PRIMERA JORNADA 21/01/2023

Avui, dissabte 21 de gener, ha començat a Martorell la primera de les quatre jornades que es faran al Baix Llobregat de les fases prèvies del Campionat de Catalunya d'escacs per edats.

El dia començava gèlid, amb temperatures sota zero a la vila de Martorell, que s'estrenava com a seu. La competició s'ha disputat a la Sala d'Exposicions de Ca N'Oliveras de Martorell, en una única sala per a totes les categories, que disposava d'una gran il·luminació natural, en alguns moments molesta a causa de la posició del sol a primera hora, però que, d'altra banda, ha fet que la sala conservés una escalfor adequada pels esportistes i acompanyants. A més s'ha habilitat una cafeteria i una taula de venda de material d'escacs a disposició del nostre amic Jordi. El treball fet pels nostres companys de Martorell ha estat extraordinari, i els volem felicitar.

El local de joc de la 1a ronda.

Leer más...

Francisco Javier Garcia, del Valls, Antoni Gallego, del Cornellà, i Yaroslav Sviridenko, Castelldefels, campions dels seus grups

El passat diumenge 11 de desembre va finalitzar el Campionat Territorial de Barcelona. Enguany ha estat el primer Territorial plenament normalitzat i això s'ha notat amb una participació de 167 inscrits entre els tres grups, molt propera als números de prepandèmia. Com a novetat és el primer any que es poden entregar els premis el mateix dia de finalització del torneig, ja que s'ha establert la política d'un grup - una seu.


La victòria en el grup A ha estat pel MF Francisco Javier Garcia Jimenez, del club Valls, amb 7,5 punts de 9. El van acompanyar en el podi el jove Pau Salvador Moya Nuñez, del club Foment, i el GM Miguel Muñoz, del club La Lira Vendrellenca.

En el grup B del Barcelonès, el triomf va ser per Antoni Gallego Montes, del club Cornellà, amb 7 punts de 9, el van acompanyar en el podi empatats a punts Emilio Donas Perez, del club Sant Adrià, i Xavier Villar Cervera, del club Tres Peons.

El grup B de Vilanova se'l va endur el sub14 Yaroslav Sviridenko, del club Castelldefels, acompanyat en el podi pel sub16 Oriol Lacasa Diaz i Vicenç Canales Garcia, ambdós del club La Gran Penya.

 

Classificació grup A

Classificació grup B - Barcelona

Classificació grup B - Vilanova

 

Els dissabtes 13, 20 i 27 de novembre s'ha organitzat al local del club La Lira el Territorial grup promoció de Barcelona. Un torneig de nova creació que va consistir en un suís de 6 rondes dividit en 2 grups, un amb els sub8 i sub10 i un altre amb els sub12 i sub14, amb un ritme de 30m+30s. La participació va ser millor de l'esperada per ser la seva primera edició, amb un total de 61 esportistes de tota la província.
                                                                

Vista de la sala de joc de la Lira

Leer más...

La Delegació de Barcelona posa en marxa la Lliga d'escacs d'escoles online.

Es jugaran els diumenges marcats en el calendari de 10:00 a 11:10 hores, a excepció de la ronda preliminar que es jugarà de 16:30 a 17:40 hores. Es jugarà a través de la plataforma de Lichess i té premis per al primer i segon de cada divisió que es formi.

Més informació: http://www.lligaescacsonline.com/

61 equips participants a la 1a edició de la Minicopa de la Territorial

El passat dissabte 1 d'octubre es va celebrar la Minicopa de la Territorial de Barcelona a la Sala Pal·ladius de Pallejà, un torneig per equips d'edats de les categories de sub-8 a sub-20 amb un ritme de 15m + 3s i amb un format suís a 7 rondes amb sistema olímpic. Aquest torneig de nova fornada va tenir una molt bona acollida i va reunir en la seva primera edició a un total de 61 equips (aproximadament 250 esportistes) de diferents clubs de la província, distribuïts en les diferents categories.

Vista de la sala de joc

Leer más...

El passat dia 1 de juliol ens va deixar, a l'edat de 88 anys, el nostre emblemàtic ex-jugador Pedro Aalbersberg Kron, persona molt estimada en el club i gran jugador en els seus anys actius.

No l'olvidarem, (d.e.p.).

Penya d'Escacs Sitges Prado Suburenc

48 campions, provinents d’un territori molt ample, abraçant un triangle entre Fornell de la Selva, Súria i Valls!!

Aquest cap de setmana del 18 i 19 de juny s’ha jugat a Sabadell la Final de CALCULIN d’OR, on participaven 48 classificats entre totes les categories, dels 166 que van competir a les Fases Prèvies del Calculin BLAU (Sitges-Vilafranca), VERD (Sabadell) i GROC (Llinars).

Els guanyadors i participants de cada categoria.

Leer más...

 

El passat dijous dia 19 de maig, ens va deixar als 81 anys el nostre amic, company i jugador de la Penya de Sitges Manuel Empez Garcia. Es tractava d'una persona vinculada al club des de feia molts anys, sempre disposada a participar en totes les activitats que feiem.

Ha estat en actiu fins el darrer moment, el trobarem a faltar. Descansi en pau.

Penya d'Escacs Sitges Prado Suburenc