Gairebé un centenar d'inscrits en aquestes fases prèvies

Dissabte passat al matí va començar el les fases prèvies per al Campionat de Catalunya d’escacs per edats al Baix Llobregat, a les instal·lacions del Teatre de la Passió d’Esparreguera, tot un referent cultural a la comarca.

Sala de joc de la categoria sub12 i sub14.

La situació pandèmica ens va privar de la competició l’any 2021, i encara que enguany no podem dir que la situació hagi millorat gaire, els clubs de l’ACE hem treballat de valent per tirar endavant la competició més important que juguen els nois i noies a la comarca.

No ha estat fàcil. Per motius sanitaris, molts pares i mares no han vist clara la inscripció dels seus fills a la competició, i certament, la primera jornada va tenir nombrosos byes per contagis o confinaments, situació que també va afectar als organitzadors del Club d’Escacs de La Passió. Malgrat tot, és una satisfacció constatar la inscripció de gairebé un centenar de jugadors, 80 nois i 16 noies, d’entre 5 i 19 anys, superant el nombre de les inscripcions prèvies a la pandèmia. Això parla prou bé del treball dels clubs d’escacs del Baix Llobregat (fins a 18 clubs representats), i del futur i la salut dels escacs en aquesta comarca.

La competició es va disputar en tres sales separades, habilitades per mantenir les distàncies de seguretat. A la 1a planta estaven els més grans (de sub16 a sub20), a la sala d’accés al teatre petit estaven els més petits (sub08 i sub10) i en el teatre s’havia habilitat la taula arbitral i les taules dels sub12 i sub14, el grup més nombrós.

L’equip arbitral està format pel Josep Maria Jordan i la Sonia Martin, i compta amb la col·laboració del Matías i la Laura com a ajudants, i la de tots els delegats dels clubs.

Tots els grups disputen les partides a 65 minuts sense increment. Les categories de sub8 a sub14 disputaran fins a 7 rondes, i el dissabte es van disputar dues. En aquestes categories es barregen jugadors amb experiència amb jugadors d’iniciació. A nivell esportiu no es va produir cap resultat “sorpresa”, si és que es pot parlar de favorits.

La categoria sub16 també disputarà 7rondes, però en format de lliga, amb enfrontament dels 8 jugadors entre ells. Esportivament parlant,serà una competició molt atractiva i disputada. Dissabte ja es van produir els primers “balls de bastons” entre favorits, amb un nivell de joc de molta qualitat, decidint-se gairebé pel temps.

La categoria sub18-sub20 tindrà 11 jugadors i es disputarà en 6 rondes. Es preveu també força igualtat. Dissabte es va disputar una jornada, amb partides força disputades, encara que a priori no va haver cap resultat sorpresa.

La setmana vinent la competició es trasllada a Olesa,on tots els jugadors disputaran dues partides. Segur que en veurem moltes de gran qualitat.

Miguel A Murillo

President de l'Ace