REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs, en el seu domicili habitual, al carrer Sant Adrià, 20, per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, l'acta del partit de la Lliga Catalana, corresponent a la Primera Categoria de Girona, ronda 3, entre els equips: Olot C - Platja d'Aro, amb el resultat de 2,5 a 5,5. Durant el partit va sonar el mòbil al jugador A.L. (Olot) i el seu adversari va reclamar el punt. Els delegats d'ambdós equips no sabien com s'havia d'actuar en aquests casos. El jugador al qual li va sonar el mòbil va abandonar de manera voluntària.

ATÈS, el que diu la circular CAT 1/2015 de la Federació Catalana d'Escacs: Informació dels temes relacionats amb la Lliga Catalana d’Escacs 2015.

13. PROBLEMÀTICA DELS TELÈFONS MÒBILS
La primera vegada que a un jugador li soni el telèfon mòbil, el Comitè de Competició li farà un avís. La segona vegada podrà ser sancionat amb inhabilitació per una o més rondes. Si a un jugador li sona el mòbil i contesta la trucada el Comitè de competició decidirà la sanció, que pot comportar la pèrdua de la partida.

CONSIDERACIONS

Aquest comitè vol reiterar novament que en la Competició de la Lliga Catalana, si a un jugador li sona el seu mòbil, en cap cas, perd la partida de manera automàtica. S'ha de posar la incidència a l'acta del partit i continuar la partida sub-condicione. El Comitè de Competició decidirà amb posterioritat la sanció.

En aquest cas, el jugador de l'Olot al qual li va sonar el mòbil, no perd la partida per que li va sonar el mòbil, sinó que perd perquè va abandonar la partida de manera voluntària.

RESOLUCIÓ:

Per la present resolució s’acorda:

1. No modificar el resultat que es va produir realment al matx entre els equips de l'Olot C i el Platja d'Aro.

2. Amonestar els delegats d'ambdós equips, pel desconeixment dels reglaments i normes de la FCE.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de cinc dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel.lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 26 de febrer de 2015