Barcelona, 20 de novembre de 2010

Al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants després d'haver estat legalment convocada d'acord amb els actuals estatuts de la Federació Catalana d’Escacs, en segona convocatòria, s'ha celebrat la sessió corresponent a l'Assemblea General Extraordinària de Clubs, amb el contingut de la qual s'aixeca la següent acta.

Hora                :           16 hores

Lloc                 :           Cotxeres de Sants de Barcelona

Membres assistents els senyors:  Jaume Grau (Cerdanyola Vallés), Jordi Morcillo (Catalunya), Carles Godesard (Ateneu Colón), Jordi Chalmeta (Sant Boi), Nicolas Plaza (Cornellà), Alfonso Jerez (Foment), Josep Garcia (La Lira),  Victor Pont (Barberà), Arturo Vidarte (Montcada),  Pep Melendres (Peona i Peó), Felix Romero (Sant Andreu), Miguel Angel Murillo (Sant Joan Despí), Eduard Arilla i Ricard Llerins (Sant Martí), Francesc Gonzalez (Sitges),  Joan Franquet (Tres Peons), Pere Casajuana (UGA), Pere Reginaldo (Sant Llorenç Savall), Francesc Fernandez Muixí (Reus Deportiu),  Jaume Bosch (ONCE), Juan José Sanchez (Ateneu Barcelonès), Enric Chalmeta (Colònia Güell), Abel Segura (Escola Escacs Barcelona), Xavier Masclans (Vall del Tenes), Jaume Parramón (Vallfogona), Marta Amigó (Espluga de Francolí), Javier Robla (Agustí), Ramon Capellas (Avinyó), Ramon Casas (Balaguer), Javier Pescador (Hospitalet de l’Infant), Xavier Jimenez (Jake), Joan Antoni Perez (Llinars), Gerard Gaona  (Mollet), Juan Quero (Prat), Jordi Salvat (Torredembarra), Pruden Ramirez (Vilafranca), Ivan Pérez (Diagonal Mar), Xavier Vilasaró (Ripollet), Joan Mora (Territorial de Lleida). 

Assistents membres de Junta Directiva de la FCE els senyors:  Antoni Ayza,  Víctor Pont, Jordi Parayre, Josep C. Viñas, Josep Garcia i Riera, Jordi Capellades, Josep M. Camell, Beatriz Alfonso, Marta Amigó, Joan Antoni Pérez, Enric Chalmeta, Imma Montoliu  i Antoni López com a Gerent.

O R D R E    D E L   D I A

INFORME DEL PRESIDENT 

Primer.- Nomenament de tres interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea. 

1.      Aprovació, si s’escau,  del calendari esportiu corresponent al 2011.   

2.      Aprovació, si s’escau, del projecte de pressupost corresponent al 2011.  

3.      Propostes de la Junta Directiva i dels clubs de modificació dels reglaments.  

4.      Reforma dels estatuts de la FCE.

5.      Torn obert de paraules.

NOMENAMENT DE TRES INTERVENTORS PER A L’APROVACIÓ DE L’ACTA DE L’ASSEMBLEA

Van ser nomenats com a interventors per a l’aprovació i signatura de l’acta de l’assemblea, els senyors: Pere Reginaldo Huix, Felix Romero Moreno, i Ricard Llerins Bonet.

INFORME DEL PRESIDENT

Bona tarda i benvinguts  a l’assemblea de la Federació Catalana d’Escacs. Intentaré ser breu perquè tenim una assemblea amb un ordre del dia molt dens.

Ens trobem davant d’una assemblea especial, perquè en ella canviarem substancialment els Estatuts de la Federació. La majoria de canvis es produeixen com a conseqüència de la nova normativa aprovada pel nostre govern. Altres modificacions són propostes de la Junta directiva de cara a millorar el funcionament de la FCE. Aquest canvi estatutari arriba en un bon moment per als escacs a Catalunya. Aquest any hem batut el record històric de federats de la actual temporada, amb més de 7.200 federats, la següent comunitat autònoma en el rànking de federats, no arriba als 3.000. Aquest creixement és fruit de l’excel·lent oferta de tornejos que manteniu els clubs. Això té encara més mèrit si tenim en compte que la crisi econòmica ha reduït les ajudes institucionals i el patrocini privat. El vostre esforç està fent créixer el número de federats a Catalunya. Si a tot això afegim els èxits esportius dels nostres jugadors i jugadores, encapçalats per la selecció catalana, que als Campionats d’Espanya per autonomies compta les participacions per victòries, i els èxits dels nostres esportistes als Campionats d’Espanya, on cal destacar l’octau títol absolut aconseguit pel GM Miquel Illescas, que ja és el jugador amb més títols de la història dels escacs espanyols, podem estar satisfets dels resultats dels nostres esportistes. 

També hem de felicitar a l’Escola d’Escacs de Barcelona pel títol de la Segona Divisió espanyola que ha assolit. Un altre repte que ha costat molt de temps i gestions té en aquets moments un calendari de finalització. La nova seu de la FCE al districte de Sant Andreu, creiem que es podrà inaugurar abans de que acabi el 2011. L’Ajuntament de Barcelona ja està treballant en l’adequació de l’espai, i en quant acabin de seguida entrarem nosaltres a arreglar els 300 metros quadrats que ens han concedit a la Federació. El finançament de l’operació està ja signat amb d’Institut de Crèdit Oficial i avalat per la subvenció de la Generalitat. 

La nova seu acollirà les oficines de la Federació, la biblioteca, sala de reunions, magatzems, i una sala polivalent de competició per a 80 jugadors que es podrà utilitzar també per  fer classes. Una millora important seran els magatzems que estaran a peu de carrer per facilitar la càrrega i descàrrega dels préstecs de material que la Federació fa als clubs. Però com tot a la vida, no tot son flors i violes, hem de  lamentar que la propera temporada cap club català estarà a la Divisió de Honor espanyola. Si això és una mala noticia, ho es encara més la manera en que es va produir.

La Federació Catalana a través dels seus representants a la FEDA ha fet i farà gestions, per a que situacions com la que es van produir al darrer Campionat no siguin possibles, fent els canvis de reglament que calguin i demanant als arbitres més rigor en l’apreciació de possibles preacords de resultats. També presentarem a l’aprovació de l’assemblea, el calendari i el pressupost per al 2011.  Les ajudes de la Generalitat a la Federació per al 2011 estan previstes dins de l’acord per quatre anys que es va signar al 2006 i així consten al pressupost que presentarem a l’assemblea. En quant a les ajudes a clubs que s’han incrementat significativament els darrers anys, estarem pendents de les eleccions a la Generalitat de la propera setmana i després de què es formi govern, veurem quines són les seves intencions. És de justícia que fem un balanç molt positiu de la gestió de l’esport que ha fet tant aquest Govern com l’anterior, amb un increment molt important dels recursos públics que donen suport a aquest sector. 

El darrer any varem canviar, d’acord amb la Generalitat, el sistema de ajudes als clubs a través del sistema de premis per punts als tornejos internacionals, aquest acord va permetre implementar per primer cop ajudes a tots els clubs que participaven als Campionats d’Espanya. Els tornejos a ritme lent del Circuit varen rebre ajuda per al sistema de punts i els actius i els tancats per a normes internacionals, han rebut l’ajut directe del pressupost federatiu. Va ser un bon acord i esperem que aquest proper any el puguem mantenir. Hem prorrogat per un any l’acord amb ICC, que com sabeu era per tres anys i s’acabava aquest any. Davant l’alternativa de poder fer un altre concurs per adjudicar el servei i amb la perspectiva de què el proper any hi ha eleccions a la FCE, no hem volgut lligar un nou concurs per més temps, per no hipotecar l’acció de la propera junta directiva. El proper any acaba el mandat d’aquesta Junta Directiva i al mes de maig tindrem les eleccions a la Junta Directiva de la Federació. Vull agrair en nom de tota la Junta Directiva la col·laboració per part dels dirigents dels clubs, i les mostres de suport que hem rebut. Vull també anunciar la meva intenció de encapçalar una candidatura a les properes eleccions, on hi haurà la majoria de l’actual Junta directiva.  En el seu moment tornarem a demanar als clubs la seva confiança per governar la Federació en el proper mandat.

 Moltes gràcies per la vostra atenció.

APROVACIÓ DEL NOUS ESTATUTS DE LA FEDERACIÓ CATALANA D’ESCACS

El Secretari de la Junta Directiva, Pepo Viñas, va realitzar una explicació general del contingut dels nous Estatuts de la FCE. El motiu fonamental del canvi d’Estatuts és la nova llei d’entitats esportives.

