Tenim els campions d'aquesta fase prèvia

Dissabte passat es van disputar a la Unió Coral de Sant Feliu la darrera ronda de les fases prèvies al Baix Llobregat del Campionat de Catalunya individual d’edats 2022, la més bonica de les competicions que juguen els nostres petits a la comarca del Baix Llobregat.

Els companys del Club d’Escacs de Sant Feliu es van multiplicar per habilitar dues sales de joc el més confortables possibles pels jugadors i jugadores, així com un espai adequat perquè els acompanyants poguessin seguir a certa distància l’evolució dels seus petits, tot respectant les mesures de seguretat obligades per la pandèmia.

Els campions de la Fase prèvia del Baix Llobregat.

En la categoria sub8 vam trobar molta igualtat, i es va imposar en Lluc Añor del CE Foment Molins, amb 5 punts, els mateixos que el segon classificat, l’Alex Cirlan del CE Espluguenc, i amb 4,5 punts el tercer classificat ha estat en Gerard Lago del CE Pallejà. La primera de les noies ha estat la Claudia Gálvez, del Club d’Escacs Cornellà, amb 1,5 punts.

Pel que fa als sub10, el primer classificat ha estat l’Alvaro Sanz, del CE El Prat, amb 6 punts, seguit de l’Izan Molina del CE Pallejà amb 5,5 punts, i en tercera posició l’Oscar Darias del CE Torreblanca, amb 4 punts, que s’ha imposat en el desempat. La primera classificada ha estat la Jeily Ojeda del CE Cornellà, amb 3 punts.

La categoria més nombrosa (amb 34 jugadors), i potser la més disputada, ha estat la del sub12, on s’ha imposat la martorellenca Laia Garcia del CE Valls amb 6 punts, en 2a posició ha quedat en Xavier Escoriza del CE Gavà amb 5,5 punts, i en tercera posició el desempat ha afavorit en Magí Belvís del CE Sant Joan Despí 5 punts. Amb els mateixos 5 punts ha quedat la primera classificada femenina, la Laia Riu, del CE Cornellà.

També molt disputat ha estat el primer lloc de la categoria sub14, on el desempat ha determinat que el campió sigui en Daniel Martos del CE Espluguenc, amb 6,5 punts, essent el segon l’Unai Añor del CE Foment Molins de Rei. La tercera posició ha estat pel Youssef Ghelimi del CE Peón Doblado, amb 4 punts i millor desempat. La primera classificada femenina ha estat la Mariona Paluzie, del Consell Baix Llobregat, amb 3 punts.

La màxima igualtat per decidir els tres primers llocs s’ha produït en la categoria sub16, on després de finalitzar la ronda s’ha produït un triple empat a 6 punts entre tres primers classificats, i igualtat en tots els barems de desempat. El campionat s’ha decidit amb la disputa d’un apassionant duel entre els tres a partides llampec de 3+2. El campió ha acabat sent en Diego Hernandez-Huerta, del CE Pallejà, en 2n lloc ha estat pel Javier Montero, també del Club d’Escacs Pallejà, i en 3a posició en Jensen Broadbent del CE Cornellà. Aquesta ha estat l’única categoria sense representants femenines.

I finalment, en la categoria sub18-sub20 el campió ha estat en David Mestres del CE Cornellà, que ja va quedar virtualment campió la setmana anterior amb 5 punts. El segon lloc ha estat pel Paulo Joaquin Zea del CE Sant Joan Despí, que amb 4 punts s’ha imposat en el desempat al tercer classificat, en Daniel Orellana, del CE Pallejà. La primera classificada femenina ha estat l’Angela Gonzalez del CE Sant Boi amb 3 punts.

Desafortunadament pels que ens agrada l’esport de base, això ja s’ha acabat. Han estat 4 setmanes molt intenses amb els nostres 96 nois/noies, en les quals la pandèmia s’ha deixat notar alterant amb absències d’alguna manera les possibilitats alguns dels 96 esportistes que han participat. 96 jugadors i jugadores que han representat fins a 18 escoles de clubs d’escacs del Baix Llobregat, fet que parla prou bé de la bona feina i de la competitivitat que hi ha dins de la comarca.

No podem concloure la crònica sense felicitar la gran feina de l’equip arbitral, en Josep Maria Jordan i la Sonia Martin, que han estat excepcionals, així com la feina de tots els ajudants voluntaris, i també la bona organització del clubs que han gestionat les 4 jornades: CE de la Passió, CE Olesa, CE Pallejà i CE Sant Feliu.

I finalment, ens hem de felicitar pel nivell de joc i exquisit comportament de tots els petits al llarg del campionat. Podríem escriure moltes coses positives dels nois i les noies, però per descriure el talent que tenen, ens sobren caselles i ens manquen paraules.

Miguel Angel Murillo

President de l’ACE del Baix Llobregat

Classificacions finals