Els Gran Mestres Ruslan Pogorelov i Michael Oratovsky es mantenen imbatuts i només cedeixen tres empats

El Gran Mestre israelià Michael Oratovsky (esquerra) i el Gran Mestre ucraïnès Ruslan Pogorelov (dreta) disputant les simultànies a l’Hotel Palas Pineda de Vila-seca / Ana Bonals

Les simultànies per la pau a Ucraïna han recaptat prop de 150 euros que es destinaran a UNICEF, el Fons de les Nacions Unides per la Infància, perquè puguin arribar als nens i nenes ucraïnesos que estan patint les conseqüències de la guerra. El Gran Mestre ucraïnès Ruslan Pogorelov i el Gran Mestre israelià Michael Oratovsky van enfrontar-se a 38 jugadors al vestíbul de l’Hotel Palas Pineda de Vila-seca, al Tarragonès, en el marc del Campionat de Catalunya d’edats, que ha aplegat 500 participants.

Vestíbul de l’Hotel Palas amb les simultànies en marxa / Ana Bonals

Tots dos jugadors no van perdre cap partida. Pogorelov i Oratovsky van cedir dos empats cadascun. Tant Pogorelov com Oratovsky són dos jugadors de primer nivell afincats a Catalunya, concretament a la demarcació de Tarragona, on fa anys que hi viuen. Tots dos són jugadors del Club d’Escacs Salauris, de Salou, equip que enguany ha competit a la Divisió d’Honor de la Lliga Catalana d’Escacs.

Edgar Roca, del Sant Andreu, un dels dos esportistes que va empatar amb Oratovsky/ Ana Bonals

Les simultànies per la pau d’Ucraïna han estat una iniciativa de la Federació Catalana d’Escacs i s’han sumat al cartell d’activitats paral·leles del Campionat de Catalunya d’edats.