Va destacar la modificació de l’estructura territorial de la Federació, on s’han canviat les Representacions Territorials per Delegacions Territorials. També s’han modificats els terminis per convocar les assemblees que s’anunciaran amb 60 dies d’antel·lació i els clubs i Junta Directiva hauran de fer les seves propostes de tal manera que es puguin publicar 30 dies abans de la celebració de l’assemblea.

Les propostes dels clubs hauran de venir avalades per un 10% dels membres afiliats a la FCE. Existeix un mecanisme que permet que 10 dies abans de la celebració de l’assemblea es puguin incorporar propostes. Els requisits, segons els Estatuts, serien els següents:

a)    S’aprovi el debat i votació per majoria de tots els membres de l’Assemblea General.b)   Es tracti d’assumptes amb caràcter urgent.c)    S’adoptin els acords per una majoria qualificada de 2/3 dels membres presents.

El president de la Federació, Antoni Ayza, també va explicar l’important canvi d’estructura territorial que permetrà una millor gestió federativa i que s’ha pogut realitzar gràcies a la millora de les comunicacions i les noves tecnologies.

Els nous Estatus de la Federació es van aprovar per unanimitat.

APROVACIÓ DEL CALENDARI ESPORTIU DEL 2011

El Vicepresident primer de la FCE, Sr. Víctor Pont, va  explicar el Calendari Esportiu per a l’any 2011. La fase regular del Campionat de Catalunya per Equips acabarà abans de Setmana Santa i   la Copa Catalana es disputarà els dies 16 i 23 de gener de 2011.

La Festa Catalana se celebrarà la primera setmana d’octubre, per habilitar dates per al Circuit Català. El Campionat per Equips d’Edats es trasllada als dies 29, 30 i 31 d’octubre. Per a les fases Territorials de l’Individual Absolut s’habiliten dos dies festius que no són diumenges, el 12 d’octubre i l’1 de novembre.

El Campionat Femení es disputarà novament durant el pont de la Constitució, els dies 4, 5,  6, 7 i 8 de desembre de 2011.

El calendari esportiu de la FCE corresponent al 2011 es va aprovar per 34 vots a favor i una abstenció.

APROVACIÓ DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER AL 2011

El tresorer de la FCE, Sr. Josep Garcia i Riera, va fer una presentació del projecte de pressupost 2011 en el qual va destacar l’increment d’un 1,8% en el preu de les llicències, i l’augment d’ingressos de 9.200€ de la subvenció ordinària de la Generalitat. Es prorroguen la majoria de les partides, però s’augmenta la dotació per als plans de formació amb 3.000€, el Circuit en 2.000€ i el torneig de Casino en 1.000€. D’altra banda es reserva una dotació de 6.000€ per a despeses del nou local de la FCE. 

El pressupost va ser aprovat per 35 vots a favor i 1 abstenció.

PROPOSTES DE LA FEDERACIÓ I DELS CLUBS

CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS

MODIFICACIÓ DE L’ARTICLE 7.9.1

7.9.1 Els clubs afiliats a la Federació Catalana, per poder participar en aquesta competició, hauran de presentar la relació dels seus jugadors, el dijous anterior a la primera jornada de la fase prèvia de la Copa Catalana.

Amb aquesta llista d’ordre de forces es disputaran les fases prèvies i la final de la Copa Catalana i no es permetrà la seva modificació per aquesta competició.

Tanmateix, els clubs podran ampliar les seves llistes d’ordre de forces per  disputar el Campionat de Catalunya per Equips. Aquestes ampliacions es podran fer sense utilitzar números bisos,  com a molt tard, 7 dies abans de l’inici del Campionat de Catalunya per Equips. Llavors els clubs hauran de demanar a la FCE, mitjançat correu electrònic, l’anul·lació de la llista anterior per tal de tramitar una nova llista,  amb les ampliacions de jugadors que s’hagin fet fins aquell moment. A partir d’aquesta data  les ampliacions de jugadors hauran de realitzar-se amb números bisos, tal com s’indica en aquest mateix Reglament.

Els clubs que no hagin modificat la seva llista d’ordre de forces des de la celebració de la Copa podran utilitzar la mateixa llista per al Campionat d’Equips.

COPA CATALANA

MODIFICACIÓ DE L’ARTICLE 3.

Els equips de la Copa es formen amb els mateixos jugadors que participen en el Campionat de Catalunya d’Equips pel que fa a la seva titularitat. La Copa Catalana la podran disputar tots els jugadors que figurin a les llistes d’ordre de forces dels equips participants en el Campionat de Catalunya de l’any en que es juga, inclosos els números bis (amb les restriccions indicades en aquest mateix reglament). Aquesta llista d’ordre de forces caldrà tramitar-la el dijous anterior a la primera jornada de la fase prèvia de la Copa Catalana. Els equips es designaran per lletres. L’equip «A» correspon a l’equip de major categoria dintre del club. La resta dels equips tindran correlativament les lletres B, C, D, E, etc.

La nova redacció de l’art. 7.9.1 del Campionat de Catalunya d’Equips i l’art. 3 de la Copa Catalana va ser aprovat per 34 vots a favor i una abstenció.

REGLAMENT DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE LLAMPEC D'EQUIPS

1 NORMES GENERALS

1.1 El Campionat de Catalunya de partides llampec d’Equips es jugarà pel sistema que determini la convocatòria en funció de la inscripció, per la modalitat de partides llampec.

1.2 La categoria dels equips serà la mateixa del Campionat de Catalunya d’Equips d’aquella temporada.

1.3 Els equips d’aquest torneig es formen amb els mateixos jugadors que participen en el Campionat de Catalunya d’Equips, més els jugadors amb número bis fitxats un cop finalitzat el Campionat de Catalunya d’Equips. L’últim dia per tramitar llicències de jugadors per disputar aquesta competició serà el dijous anterior a la celebració del Campionat i ampliaran la llista d’ordre de forces del Campionat per Equips com a números bisos. Les alineacions es realitzaran per odre de forces i mantenint la mateixa titularitat que en el Campionat de Catalunya per Equips. Els equips es designaran per lletres. L’equip «A» correspon a l’equip de major categoria dintre del club. La resta dels equips tindran correlativament les lletres B, C, D, E, etc.

1.4 És obligatòria la inscripció dels equips de Barcelona de segona categoria o superior, amb un mínim d’un equip per club. Malgrat l’obligatorietat, els clubs hauran de comunicar la seva participació al torneig.

1.5 La composició dels equips serà com a mínim de quatre titulars. Els equips, a més, podran inscriure els suplents que tinguin per convenient.

1.6 Per poder començar un encontre serà necessari la presència, com a mínim de dos jugadors del mateix equip.

1.7 (Modificat per acord d'assemblea de 14 de novembre de 2009) Els equips de 10 o 8 jugadors al Campionat de Catalunya per Equips, podran dividir-se en dos equips, segons l’ordre establert en la llista oficial dels seus jugadors. En equips de 10 els cinc primers jugadors, (en equips de 8 els 4 primers) més els bisos corresponents seran titulars de l’equip que es dirà A-1. La resta de jugadors d’aquest equip ho seran de l’equip que es dirà A-2. En cas que el segon i següents equips del club sigui també d’una categoria igual o superior a segona, i el club en vulgui dividir l’equip en dos, els equips es diran successivament B-1, B-2, C-1, C-2, etc. S’hauran d’alinear un mínim de dos jugadors seleccionables per equip.

1.8 Els delegats o capitans hauran de presentar l’alineació de l’equip per ordre de forces, mitja hora abans del començament del torneig.

1.9 Una vegada finalitzada cadascuna de les rondes, els delegats o capitans hauran de comunicar a la taula arbitral el resultat de l’encontre.

1.10 Els equips jugaran en grup únic.

1.11 Els desempats seran els que designi la FCE o, per delegació, el delegat federatiu, prèvia consulta a l’equip arbitral del torneig, i hauran de comunicar-se als participants, abans que comenci la competició.

La nova redacció del Reglament del Campionat de Catalunya de partides llampec va ser aprovat per  unanimitat. 

MODIFICACION DEL REGLAMENT GENERAL DE COMPETICIONS DE LA FCE

Creació de l’anex 2

Anex 2 REGULACIÓ DE LA PETICIÓ DE TAULES

En els torneigs oficials, organitzats per la Federació Catalana d'Escacs, es podrà reglamentar la prohibició d’acordar taules,  segons indica l’art. 9.1.a de les Lleis dels escacs de la FIDE: “Les bases dels torneigs podran prohibir als jugadors acordar taules, bé abans d’un nombre concret de jugades o bé en cap cas, sense el consentiment de l’àrbitre”.

