Pol Faixedas (Fornells), Liam i Leo Valle (Gerunda) i Guillem Villalba (FIgueres) campions de les seves categories

Després que quatre intensos dissabtes, el Campionat de Girona d’Edats 2022 ha acabat. Si la setmana passada ja es va fer l’entrega dels trofeus dels campions de les categories sub8 i sub18, aquesta setmana ha finalitzat la resta de categories. I en totes les categories que restaven el podi final no s’ha decidit fins que no han finalitzat totes les partides. Per tant, competició màxima, nivell molt alt el que hem pogut veure en totes les categories, on tothom volia guanyar partides dissabte rera dissabte. Molts s’han quedat fora del podi final però de bon tros segur que ho mereixien. Des d’aquí, tants als guanyadors com tota la resta dels participants, animem a continuar jugant amb aquest nivell en què s’ha estat veient en aquest campionat.

El Campionat de Girona d’Edats, que és Fase Prèvia pel Campionat de Catalunya d’Edats, s’ha jugat en quatre dissabtes, dos a Olot i dos més a Platja d’Aro. El darrer dissabte, dia 19 de febrer, s’ha jugat a la pista central del Palau d’Esports de Platja d’Aro, un excel·lent escenari.

Premiats Categoria Sub10

A la categoria sub10 hi ha participat trenta esportistes. La classificació final ha comptat com a campió en Pol Faixedas (Fornells) amb 7,5 punts i segon amb els mateixos punts en Quirze Pau (Figueres), els dos han competit frec a frec en tot el torneig i com cap dels dos ha comés cap errada al final s’ha decidit pel desempat. Completa el el podi en tercera posició l'Èric Belmonte (Figueres) amb 6 punts. La millor femenina ha esta la Laia Colomer (Banyoles) amb 5 punts i setena a la general i el millor sub9 en Robert Trotar (Gerunda) amb 4 punts i onzè a la general. 

Podi sub-10: D'esquerra a dreta: Èric Belmonte, Quirze Pau i Pol Faixedas. 

Premiats Categoria Sub12

En aquesta categoria hi ha participat 42 esportistes, dels quals set eren nenes. La classificació final ha resultat en primer lloc en Liam Valle amb 6,5 punts en solitari i sorprenent als seus rivals de club. Seguidament en Mauro Alonso, segon, i en Marc Mallorquí, tercer, empatats amb 6 punts. Els tres, podi complet, són del Club Escacs Gerunda, com també el quart classificat, en Dalmau Palahí.  

Podi sub-12: D'esquerra a dreta: Marc Mallorquí, Mauro Alonso i Liam Valle, tots tres del Gerunda. 

La millor femenina ha estat la Carla Faixedas (Fornells) que amb 5,5 punts ha estat cinquena a la general, superant en el darrer moment a l'Stella Petergova (Platja d'Aro) que ha finalitzat amb 5 punts i setena a la general. 

La Carla Faixeda, Fornells, campiona femenina de la seva categoria.

Premiats Categoria Sub14

A la categoria sub14 hi ha participat 26 esportistes. I com a la categoria sub12, hi ha hagut un campió que no era el màxim favorit: en Guillem Villalba amb 6,5 punts ha estat el vencedor final gràcies als seus bons resultats de les tres primeres jornades. Completa el podi en segon lloc l'Arnau Vilà i en tercer en Pol Ortiz empatats a 6 punts, decidint-se en el desempat. Aquesta categoria, d’inici a fi, ha estat dominada pels jugadors del Club Escacs Figueres, i al final tot el podi complet com també el quart i cinquè, en Lluís Compte i en Marc Bartra respectivament, són del Figueres, per tant, domini absolut dels empordanesos a la categoria Sub14.

La única femenina en aquesta categoria ha estat la Núria Gifreu (Olot) que ha fet 2 punts en quatre partides, ja que només ha jugat mig torneig.

Podi sub-14: D'esquerra a dreta: Guillem Villaba, Arnau Vilà i Pol Ortiz, tots tres del Figueres. 

Premiats Categoria Sub16

A la categoria sub16 hi ha participat disset esportistes, dels quals quatre han estat femenines. El campió final ha estat en Leo Valle (Gerunda) i segon en Juan Alber Garcia (Olot) empatats els dos amb 7 punts i per poca diferència en el desempat ha fet guanyador al gerundenc. Tercer ha estat en Max Villalba (Figueres) amb 5,5 punts. La millor femenina ha estat l'Ona Debritto (Platja d'Aro) amb 3,5 i sisena a la general.

El darrer dia es va tenir la presència de les càmeres de la Televisió Costa Brava, que a més d’interessar-se per l’esdeveniment, han fet un magnífic reportatge que podeu veure aquí: Platja d’Aro acull la final territorial del Campionat de Catalunya d’Edats d’escacs.

Donem les gràcies als clubs col·laboradors de l’Olot i Platja d’Aro per a preparar amb les màximes condicions les sales de joc, així com als respectius ajuntaments per la cessió dels espais de joc. També a la paciència i treball de l’equip arbitral composat per l’Estanis Plantada, Carlos Salgado i Èric Gatell.

L’any vinent hi tornem!

Classificacions finals

Torroella de Montgrí, 21 de febrer de 2022

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs