REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE).  per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, la reclamació del C. E. Cor de Marina.

VIST, la resposta de la Comissió Esportiva de la FCE.

 

1. ANTECEDENTS DEL FET

El C.E. Cor de Marina reclama que no està d’acord en la designació del local de joc del seu partit contra l’Olot de la Divisió d’Honor Catalana.

2. FONAMENTS DE DRET

Reglament General de la Federació Catalana d’Escacs

Secció 6. Distribució de grups d’equips

8.3 Segona fase

La Comissió Esportiva de la Federació determinarà el local de joc a la segona fase de Divisió d’Honor, per equilibrar el nombre de desplaçaments de tots els participants.

8.4 Els enfrontaments per al grup B serà amb el calendari següent:

Per al grup B del 9è al 16è:

Ronda 1: A-5 = B-8, A-6 = B-7, A-7 = B-6, A-8 = B-5
Ronda 2: B-5 = A-7, B-6 = A-6, B-7 = A-5, B-8 = A-8
Ronda 3: A-5 = B-6, A-6 = B-5, A-7 = B-8, A-8 = B-7
Ronda 4: B-5 = A-5, B-6 = A-8, B-7 = A-7, B-8 = A-6


3. CONSIDERACIONS

La reglamentació deixa en mans de la Comissió Esportiva de la FCE la distribució de locals de joc a la segona fase de la Lliga Catalana a la categoria de la Divisió d’Honor. Des d’aquest punt de vista, aquest Comitè de Competició no veu cap indici d’il·legalitat en la decisió recorreguda per part del Club d’Escacs Cor de la Marina per la designació del local de joc en el seu matx contra l’Olot.

D’altra banda, els enfrontaments que determina l’art. 8.4. no indiquen el local de joc, ja que un article previ, el 8.4 ja diu que els locals de joc els decideix la Comissió Esportiva i no un sorteig previ anterior a l’inici de la Competició.

4. DECISIÓ

Per la present resolució s’acorda:

Desestimar la petició del Club Cor de Marina, ja que no s’observa cap il·legalitat en la decisió de la Comissió Esportiva en el cas que ens ocupa.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de deu dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 23 de març de 2023