El nou anex del Reglament General de Competicions es va aprovar per 28 vots a favor i cinc abstencions.

Creació d’un nou article 12.

Art. 12 DESEMPATS

Els desempats de totes les proves oficials organitzades per la Federació, seran els que designi la pròpia FCE o, per delegació, el delegat federatiu, prèvia consulta a l’equip arbitral del torneig, si n’hi hagués. Aquests desempats hauran de comunicar-se als participants, abans que comenci la competició.

El nou article 12 del Reglament General de Competicions es va aprovar per 32 vots a favor i una abstenció. 

AVALUACIÓ CATALANA

Modificació de l’article 0.2 del Reglament de l’Avaluació Catalana

Art. 0.2 L’àmbit d’avaluació estarà integrat per les competicions, oficials i les competicions que prèviament a la seva celebració, hagin estat registrades i homologades per la Federació Catalana d’Escacs. Aquest àmbit d’avaluació afectarà a tots els jugadors afiliats a la FCE.

L’article 02 del Reglament de l’Avaluació Catalana va ser aprovat per unanimitat.

Modificació de l’article 4 del reglament de l’avaluació catalana

MODIFICACIÓ (NOVA REDACCIÓ AL COMPLET DE L’ARTICLE 4)

4 Presentació d'informes

4.1 Una vegada finalitzat el torneig, l'àrbitre enviarà a la Federació els arxius següents:

• Arxius de programa informàtic d’aparellament SWISS MANAGER complimentat amb totes les dades.

• Les partides del torneig en suport informàtic (mínim els 10 primers taulers).

I també la documentació següent escanejada (en formats jpg o pdf):

• Imprès de presentació d’informes per elo català segons el model oficial de la FCE (IC-1) signat per l’àrbitre principal de la competició.

• Normes per a àrbitres catalans si hagués cap àrbitre en pràctiques dintre de l’equip àrbitral (AC-P).

• Si el torneig serà valorat per la FIDE, l’informe FIDE (complet) segons indica la Federació Espanyola per la presentació d’informes valorats FIDE.

• Si n’hi haguessin reclamacions, fulls de reclamació de la competició.

• Si n’hi haguessin, actes de les reunions del Comitè de Competició i Comitè d’Apel·lació del torneig.

Els torneigs que tinguin més d’un grup, hauran d’enviar tota la informació abans detallada per cadascun dels grups.

La informació ha d’estar enviada en un termini de 10 dies després de la data de finalització del torneig.

4.2 En el termini màxim de 30 dies, es podrà sol·licitar als àrbitres i organitzadors una nova informació si es considera que la presentada és insuficient o incompleta.

4.3 El termini per a la recepció de documentació dels torneigs es tancarà 10 dies naturals abans de la data de publicació de la nova llista d’elo corresponent. Els torneigs dels quals no es rebi la documentació en aquests límits i compleixin la resta de requisits seran avaluats per a la següent llista d'ELO.

L’art. 4 del Reglament de l’avaluació catalana va ser aprovat per unanimitat.

MODIFICACIÓ DE L’ARTICLE 2 DEL REGLAMENT DE TORNEIGS HOMOLOGATS

MODIFICACIÓ (NOVA REDACCIÓ)

2. REGISTRE DE TORNEIGS

2.1 Els clubs afiliats podran registrar un torneig homologat per a l’avaluació catalana mitjançant L'IMPRÈS DE REGISTRE de Torneigs que hauran d’enviar per correu electrònic a la Federació Catalana d'Escacs. Per ser valorats per l’elo català, els torneigs han de complir les condicions establertes a l’article 1 (Requeriments Tècnics) del reglament de l’avaluació catalana.

La Federació Catalana tramitarà l’imprès a la FIDE dels torneigs que ho sol·licitin. Caldrà que compleixi les condicions establertes a la reglamentació vigent. Un torneig es podrà registrar fins a 40 dies abans de l’inici de la competició, amb l’excepció dels torneigs que formen part del Circuit Català que hauran de fer la presentació del registre en els terminis que el reglament del Circuit Català tingui establerts.

2.2 La Federació carregarà al compte del club organitzador la quota del torneig en el moment del seu registre i publicarà les dades del torneig a la web de la FCE. La Federació Catalana podrà admetre el registre de torneigs fora de termini i, sempre que es facin abans de l’inici de la competició, amb un recàrrec del 50% a la quota d’homologació que serà carregat al compte del club. No es podrà garantir, però que els torneigs fora de termini puguin ser registrats per avaluació FIDE.

