categories que es van inscriure.

Les novetats d’aquest any van ser l’ampliació de 7 rondes durant 4 dies, el canvi de ritme de joc i la validesa de l’elo FIDE de les categories de sub-10 a sub-20.

Esportivament, va haver-hi molta emoció durant les partides a totes les categories, ja que no hi havia cap equip favorit.

A la categoria sub-8 el podi va ser per al Gramanet amb 17 punts, mentre que el segon va ser l’Amposta amb 16.5 punts i completa el podi el Sitges amb 13.5 punts.

En el torneig també s’entregava el premi per als millors taulers, on és el premi és la inscripció gratuïta a un torneig oficial de la FCE. En aquesta categoria va anar a parar per a l’Arnau Silva, del Gramenet, la Darina Massana, de l’Amposta, Lukas Bazan, del Gramanet, i l’Eric Llop de l’Ateneu Colon.

Leer más...

Del 29 d'octubre a l'1 de novembre, a Lloret de Mar, es juga el Campionat de Catalunya d'edats per equips de les categories sub-8 a sub-20.

Després de 4 rondes en el Campionat de Catalunya per equips d’edats l’Amposta, el Sitges i l’Ateneu Colon lideren el podi de la categoria sub-8. L’equip mixt de la categoria sub-10 encapçala la classificació juntament amb el Peona i peó i l’Ateneu Colon.

Pel que fa a la categoria sub-12 el Valls, el Gerunda i el Gramenet A són els capdavanters de la seva categoria.

Leer más...

Pau Mulet del Mollet campió de la categoria sub-12 a sub-8

Dissabte, 8 d'octubre, es va organitzar la Marató d'escacs amb motiu de l'exposició Cervell(s) que hi ha en el mateix Centre de Cultura. Amb la seva col·laboració es va dur a terme el Ir Torneig del CCCB, al matí, i les simultànies à càrrec de la MI i WGM Sabrina Vega.

El torneig era obert a esportistes menors de 20 anys i a un sol grup, però amb dues categories diferenciades, les categories de sub-18 a sub-14 i de sub-12 a sub-8. Van participar 36 esportistes, i per la meteorologia es va haver de fer a l'espai de les taquilles, un espai ample i amb prou llum per poder jugar a escacs. L'Octavi Costa, del Peona i peó, es va endur el torneig amb 7 punts seguit del Roger Valero, del Tres Peons, amb 6,5 punts i del Dani Del Rio, de l'Ateneu Colon, tercer classificat amb 6 punts. El Pau Mulet, del Mollet, i de la categoria sub-10 va guanyar el premi del seu grup amb 5,5 punts aconseguint la quarta posició.

D'esquerra a dreta: l'Octavi Costa i el Pau Mulet

Classificació final

Leer más...

Un total de nou esportistes representen Catalunya als Campionats del Món

Sis esportistes catalans, d'entre les categories sub-18 i sub-14, van competir entre els dies 6 al 16 de setembre en els Mundials d'edats disputats a Mamaia, a Romania. Van competir contra els millors del món per tal de continuar formant-se com a esportistes i continuar perfeccionant el seu joc. Aquests són en Pedro Ginés, l'Aramí Lobo, en Dan Clotet, l'Arnau Camps, la Júlia Pinyol i la Laura Toquero.

Classificacions finals

Amb la fi d'aquests primers campionats, que ens han deixat, per exemple, un desè lloc de Ginés a la categoria absoluta de sub-18, han començat a jugar els més joves: les categories sub-12, sub-10 i sub-8. Aquestes categories juguen a Batumi, Georgia, des del 16 fins el 27 de setembre. En aquest cas, representant Catalunya hi tenim l'Àlex Villa, en Xavier Mompel i la Laia Garcia.

 

Molta sort a tots! 

Rànquing inicial

Partides en directe

Web oficial

El dia 8 d'octubre al matí s'organitza l'Obert Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per a esportistes de sub-8 a sub-18 en dos gups separats per categories. Podeu consultar la 

Entre els premis hi ha places per participar a les simultànies contra la Sabrina Vega (MI i WGM) el mateix dia 8 d’octubre a les 17:00 hores.

Subcategorías

Aquessta setmana s'inicien els Campionats d'Espanya d'edats 2020 a Salobreña (Granada). La primera categoria en desplaçar-se serà la sub-8 que comencen el campionat dimecres, 15 de juliol, a les 9:45 hores.

Us deixem informació per consultar:

Circular CAT/EBA 18/2020 Representació catalana al Campionat d'Espanya d’edats 2020   

Circular FEDA 16-2020

Protocol FEDA per als Campionats d'Espanya

 

Documentació que s'ha d'entregar a l'organització del Campionat.

 

Inscripcions (obertes les categories sub-12, sub-14, sub-16 i sub-18)

 

RÀNQUINGS

Rànquing sub-8 

 

El 24 de juny del 2021 s'inicien els Campionats d'Espanya d'edats 2021 a Salobreña (Granada). La primera categoria en desplaçar-se serà la sub-8 que comencen el campionat el mateix dijous a les 10:00 hores.

Us deixem informació per consultar:

Circular 15/2021 – Convocatoria Campeonatos de España Sub 8 a Sub 18 . Salobreña 2021 

Anexo I – Información y Precios Hotel 2021

Anexo II – Formulario de Reserva

Inscripcions (obertes les categories sub-14, sub-16 i sub-18)

 

RÀNQUINGS

Rànquing sub-8 

Rànquing sub-10 

Rànquing sub-12 

Rànquing sub-14 

Rànquing sub-16

Rànquing sub-18

 

El 29 de juny del 2022 s'inicien els Campionats d'Espanya d'edats a Salobreña (Granada). La primera categoria en desplaçar-se serà la sub-8.

Us deixem informació per consultar:

 

Inscripcions (obertes les categories sub-14, sub-16 i sub-18)

 

RÀNQUINGS

Rànquing sub-8 

Rànquing sub-10 

Rànquing sub-12 

Rànquing sub-14 

Rànquing sub-16

Rànquing sub-18