Lamentem comunicar que el dia 17 de juliol, a l'edat de 103 anys, ens va deixar el nostre jugador insígnia Joan Codina Espinasa. Un jugador molt estimat dins la nostra comarca per la seva manera de ser i la gran dedicació en l'ensenyament dels Escacs per als més joves.   

Anomenat el “Tiet de Moià”, era el jugador en actiu més veterà de tota Catalunya i Espanya.

Va rebre la insígnia de plata l'any 2022 per la seva trajectòria a la comarca, en el seu club com a jugador, organitzador i directiu de la seva entitat, el Club d’Escacs Moià-Moianès.

Descansi d'un merescut descans etern allà on sigui, on de ben segur seguirà ensenyant i gaudint d'unes fantàstiques partides.

L'enterrament serà avui a les 18:00 hores a la localitat de Moià.

El nostre condol a la família i al club.

El dia 5 de juny de 2024 es va celebrar al Pavelló de la Mar Bella la Festa dels Escacs que aplega als alumnes de la Campanya "Els escacs fan per a tu" de la Federació Catalana d'Escacs i de l'Institut Barcelona Esports, de l'Ajuntament de Barcelona.
Més de 1000 alumnes de 22 escoles han participat en aquest espectacle anual de les escoles on els alumnes juguen contra alumnes d'altres escoles per demostrar tot el que han après durant l'any. Durant la campanya han participat 27 escoles de tota Barcelona.

Vista general del Pavelló de la Mar Bella.

Des de la Federació volem agrair al Pere Duran, com a principal motor d'aquesta campanya i festa, i a tots els monitors i monitores que han ajudat al fet que la festa fos un èxit. Així també, volem agrair a l'IBE totes les gestions per poder dur-la a terme.
A l’acte va ser present el President de la FCE, Pepo Viñas, i les tècniques de l’IBE, Haidé Garriga i Glòria Font.
Moltes gràcies també a les escoles participants, alumnes i mestres que han pogut passar el matí jugant a escacs.

Àlbum de fotos

 

El passat diumenge 28 d’abril, al Recinte de Fabra i Coats de Barcelona, va tenir lloc el Campionat Escolar d’Escacs per Equips del Barcelonès. L’edició d’enguany ha estat la primera que l’ha organitzada els clubs d’escacs del Barcelonès amb en Raül Arza liderant l’equip juntament amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs. Fins la passada edició, aquesta competició era organitzada pel CEEB (consell d’Esport Escolar de Barcelona), i com ja es va fer amb el Campionat Individual d’Edats del Barcelonès, aquest any s’ha produït un canvi organitzatiu.

Equips de la categoria Sub8 guardonats

La competició va consistir en tornejos per equips separats per edats jugant 6 partides al ritme de 20 minuts més 10 segons d’increment per jugada. En total hi varen participar 102 equips amb la participació de 411 nens i nenes , i això suposa un increment substancial (quasi el doble de l’any passat), batent els rècord històric de participació d’equips (hi va haver 85 equips el 2012) i quasi se supera el rècord d’esportistes del rècord de 423 que hi va haver el 2015. Es donaren premis pels tres primers equips de cada categoria, pel millor equip en nom d’una escola i també es va reconèixer el millor tauler a totes les categories, incloent-hi el tauler suplent.

Leer más...

El dissabte 9 de març, a les instal·lacions del Recinte de Fabra i Coats, en el disctricte de Sant Andreu de Barcelona, va tenir lloc una nova edició del Campionat Territorial d’Escacs Actius de Barcelona. En aquesta ocasió hi han participat 260 esportistes de diferents clubs de la Territorial de Barcelona, un número semblant a l'edició de l'any passat. L'entrega de premis fou a càrrec del delegat territorial i director del torneig Ivan Marina.

 

Leer más...

FASES PRÈVIES BAIX LLOBREGAT CAMPIONAT D’EDATS 2024,

QUARTA I DARRERA JORNADA, SANT BOI, 10/02/2024

Avui dissabte 1o de febrer, tota la comunitat dels escacs base del Baix Llobregat ens hem desplaçat a viure el desenllaç del millor torneig d’escacs base que se celebra al Baix Llobregat.

