AlteredCarbon27 va passar a la final després de guanyar una semifinal molt emocionant

El dissabte, 9 de juliol, es va celebrar la semifinal i la final de la Parlem – Lliga Catalana eSports d’escacs organitzada per l’UFEC i la Federació Catalana d’Escacs amb el patrocini de l’empresa catalana Parlem. 

<>

Es va dur a terme en una de les sales de joc de l’Asobu Esports Experience de Barcelona, un espai dedicat plenament als eSports on poder jugar en línia, ben equipat i ampli. Durant el matí hi havia la nostra final, però també s’estaven preparant els esportistes d’una altra final que es jugaria a la tarda, la de Gran Turismo. La tercera final que també es disputava era la de Beisbol. Els 3 esports estàvem convocats el mateix dia per realitzar les finals dels nostres esports. <>

A la sala 3 d’aquest centre es van ubicar les semifinals i final de la Parlem – Lliga Catalana eSports amb els classificats de les fases prèvies esdevinguts en un dels 4 torneigs previs: Tomorrowland (Julio Benedetti del Mollet), carlesdc96 (Carles Díaz del Sabadell) i AlteredCarbon27 (Benjamin Perez del Barberà). El quart classificat va ser el guillembaches (Guillem Baches del Salauris) en substitució del miss_the_old_u (Pere Garriga també del Mollet), ja que aquest no podia assistir-hi.

Els dos millors jugadors de 5 partides, al ritme de 3 minuts més 2 segons d’increment per moviment, passaven a la final, mentre que els altres dos passaven a lluitar per al tercer i quart lloc. Els emparellaments de les semifinals van ser Carles Díaz contra el Julio Benedetti i Benjamin Perez contra el Guillem Baches. El primer matx a acabar va donar la victòria al Carles Díaz amb 3 a 2. A l’altre enfrontament, van acabar amb un 2.5 a 2.5 i van haver d’anar a desempat, és a dir, a jugar a 2 minuts sense increment. La primera partida de desempat va acabar en taules, però la segona es va imposar el jugador del Barberà, en Benjamin Perez.

Al cap de pocs minuts es va passar a jugar la Final i els llocs de 3r i 4t. A la final, el Carles Díaz no va donar moltes opcions al Benjamin Perez, tot i que la primera partida va acabar en taules, però les altres tres partides van caure cap a la banda del sabadellenc. Així en Carles es convertia en el primer guanyador de la Parlem – Lliga Catalana eSports.

Pel que fa a la final de consolació, el Guillem Baches va imposar-se a l’argentí Benedetti per un 3.5 a 1.5.

Totes les partides es van poder seguir per una pantalla gegant dins de la mateixa sala i amb els comentaris de l’streamer català Norman Lopez acompanyat del MC David Ayza, que posava la part tècnica.

Esperem poder realitzar una segona edició i que sigui tan emocionant com la que vàrem viure el dissabte. L’esdeveniment va estar molt ben organitzat per part de l’UFEC, a qui volem agrair la implicació en aquest projecte i per fer-nos partícips d’aquest. Esperem a properes edicions poder omplir la grada amb més públic presencial.