Tomás Sosa ha estat el guanyador del Memorial Garcia Ilundain Obert.

El Memorial Garcia Ilundain Obert s’ha disputat aquest cap de setmana passat, dies 21 i 22 d’agost, pel matí, aprofitant la infraestructura del Ciutat de Barcelona - Absolut de Catalunya 2021. Es van jugar 8 partides, 4 rondes cada dia, al ritme de 15 minuts + 5 segons després de cada jugada.

Zona de retransmissió del torneig.

Després de l’organització de l’any anterior en format on-line, es va reprendre l’edició presencial amb la participació de 85 esportistes inscrits, més o menys el mateix número de cada any. El que sí va canviar són les mesures Covid que es van utilitzar, com prendre la temperatura abans d’entrar a la sala o netejar els taulers després de cada ronda.

Després de les 4 primeres rondes del dissabte, 3 eren els líders provisionals; Mario Villanueva va guanyar al Rafel Bru (Ateneu Colon), mentre que el Miguel Muñoz (Valls) va fer taules amb el Tomás Sosa. Després de la 5a ronda, només quedava el MI Mario Villanueva. El jugador argentí va arribar a la darrera ronda com a líder en solitari, però el seu compatriota, el MI Tomás Sosa, es va imposar a l’enfrontament entre ells de la darrera ronda.

Mario Villanueva va començar la 8a ronda com líder.

 

Tomás Sosa saludant abans de començar la ronda.

 Així doncs, Sosa amb 7 punts s’adjudicava el torneig. El segon classificat, amb la mateixa puntuació, però pitjor desempat, va ser el Miguel Muñoz (Valls) i en Mario Villanueva va quedar 3r amb 6.5 punts.

 

D'esquerra a dreta, el campió Tomás Sosa, el subcampió Miguel Muñoz (Valls) i el tercer classificat, Mario Villanueva. 

Les partides es van poder seguir durant tot el torneig al web de la Federació: https://escacs.cat/directe/2021/ilundain/ i amb els comentaris en directe del MI Alfons Jerez.

El retransmissor, Josué Expósito, i el comentarista, el MI Alfons Jerez.

La resta de premis van ser per:

  • Millor tram 2200-2000: Juan Alber Garcia (Olot)
  • Millor tram 1800-1999: Mikel Zubizarreta (Euskadi)
  • Millor tram < 1800: Albert Pardina (Foment Martinenc)
  • Millor veterà 60 anys: Armando Daguro (Tres Peons)
  • Millor Sub-14: Arnau Sanchez (Llinars)

  

Els premiats del Memorial Garcia Ilundain obert.

 

Classificació final

Com a cada torneig, es poden visualitzar les fotografies del torneig en el següent enllaç: Carpeta de fotografies