A títol anecdòtic, cal comentar que no va ser l’únic acte de la comarca. Els responsables dels escacs base dels clubs del Baix Llobregat ens hem acostumat a la continua absència a les nostres competicions dels representants d’escacs base de la Federació Catalana, però el que no ens havia passat mai és que la pròpia Federació ens contraprogramés el mateix i a la mateixa comarca amb un acte de tecnificació d’escacs base com el que s’ha produït avui mateix a Martorell. Des del Baix Llobregat celebrem que després de molts anys la Federació organitzi i estengui a més esportistes les sessions de tecnificació dels petits; també celebrem i donem suport a actes com la Trobada pel Pla d’Igualtat que també s’ha celebrat avui a la mateixa hora a la seu de la Federació. Malgrat tot, des del Baix Llobregat també demanem que en el futur s’intentin organitzar els actes perquè no ens trepitgem els us als altres, ja que la suma coordinada de tots els actors en la difusió i promoció dels actes permet arribar a més destinataris. Com diu el lema del nostre esport “GENS UNA SUMUS”.

Bé, el fet important és que els millors esportistes de base del Baix Llobregat s’han donat cita a Can Massallera, un recinte enorme, testimoni de la presència històrica del textil a Sant Boi del Llobregat al segle passat, i avui en dia seu d’acollida d’un gran nombre d’entitats que formen el teixit associatiu d’aquesta ciutat.

I una d’aquestes entitats, els nostres amics del Club d’Escacs Molí Nou Ciutat Cooperativa, han estat els encarregats d’organitzar la jornada, fent com de costum una feina excel·lent per arranjar l’espai del teatre per a la disputa del torneig. L’espai és confortable, lluny del fred exterior que es deixava notar al carrer, i amb un escenari ideal perquè acompanyants i esportistes segueixin còmodament l’entrega de trofeus i medalles.


Leer más...

Ha mort el jugador del Sant Andreu, C.E. Fulgenci Tacon Berrocal (1959-2024). Des del club ens han fet arribar aquest escrit que publiquem.

El sepeli serà el dia 15 de gener de 2024 a partir de les 18:30 hores i l'enterrament el dia 16 de gener de 2024 a les 15:00 hores.

Des de la Federació Catalana d’Escacs volem donar el condol a la família, club i amics. Descansi en pau.

El dia 7 de gener es va fer l'enterrament del Pere Camps i Galceran, president durant molts anys del C.E. Molins de Rei, a l'església Sant Miquel de la mateixa localitat. En el 2016 se li va entregar el màxim guardó de la Secció d'escacs del Molins de Rei per la seva trajectòria dins de l'entitat.

Des de la Federació Catalana d'Escacs volem donar el condol als familiars i membres del club.

ALS CLUBS QUE HAN DE PRESENTAR EQUIPS PER JUGAR CONTRA EL CENTRE DE QUATRE CAMINS. 

L'equip de MABEPA juga en el seu local del centre penitenciari, Carretera del Masnou a Granollers, PQ 13,425

Els clubs que hagin de jugar contra el MABEPA han d'enviar per correu electrònic l'arxiu excel d'autorització d'entrada (teniu l'enllaç al peu d'aquest document) amb les dades de les persones del club que han d’entrar al centre. S'ha de fer arribar al correu de la Federació ( federacio@escacs.cat ) dues setmanes abans (dos dilluns abans de la ronda) amb les següents dades:

  • nom i cognoms
  • DNI
  • data de naixement

Per poder entrar-hi el dia de la ronda s'ha d'arribar uns 15 minuts abans al Centre per poder passar el control. A més, les persones que accedeixin han de portar el DNI, passaport o altre document oficial que serveixi per identificar-los. S'aconsella posar més noms d'assistents (esportistes i acomapnyants) en el llistat per si hi ha alguna baixa de darrera hora, ja que per temes de burocràcia no s'acceptarà cap canvi un cop enviat el llistat.

Per protocol del propi centre, els menors no poden accedir al Centre penitenciari.

No es pot accedir al Centre amb telèfons mòbils.

AUTORITZACIÓ D'ENTRADA