2.3 No es retornarà la quota de registre, als torneigs registrats que no se celebrin. La Federació Catalana podrà denegar una subvenció a aquells organitzadors, encara que compleixin els requisits per obtenir-la, si el torneig té anomalies evidents, al marge de que pugui ser objecte d’altres sancions.

Aquesta modificació del Reglament de Torneigs Homologats es va aprovar per unanimitat.

MODIFICACIÓ DE L’ARTICLE 3.2 DEL REGLAMENT DE TORNEIGS HOMOLOGATS

REQUISITS DELS TORNEIGS ORGANITZATS MITJANÇANT EL SISTEMA SUÍS D'APARELLAMENT

MODIFICACIÓ

3.2 No podrà haver més del 60% del total de jugadors d'un grup del mateix club. Un cop el torneig hagi tancat la inscripció i no es compleixi el tant per cent establert del 60% de jugadors d’un mateix club, haurà de comunicar-ho a la federació catalana abans de l’inici del torneig i serà la Comissió Esportiva la que decidirà si el torneig serà avaluat per l’elo FCE  i de la forma que serà comptabilitzat. 

REQUISITS DELS TORNEIGS ORGANITZATS MITJANÇANT EL SISTEMA ROUND ROBIN O LLIGA.

MODIFICACIÓ Art. 4

4.1 El mínim de jugadors necessaris per formar un Torneig sistema Round Robin o lliga, vàlid per a normes de Mestre Català serà de 9 jugadors.

Es podran organitzar torneigs tancats vàlids per a elo català, però no per a norma de MC, amb menys de 9 jugadors.

Un cop iniciat el torneig no es permetran canvis de jugadors, tret que el jugador retirat no s’hagi presentat a la primera ronda.

1.2   No podrà haver més del 60% del total de jugadors d'un grup del mateix club, en cas contrari el torneig no serà avaluat.

Els article 4.1, amb l’esmena de la proposta del Foment Martinenc (4.1 El mínim de jugadors necessaris per formar un grup vàlid per norma de MC serà de 9 jugadors)  i l’art. 3.2 del Reglament de Torneigs Homologats van ser aprovats per 4 abstencions i 30 vots a favor.

MODIFICACIÓ DE L’ARTICLE 5 DEL REGLAMENT DE TORNEIGS HOMOLOGATS

MODIFICACIÓ

5. NORMES PER A L'HOMOLOGACIÓ

5.1 Els participants d'un torneig podran comprovar que el torneig és vàlid per ser avaluat quan figuri a la llista de torneigs registrats que es publica a la pàgina web de la FCE.

5.2 L'organització del torneig publicarà a Internet la relació de participants del torneig on consti, almenys, el nom, el codi FCE i FIDE (per a torneigs valorats FIDE) i els elos respectius.

5.3 Els jugadors sense llicència en vigor per a la Federació Catalana, que no apareguin als llistats de la FEDA o la FIDE, han de justificar que tenen tramitada llicència per alguna federació. Cas contrari, el jugador no podrà participar en el torneig excepció feta que tramiti llicència de jugador de la Federació Catalana abans de l’inici del torneig.

5.4. Serà obligatori disposar d’un full de reclamacions segellat per la FCE perquè els jugadors puguin escriure els comentaris que considerin oportuns sobre l’organització del torneig i que aquesta circumstància aparegui a les bases del torneig.

Aquest article 5 del Reglament de Torneigs Homologats va ser aprovat per unanimitat.

PROPOSTA S.C. COLON SABADELL

Creació de l’Art. 13

13. PARTICIPACIÓ EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA PER EQUIPS

Els clubs que ho desitgin, podran inscriure un o més equips, que hagin participat en el Campionat de Catalunya per Equips, en el Campionat d’Espanya per Equips del mateix any, sempre que el reglament específic ho permeti i acompleixin la resta de requisits especificats en el reglament de la competició. A més, caldrà que es compleixin els següents condicionants: a) que no tregui la plaça a un altre equip català; b) que s’inscrigui en modalitat “open”;  c) que renunciï a l’ascens de categoria en cas d’aconseguir-ho; d) que no gaudirà de subvencions de la Federació.

