La Comissió de Qualificació ha rebut una gran quantitat de missatges sobre les afectacions als torneigs d'escacs vàlids per Elo FIDE durant la passada setmana.

La Comissió de Qualificació té la màxima disposició per ajudar a les federacions nacionals i que aquestes pateixin el mínim per lliurar els informes dels torneigs per la seva avaluació. Els Administradors Nacionals del Sistema de Valoració poden contactar amb nosaltres per resoldre dubtes i consultes concretes.

No és responsabilitat de la FIDE cancel·lar torneigs vàlids per Elo FIDE en cap federació. Cada federació podrà prendre les seves decisions d'acord amb els seus estatuts i reglaments interns sobre competicions avaluables per Elo FIDE.

 

Registre de Torneigs

La previsió és que alguns torneigs ja registrats seran cancel·lats. En aquests casos els Administradors Nacionals haurien d'enviar una sol·licitud d'esborrament del torneig. No s'aplicarà cap taxa per aquesta gestió. Si un torneig és posposat, els Administradors Nacionals han de modificar les dates. Aquests canvis seràn aprovats per la Comissió de Qualificació. Aquest punt és aplicable a esdeveniments "llargs", com ara Lligues Nacionals programades per durar una temporada.

 

Cancel·lació de torneigs en joc

Algunes competicions han estat cancel·lades pels governs locals o nacionals quan s'estaven disputant, com ha passat al recent Campionat del Món per Equips de Veterans a Praga. Que quedi clar: per avaluar un torneig per Elo FIDE s'accepten arxius que contenguin menys rondes de les inicialment registrades.

 

Lligues Nacionals

Vàries lligues nacionals programades per durar una temporada han patit ajornaments d'alguns caps de setmana a dates posteriors en 2020 o la total cancel·lació de la resta de la temporada. Les normes aconseguides en aquestes temporades escurçades es tindran en compte sempre que l'esportista hagi disputat com a mínim 9 partides. A més a més, els termes de l'article 1.41c del Reglament de Títols seran d'aplicació en Lligues Nacionals ajornades o cancel·lades després de la disputa de 8 de les rondes programades.

 

Esdeveniments llargs

Algunes competicions amb una durada màxima de 90 dies s'avaluen en un únic arxiu en lloc d'un arxiu separat per cada mes. El final d'aquests torneigs podria patir ara un retard de setmanes. En aquest cas els Administradors Nacionals del sistema de valoració hauran de modificar el torneig per que consti com a torneig "llarg" i lliurar un arxiu per avaluar les partides disputades fins el moment. La resta del torneig es podrà registrar com a continuació del torneig llarg quan s'hagi reprogramat.

 

Informació de la FEDA