L'Amposta, 3 vegades, el Cerdanyola del Vallès, el Figueres i l'Olot equips campions de la seva categoria

El dissabte, dia 10 de desembre, a la localitat de Corçà, es va celebrar el Campionat de Catalunya d'escacs actius d'edats. XX Festival d'Escacs Memorial David Garcia Ilundain. El local era la Sala i pavelló polivalent de Corçà, un espai molt ampli i tranquil per poder practicar el nostre esport.

El torneig va tenir un canvi en el ritme de joc, enguany era de 10 minuts + 5 segons per jugada, però no va donar cap mena de problema. Es van jugar les 8 rondes, 5 pel matí i 3 per la tarda, amb una participació de més de 150 esportistes de tota Catalunya.

Es repartien premis als 5 primers de la classificació general i els 3 primers equips de cada categoria, a excepció del grup de sub-16 a sub-20 que només la tenien els sub-16 i els sub-20.

 

A la categoria sub-8 el campió, amb 8 punts de 8 possibles, va ser l’Andres Pérez, de l’Amposta, seguit del Konstantin Kazyrytski, del Peón Negro, el Jordi Llobet, del Mollerussa, i el Marc Mumbrú, del Sant Adrià, amb 6 punts. Completa el podi dels 5 primers el Gael Saltos, del Granollers-Canovelles. 

Pel que fa els equips, el primer classificat va ser l’Amposta, seguit del Gerunda i del Granollers-Canovelles.

A una categoria superior, la sub-10, el Gerard Tallada, de l’Amposta, va aconseguir el primer lloc amb 7.5 punts, mentre que els seus perseguidors amb 6 punts van ser el Joan Villa i l’Ian Pérez, del Peona i peó, el Naoki Jiménez, de l’Ateneu Colon, i el Pol Faixedas, del Fornells.

Una vegada més, l’Amposta es va emportar el premi per equips de la categoria, seguit de l’Ateneu Colon i del Figueres.

El Pau Manel Prada, del Colon Sabadell Chessy, amb 7.5 punts es va proclamar campió de la seva categoria. El Mauro Alonso, del Gerunda, i l’Alejandro Sánchez, amb 6 punts el seguien. El Gabriel Mares, del Tàrrega, i el Guillem Sala de l’Amposta, van completar el podi dels premis individuals.

El per equips, l’Amposta es va endur el seu tercer trofeu per equips d’aquesta edició, seguit del Gerunda i del Mollerussa. 

A la categoria sub-14, l’Albert Fernández, del Cerdanyola del Vallès, va aconseguir 6.5 punts i el campionat. L’Arnau Muntal, també del Cerdanyola del Vallès, i el Marc Lozano, del Barberà, amb 6 punts, i l’Arnau Vilà, del Figueres, i el Raúl Marcos, de l’Ateneu Colon, van ser els següents premiats.

Pel que fa el premi per equips només es van poder fer 2 equips, el Cerdanyola del Vallès, que va ser el campió, i l’Ateneu Colon, com a subcampió, ja que la resta de clubs de la categoria no tenien prou esportistes per crear un equip.

Les categories sub-16 a sub-20 eren un sol grup, però tant els esportistes sub-16 com els sub-20 tenien els seus premis. En aquest cas, els tres primers classificats van guanyar les dues categories, ja que els premis són acumulables. El campió de les dues categories va ser l’Aitor Funes, del Montornès, amb 7 punts. seguit del Leo Valle, del Gerunda, amb 6.5 punts i el Rubén Vinuesa, del Ruy López, que va fer 5.5 punts. Seguint amb la categoria sub-16, el 4rt classificat va ser el Roc Boix, del Llinars, i el 5è classificat el Gerard Añó, del Valls, tots dos amb 5 punts. 

Pel que fa les dues places de sub-20 que falten per completar el podi dels premiats, va ser per l’Heribert Jurdo, de l’Olot, amb 5.5 punts i el Roc Boix, del Llinars, que repeteix també de la categoria sub-16.

Pel que fa els premis per equips, només va haver per fer un equip a cada categoria. El Figueres per a la categoria sub-16 i el Olot de la sub-20.

L'equip del Figueres sub-16.

 

L'equip de l'Olot sub-20. 

Per finalitzar aquesta crònica, volem agrair la bona entesa amb les autoritats de l’Ajuntament de Corçà, el regidor de cultura, Josep Bofill, i la tècnica de l’ajuntament, la Iolanda Delgado, per portar a terme l’organització del torneig i també l’assistència de l’Alcalde, Raül Yruela, i el regidor d’esports, el Carles Pérez, a l’entrega de premis.

Enhorabona a tots els premiats i gràcies a tots els participants per haver assistit al torneig, juntament amb els acompanyants que durant tot el dia van estar per les instal·lacions, i que sense ells no es podrien desplaçar.

Classificació final

Àlbum de fotografies