La proposta del SC Colón Sabadell va ser aprovat per 11 vots a favor, 8 en contra i 9 abstencions.

PROPOSTA 1 VALLFOGONA DE BALAGUER

7.7 Seran multats els equips que no es presentin a una ronda del Campionat d’Equips de Catalunya amb una sanció des del doble del preu de la inscripció fins a deu vegades el preu de la inscripció. Si un equip, que no és el darrer equip del club, no es presenta a una ronda del Campionat d’Equips, i no és per motiu de força major, (no es considerarà força major la manca de jugadors titulars de l’equip) tots els equips inferiors podran perdre aquella ronda.

La proposta del Vallfogona de Balaguer  relativa a l’article 7.7 del Campionat de Catalunya per Equips va ser aprovada per 15 vots a favor, 2 en contra i 4 abstencions.

PROPOSTA 2 VALLFOGONA DE BALAGUER

CREACIÓ DE L’ARTICLE 10.9 A L’APARTAT  10 ASCENSOS I DESCENSOS DE CATEGORIES

10.9. Les sancions de descens de categoria imposades pel Comitè de Competició de la FCE, seran aplicades una vegada finalitzada  la competició, de tal manera que un equip, baixarà tantes categories/divisions com sancions tingui imposades.

La proposta del Vallfogona de Balaguer relativa a l’article 10.9 del Campionat de Catalunya d’Equips va ser aprovada per 20 vots a favor i 6 abstencions.

PROPOSTA CLUB SANT ANDREU

Que en el punt 8 del Reglament del Campionat de Catalunya per equips s’inclogui un punt que digui: “Abans de l’inici de la competició, els equips de Divisió d’Honor, hauran de donar una llista de 15 jugadors que seran els únics que es podran alinear durant la competició.”

La proposta del Sant Andreu va ser rebutjada per 15 vots en contra, 3 a favor i 12 abstencions.

TORN OBERT DE PARAULA

El representant de l’Ateneu Barcelonès va exposar la seva preocupació per les trampes que es podien realitzar amb els actuals mitjans electrònics. Se li va contestar que es un tema sancionat per al Comitè de Competició com a falta molt greu , però que no hi ha una manera fàcil de poder prevenir-ho.

El Sr. Joan Mora va denunciar el comportament d’alguns jugadors que s’apunten als torneigs i no es presenten a la primera ronda. Se li va contestar que la Federació està prenent mesures i que ja ha començat amb els Torneigs del Circuit. Se li ha obert l’expedient a dos jugadors  per aquest tema i hi ha uns altres que també estan advertits per aquest comportament. És voluntat de la Junta Directiva de la FCE continuar lluitant per eliminar aquest problema i fer un control de totes les proves oficials i homologades de la FCE.

El Sr. Jaume Grau, de la Penya d’Escacs Cerdanyola, va preguntar si amb l’actual ritme de joc del Campionat de Catalunya per Equips es  podrien fer normes internacionals. Se li va contestar que sí, que la FIDE ho continua permetint.

També va dir que les dates escollides per al Campionat de Catalunya per Equips d’Edats coincidia amb molts Oberts organitzats pels clubs. Se li van contestar que amb les dates de la temporada anterior també havien moltes coincidències.

Sense més temes a tractar s’aixecà la sessió a les 19,20 hores.

DILIGÈNCIA D’APROVACIÓ DE L'ACTA CORRESPONENT A L'ASSEMBLEA GENERAL EXTRAODINÀRIA DE CLUBS CELEBRADA EL DIA 20 DE NOVEMBRE DE 2010

      En Pere Reginaldo Huix , major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

      En Felix Romero Moreno i, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

      En Ricard Llerins Bonet major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

      Les persones esmentades, designades per l'Assemblea General Extraordinària de 20 de novembre de 2010 com a interventors d'acord amb l'article 37 dels Estatuts d'aquesta Federació i l'article 33, darrer paràgraf del D. 70/94, i actuant per expressa delegació d'aquesta, DECLAREN APROVADA LA PRESENT ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL per la qual cosa signen la present, conjuntament amb el President i el Secretari.

Felix Romero Moreno        Ricard Llerins Bonet       Pere Reginaldo Huix

Antoni Ayza i Casamitjana                                                     Josep C. Viñas i  Racionero

PRESIDENT                                                                          SECRETARI

 

 

Barcelona, 22 de novembre de 2010