L'escola d'Amposta finalitza el torneig sense cedir cap matx

Els integrants i delegat de l'equip campió

L’equip ampostí, format per Gerard Tallada Serret, Júlia Miró García, Josep Marsal Calvet, Pol Jordana Nágera, Alejandro Sánchez Vacova i Daniel Rius Guasch (delegat d’equip), va aconseguir la primera posició sense perdre cap enfrontament en tot el torneig.

Els dies 30 d’abril i 1 de maig es va realitzar la VII Edició del Campionat d’Espanya per equips de centres educatius Sub-12. El torneig es va celebrar a Cartagena, a les instal·lacions de la Universitat Politècnica, i va comptar amb la participació de 20 equips (més de 120 jugadors) provinents de centres educatius de tota la península.

L’equip de l’Escola Miquel Granell (Amposta, Catalunya) va partir des d’un bon inici des de la primera posició del rànquing i no s’hi va moure en cap de les sis rondes que composaven el campionat. A la primera ronda es va enfrontar contra l’equip Can Parera ¨B¨ (Montornés del Vallès, Catalunya), guanyant per 4 - 0; i a la segona, contra l’Ecole (Lugo de Llanera, Astúries) on va cedir les primeres taules (3,5 - 0,5).

A la tercera ronda el rival va ser New Castelar College "A" (San Pedro del Pinatar, Murcia), que finalitzaria el torneig en segona posició. L’enfrontament es va resoldre amb un 4-0. El mateix resultat que es va obtenir a la quarta ronda, contra l’Irabia Izaga (Pamplona, Navarra); el tercer classificat final. El fet d’haver cedit només mig punt en quatre rondes va permetre a l’equip ampostí finalitzar el primer dia amb un punt d’avantatge respecte als seus oponents.

L’enfrontament de la cinquena ronda va ser contra l’equip Can Parera ¨A¨ (Montornés del Vallès, Catalunya). El resultat va ser un 1,5 - 2,5 a favor dels ampostins. A la sisena ronda, i final, el Miquel Granell es presentava amb dos punts d’avantatge. S’enfrontaven a l’equip CRA de Riaño (Riaño, León), format per quatre germanes d’origen ucraïnès i que en aquell moment ocupaven el segon lloc de la classificació provisional. El resultat de 2.5 - 1.5 donava la victòria de nou al Miquel Granell, i també la victòria final, aconseguint els 12 punts disputats.

Classificació final