Dissabte 2 de desembre va tenir lloc la tercera edició del Campionat d’Escacs Actius individual d’Edats de la Territorial de Girona. Va tenir lloc a la seu del Club Escacs Gerunda, al Centre Cívic Pla de Palau. La participació va ser molt bona, amb 101 participants repartits en quatre categories: 39 a la de sub8, 25 a sub10, 26 a sub12 i 11 a la sub14. També estaven convocats els nois i noies de sub16 però sense cap inscrit. Cal destacar que una trentena de nens i nenes era el primer torneig federat que han jugat.

Leer más...

El jove uncrainès Ilya Lemeshev, instal·lat a Figueres des de fa més d'un any i mig i actual jugador del club Escacs Figueres, s'ha proclamat campió absolut de la Territorial de Girona en finalitzar el Campionat Absolut de Girona amb 7 punts de vuit partides, només cedint una derrota. Amb els mateixos punts, en segon lloc, trobem el MF Leo Valle (Gerunda) i completa el podi, en tercer lloc, amb 6 punts i mig el MF Abel Làzaro (Firgueres).

Leer más...

Jordi Vidal Palou (Girona, 1968)

Comença a jugar al Salt i Girona l'any 2001 i s'integra al Club d'Escacs Santa Eugènia, el 2.003, on es federa com a jugador, i més tard passa a ser-ne el secretari, sota la presidència d'Enric Vázquez. Posteriorment, és elegit el 2010 com a president de l'entitat, càrrec que encara ocupa.

Ha estat cabdal a la Territorial de Girona en l'àmbit d'organitzador d'esdeveniment escaquístics de tota mena.

Està titulat com a monitor d'escacs, i com a àrbitre de suport, tasca en la qual actualment participa activament. Va ser el propulsor i alma mater de què l'Ajuntament de Girona anomenés a la plaça on està ubicat el Club, sota la denominació de "Placeta dels seixanta-quatre", on s'hi ha construït tres taulers fixos d'escacs de forma permanent, i que va inaugurar l'alcaldessa de la Ciutat, en un acte memorable pels escacs.

La seva activitat institucional, a part de la Presidència del Club, ha estat molt rellevant perquè va ser membre molt actiu de la Junta de la Territorial de Girona des del 2009 fins al 2020 juntament amb Josep Serra (Gerunda), Laura Garcia (Sant Gregori) i Elias Muratet (Banyoles), etapa precursora de la presidència del malaguanyat Albert Badosa (a.c.s.).

La seva vida ha estat dedicada als escacs de forma intensa i incansable, organitzant tornejos de tots els nivells i edats (Oberts, Tancats, actius, llampec, Masnou, Dia de la Dona, etc.). Ha sabut inculcar l'amor pel nostre noble joc als seus fills (Alex i Cristina) que són jugadors de nivell rellevant (l'Àlex és actualment Mestre FIDE i la Cristina és àrbitre).

La Territorial de Girona ha organitzat un any més el campionat de veterans. Però molts dels participants, així com amics i companys, recordem encara el fatídic final de l'edició passada en què ens va deixar l'estimat Sergi González Vericat. 

Així i tot, un canvi d'ubicació, la gentil col·laboració del Club Escacs Sant Gregori amb en Rafael Garcia al capdavant, ens han brindat una excel·lent sala de joc a la Sala 1 d'Octubre de Sant Gregori. Amb aquestes que el campionat ha comptat un rècord de participació amb 32 gironins inscrits.

 

Leer más...

Subcategorías

Circuit Escacs Actius Memorial Albert Badosa