Degut a la prolongació de la crisi sanitària, la concentració programada que tenia la Federació Catalana d'Escacs per al mes de maig, queda anul·lada. Així doncs, la següent concentració, si es possible dur-la a terme, serà el cap de setmana dels dies 6 i 7 de juny.

Esperem que la situació millori.

COMUNICAT DE LA FEDERACIÓ CATALANA D’ESCACS

AJORNAMENT CAMPIONAT DE CATALUNYA D’EDATS 2020

Arran de la situació excepcional que estem vivint derivada de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, i després de parlar amb els agents implicats, la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Escacs ha decidit ajornar el Campionat de Catalunya d’Escacs d’Edats 2020 que s’havia de disputar a la Pineda (Vila-seca) del 4 al 9 d’abril.

Es retornaran íntegrament els imports pagats per les famílies. La Federació abonarà les inscripcions, i els que van fer les reserves a l’Hotel hauran de contactar amb Viatges Tarraco. En tots dos casos hauran d'enviar un correu electrònic amb el número de compte, el nom de l'esportista/es i el nom del titular del compte.

S’estan estudiant diferents alternatives, amb unes noves dates, per celebrar el torneig. Després de valorar les diferents possibilitats es comunicarà via circular, que no serà abans de la finalització de la situació actual.

En aquest mateix sentit, la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Escacs ha decidit cancel·lar el Campionat Absolut i Femení 2020, que s’havia de disputar al mateix lloc del 9 al 13 d’abril.

La Final de la Lliga de Promoció sub12, que s’havia de disputar a Barcelona (Guinardó) el 18 i 19 d’abril, s’ajorna indefinidament.

La resta de competicions queden a l’espera de com es desenvolupa la situació actual en les properes setmanes.

Barcelona, 17 de març de 2020

La xerrada tindrà lloc el dimarts, 7 d'abril de 2020 a la sala Hidra de l'Hotel Palas Pineda.

 

“Eines per l’abordatge de la diversitat en una classe d’escacs.” 

Els escacs se solen recomanar com a element terapèutic en infants i adolescents diagnosticats de TDAH (trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat) i TEA (trastorns de l’espectre autista). Són un element molt beneficiós i cal dotar als tècnics, monitors i entrenadors d’eines per a poder integrar-los en la classe i saber com gestionar les seves particularitats.

En aquesta xerrada es procurarà entendre millor el funcionament cognitiu d’aquests trastorns a fi de poder aportar unes idees de com gestionar aquests infants i adolescents a l’aula.

 

Ponent: Blanca Torras Vilches

És Psicòloga Sanitària col·legiada amb el número 26.511. Va realitzar un Grau en Psicologia per la UOC i un Màster en Psicologia General Sanitària per la UDG-UOC. A més, realitza Tallers d’escola per a pares.

 

Diumenge, dia 5 d'abril

XIè CONCURS DE PUZZLES

A partir de les 20:30/21:00 hores.

Es tracta de veure qui, en dues hores, posa més peces o acaba abans un puzzle de 500 peces. La inscripció són 5 € per parella i es queden el puzzle.

Reglament

INSCRITS

 

TORNEIG DE PARTIDES LLAMPEC

A partir de les 21 hores: Campionat de partides llampec per a delegats, acompanyants i esportistes de les categories sub-14 a sub-20.

Lloc: Sala Apolo-Minerva.

La inscripció és gratuïta i us podeu inscriure a les taules arbitrals, a la botiga de la Federació i als papers que estaran penjats pels voltants de les sales de joc.

 

Reglament 

INSCRITS

 

També us podeu inscriure anticipadament: 

FORMULARI D'NSCRIPCIONS

 

Dimarts, dia 7 d'abril,

  • Xerrada “Eines per l’abordatge de la diversitat en una classe d’escacs.”  

Ponent: Blanca Torras

+ informació 

 

 

TOTS EL DIES

  •  JOC PER ALS ACOMPANYANTS

Podeu fer els vostres pronòstics omplint les butlletes (una per categoria de SUB-10 a SUB-20) del Joc d’Equips pels Acompanyants. Els guanyadors de cada categoria rebran un obsequi. Recordeu de posar un telèfon o un mail a la butlleta per poder contactar amb els guanyadors.

