CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

Lliga catalana

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Concentració d'escacs base a l'Hospitalet de l'Infant

Formulari inscripció

XIX Circuit Català d'Oberts Internacionals d'Escacs

Pàgina web Circuit Català

Properes competicions:
Santa Coloma de Queralt (4 de juny)
Ezequiel Martin (11 de juny)
Josep Lorente (18 de juny)


Partides en directe

Lliga catalana eSports

Circular CAT 13/2023 Lliga Catalana d’e-Sports 2023

3er torneig - 26 maig - 20:00 - https://lichess.org/tournament/O2jlWa0v

4rt torneig - 27 maig - 18:00 - https://lichess.org/tournament/oUVKUTW1

Retransmissió en directe: http://twitch.tv/federaciocatalanadescacs

 

Activitats pel territori català

A Lleida: Circuit d’Escacs Ràpids (Del 7 maig al 17 setembre)

A Girona: IX Circuit Actius Memorial Albert Badosa (Del 10 juny al 17 setembre)
I Circuit Escacs Júnior Costa Brava (Del 27 maig al 25 juny)

A Tarragona: Circuit Ràpides de Tarragona (Del 18 juny al 17 setembre)
Circuit Ràpides Drac artcai (25 de juny)

Augmenta la participació a Girona i a Tarragona, mentre que Barcelona i Lleida s'apropen a números de prepandemia

Arrenquem la temporada 2023 amb rècord de participació a les Fases Prèvies de la Copa Catalana: 53 equips i més de 250 esportistes a Montblanc, 44 equips i 200 esportistes a Olot, 36 equips i uns 150 esportistes a Bellcaire d’Urgell i 148 equips i més de 800 esportistes a Hospitalet de Llobregat .

Simultàniament, a les quatre territorials, aquest passat diumenge, més de 1400 persones (de seguida és dit!) es varen trobar en quatre seus per a disputar Fases Territorials de la Copa Catalana i decidir quins equips es classifiquen per a jugar la final de la Copa Catalana que tindrà lloc al 30 d’abril.

 

 

La Copa Catalana - Fase Barcelona - Memorial Beatriz Alfonso, es va jugar a les instal·lacions de l’escola Xaloc de L’Hospitalet de Llobregat, amb la col·laboració dels clubs Hospitalet-Bellvitge i Jake. El Colon Sabadell Chessy amb el GM Viktor Moskalenko al capdavant es va emportar la victòria final, torneig que no guanyava des del 2010. El Barcelona, campió de l’edició passada i un dels favorits de tornar a repetir victòria, va ser segon i tanca el podi l’Ateneu Colon del GM Marc Narciso i IM Michael Rahal.

Classificació final 

La Copa Catalana - Fase Tarragona, que es va jugar a un espaiós Pavelló del Casal Montblanquí de Montblanc, va tenir un campió indiscutible. El Valls va fer valer la força dels GM Fernando Peralta i GM José González per a guanyar els 8 matxs i fer 28 punts dels 32 possibles de tauler. Pel segon i tercer lloc, el tema va ser més renyit. Finalment el Salauris, format per un equip molt jove, va ser segon i el Santa Coloma de Queralt del GM Xavier Vila va ocupar la tercera posició. D’aquesta forma, el Valls repeteix la victòria de l’edició passada i confirma la seva actual supremacia respecte altres clubs històrics. Impecable la col·laboració per part del Club Escacs Montblanc.

Classificació final

La Copa Catalana - Fase Lleida es va disputar al poliesportiu de Bellcaire d’Urgell amb la col·laboració del Club Escacs Bellcaire que en tot moment varen estar pendents de tot detall per una bona organització. Esportivament, el Geva-Cea d’Andorra sembla ja confirmar la finalització de l’hegemonia del Lleida i per segon any consecutiu s’endú la victòria encara que aquest cop gràcies al desempat. Vallfogona es va haver de conformar amb el segon lloc i de moment encara se li resisteix guanyar aquesta copa. L’Andorra també va pujar un segon equip en tercer lloc i així completar el podi. A l’inici de la prova es guardà un minut de silenci en condol a una veïna de Bellcaire, i a l’entrega dels premis hi fou present representants de l’Ajuntament local.

Classificació final

La Copa Catalana - Fase Girona es va disputar a la magnífica i cèntrica Sala Torín d’Olot amb el Club Escacs Olot com a col·laboradors del campionat que enguany celebren els 75 anys de la seva fundació. L’equip del Figueres liderat pel GM Javier Campos repeteix victòria i continua la seva supremacia en aquesta competició. En segon lloc fou per un joveníssim Olot que sorprengué en l’encontre directe amb els campions però finalment foren segons malgrat no perdre cap matx. Tancà el podi en tercer lloc el Gerunda.

Classificació final

Agraïm a tots els clubs col·laboradors, a tots els delegats territorials (Jordi Mas, Ivan Marina, Xènia Arnó i Jordi Díaz), a totes les institucions que de forma desinteressada hi ha col·laborat (ajuntaments de Montblanc, Bellcaire d’Urgell i Olot), a tots els equips arbitrals per fer una feina amb una destacada rapidesa, i sobretot a tots els clubs i jugadors/es federades per fer possible que tot anés el màxim de bé i que realment la Copa sigui una magnífica festa dels escacs.

Preguntes Freqüents

Botiga en línia

Cercador

Galeria Flickr