Aquest diumenge, dia 2 de gener, el programa de Catalunya Ràdio, En guàrdia!, va parlar sobre un dels matxs més famosos de la història dels escacs, Capablanca-Alekhine, Buenos Aires 1927. El programa, presentat per Enric Calpena, va comptar amb la inestimable col·laboració de l’historiador Josep M. Solé i Sabaté, i del Jordi Magem, director tècnic de la Federació Catalana d'Escacs.

No us el perdeu:

En guàrdia!

 

MESURES ECONÒMIQUES I DE TERMINIS ESPECIALS PER A L’ANY 2021

  1. El recàrrec per llicències fora de termini passa de 7€ a 5€ durant tot el 2021.
  2. El 31 de març seria el límit per tramitar llicències fora de termini sense recàrrec amb independència de quan es jugui la lliga.
  3. La llicència de 16 mesos només s’aplicarà a les noves llicències, però no a les renovacions.
  4. No s’aplicaran sancions a equips per renúncies o incompareixences per motiu de la pandèmia.
  5. La bonificació per llicències serà del 10% del total de llicències tramitades i pagades abans del 31 de març.
  6. Cada club podrà tramitar sense recàrrec el nombre de llicències corresponent al 10% respecte de les que hagi renovat dins el primer trimestre.

Acabem de rebre la trista notícia de la mort de Joe Rahal, que va ser president del Club d'Escacs Sant Cugat, jugador molt actiu, entusiasta dels escacs  i pare del MI Michael Rahal. El nostre condol a la família i amics. Descansi en pau.

El dimarts festiu 8 de desembre es va disputar l’edició de l’any 2020, el Torneig Memorial David Garcia Ilundain Obert, organitzat per la Federació Catalana d’Escacs i patrocinat per l’Ajuntament de Barcelona.

La inscripció va ser superior a la dels darrers anys amb un total de 100 participants amb una dotzena de jugadors titulats, un GM, tres MI, tres MF i la resta de titulats MC.

Leer más...

CONSELL CATALÀ DE L'ESPORT
RESOLUCIÓ PRE/3069/2020, de 26 de novembre, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió
d'ajuts extraordinaris i d'emergència per fer front a la suspensió de l'obertura al públic de les instal·lacions
esportives a Catalunya com a conseqüència de la crisi sanitària, econòmica i social de la COVID-19 (ref.
BDNS 535840).

El termini de sol.licituds es del 30 de novembre al 4 de desembre.

CONDICIONS

Ser titular de la gestió d’una instal·lació
en servei acreditada documentalment
(concessió, contracte, etc.)

Que la instal·lació estigui inclosa
al Cens d'Equipaments
Esportius de Catalunya (CEEC) o presenti
la fitxa d'alta al Cens en el moment de la
sol·licitud

Guia

Infografia

Des del Club d'Escacs Terrassa ens informen de la trista notícia de la mort de Jordi Antigua, jugador destacat i dirigent del club. El nostre condol a la família i amics.

Per tal de poder explicar en detall les propostes de la junta directiva de cara a l'assemblea de dissabte dia 28 de novembre, i poder fer un intercanvi d'opinions amb tots els clubs, convocarem reunions informatives telemàtiques als diferents territoris. Cal que indiqueu la persona que assistirà del vostre club i el seu correu electrònic. Li enviarem l'enllaç de connexió a la sala de videoconferència del portal zoom abans de 24 hores.

S'han establerts les següents zones i dies:

REUNIONS DE CLUBS    
ZONA DIA HORA
     
Baix Llobregat, Alt Penedes, Garraf 24/11/2020 19:00 hores
Valles Occidental, Vallès Oriental i Maresme 24/11/2020 19:15 hores
Barcelona ciutat i área metropolitana 24/11/2020 19:30 hores
     
Tarragona i Terres de l'Ebre 25/11/2020 18:45 hores
Lleida i Catalunya Central 25/11/2020 19:00 hores
Girona 25/11/2020 20:30 hores

 

L'enllaç de la reunió zoom i l'horari que toca a cada club serà enviat per correu electrònic.

 

Comunicat de la Federació Catalana d'Escacs.

La Federació comunica que a partir de divendres 6 de novembre (i fins a nou avís), les oficines federatives restaran tancades al públic, atesa la recomanació de la Generalitat de treballar de manera telemàtica.

Es farà atenció telefònica (93.318.59.26) els dies laborables al matí: dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres, de 10:00 a 13:00 hores, i les tardes de dilluns, dimecres i dijous, de 16:00 a 19:00 hores.

També podeu fer tota mena de consultes i comunicacions mitjançant el correu electrònic: federacio@escacs.cat

Esperem tornar a obrir el local social al públic en quan millorin les condicions sanitàries de la pandemia. Us agraim la vostra col.laboració i comprensió.

 

SUBVENCIÓ EXTRAORDINÀRIA PER A ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE QUE FOMENTEN L’ACTIVITAT FÍSICA I L’ESPORT DE FORMA DIRECTA I CONTINUADA A LA CIUTAT DE BARCELONA ARREL DE LA CRISI OCASIONADA PER LA COVID-19 I LES SEVES CONSEQÜÈNCIES

Benvolguts/des,

L'Ajuntament de Barcelona ha publicat una nova subvenció extraordinaria per tal que les entitats esportives sense ànim de lucre puguin afrontar les conseqüències de la crisis ocasionada per la Covid-19. 

Trobareu l'accés a la sol·licitud d'aquest ajut mitjançant el portal de tràmits de l'Ajuntament o bé directament en aquest enllaç: https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/oficinavirtual/ca/tramit/20200001418

Per tal de poder donar-vos suport en aquest procés de sol·licitud, hem preparat una sessió formativa que tindrà lloc aquest proper dijous 5 de novembre a les 18.30 h.

Podeu participar d'aquesta formació donant resposta a aquest correu amb la sol·licitud d'inscripció omplerta i us confirmarem la vostra participació enviant-vos l'enllaç a la sessió formativa.

Igualment, restem a la vostra disposició per totes les consultes que tingueu relacionades amb aquest o altres tràmit.

Moltes gràcies!

​​

--------------------------------------------------------------------------
SERVEI D'ASSESSORAMENT ESPORTIU DE BARCELONA
Av. Estadi 40, 08038 Barcelona
672 21 34 09
assessoramentesportiu@bcn.cat
Horari d'atenció presencial i telefònica:
DM i DJ 14.15 a 19.15 // DX i DV 9.00 a 14.00

Amb tristor us informem que aquest vespre ens ha deixat en Joan Segura Vila als 92 anys. Es va iniciar als escacs de competició en el  club d'escacs Vic del que en va ser president durant 6 anys. Va ser president de la Federació Catalana d`Escacs entre 1978 i 1987 i àrbitre internacional des de 1.992, campió de Barcelona de veterans el 2004. El 1989 va rebre la medalla dels Forjadors de la Història Esportiva de Catalunya.  Ha col·laborat en nombroses publicacions i diaris, especialment a El Mundo Deportivo on sovint comentava partides. Va escriure el llibre "Iniciació als Escacs" i "Pomar una vida dedicada al ajedrez". Des de 1997 ha estat jugador del Tres Peons on durant 21 anys ha estat un actiu i fidel defensor dels seus equips a més d'un assidu participant de les nostres competicions. Trobarem a faltar  la seva mirada encuriosida, sempre a la recerca d'una nova variant i el seu esperit optimista. descansi en pau.

TRES PEONS CLUB ESCACS

Subcategorías