 

 

Podreu seguir les nostres publicacions a escacs.cat i a xarxes socials; us deixem els següents enllaços cap als nostres comptes oficials:

Twitter: https://twitter.com/escacs_cat

Instagram: https://www.instagram.com/escacs_cat/

Facebook: https://www.facebook.com/escacs.cat/

 

A més, podeu pujar comentaris, fotos, vídeos, etc amb el hashtag #EscacsEdats a les tres xarxes.

Balaguer i Mollerussa acullen el campionat provincial 2020 de sub-18 a sub-8. 89 jugadors provinents de clubs de tota la província han participat durant els mesos de gener i febrer en els campionats de Lleida prèvis al campionat de Catalunya, des de les categories dels més grans (sub-18) als més petits (sub-8).

Durant sis dissabtes, Balaguer i Mollerussa han acollit totes les categories. En categoria sub-18, el campió ha estat Armand López (Balàfia-Adejo), amb 5 punts, seguit de tres jugadors amb 4'5 punts, per aquest ordre: Vinyet Palau (Lleida), Gerard Vendrell (Balaguer) i Joan Pedra (Balaguer).

 

Premiats de la categoria sub-18: D'esquerra a dreta, Gerard Vendrell (Balaguer), Armand López (Balàfia-Adejo) i Vinyet Palau (Lleida)

Leer más...

Enguany aquesta fase prèvia, es jugà, per primera vegada, a Sitges, gràcies a l’entusiasme d’un grup de pares capitanejats pel director del torneig Paco Moruno, i a la cessió desinteressada, per part de l’Ajuntament de Sitges, de les magnífiques instal·lacions de “l’Espai Jove”, envoltades per una pinassa, molt adient per a l’esbarjo dels esportistes, durant l’espera entre la primera i segona ronda de la tarda.

La inscripció, que arribà fins a 96 inscrits, continuà la seva línia creixent dels darrers anys, el que demostra l’encert d’haver creat, ara fa quatre anys, una fase prèvia entre les comarques de l’Alt Penedès i del Garraf.

El gran nombre d’inscrits obligà a habilitar també la primera planta de l’edifici, actuant com a àrbitre principal el Sr. Josep Antoni Mateu i com a àrbitre auxiliar el Sr. Jordi Lladó.

Imatge de la sala principal de joc, a la planta baixa, a on jugaven els sub-8, sub-10 i sub-12.

Leer más...

Han finalitzat aquest dissabte la 4a i darrera jornada de les fases prèvies del Campionat de Catalunya d’edats del Baix Llobregat, organitzades per l’ACE (Associació de Clubs d’Escacs del Baix Llobregat) que enguany han tingut lloc durant 4 dissabtes consecutius al matí del 18 de gener al 8 de febrer a les següents seus: Ciutat Cooperativa Molí Nou a Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Olesa de Montserrat i a Pallejà.

 

Foto de tots els premiats amb les autoritats.

Leer más...

SEGONA JORNADA DEL CAMPIONAT COMARCAL DEL BAGES i LA FASE PRÈVIA TERRITORIAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCACS D’EDATS

Aquest dissabte 1 de febrer s’ha disputat la segona jornada de la Fase Escolar Comarcal del Bages del Campionat de Catalunya Escolar d’Escacs 2019-20 i la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d’Escacs d’Edats 2020 per a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Moianès.

Les rondes tres i quatre han servit per definir els aspirants al títol en totes les categories. Els jugadors del Catalònia-Joviat dominen en quatre de les cinc categories, en concret de sub-8 a sub-14, doncs en sub-16 el club manresà no hi té cap representant.

Sala de joc durant la 3a ronda.

Leer más...

Ja ha començat la concentració d'aquest cap de setmana, 16 i 17 de novembre, a l'alberg Alster de L'Hospitalet de l'Infant. Els alumnes inscrits s'han dividit en 4 grups on els entrenadors són en Viktor Moskalenko, Jose Angel Guerra, Jose González i Jordi Magem.

Les sessions s'han iniciat aquest matí i acabaran demà amb un torneig de ràpides per equips ambs els integrants a la concentració. 

 

Foto de grup amb alumnes i entrenadors,

Més fotografies