El passat cap de setmana, 22 i 23 d'abril, es va celebrar la 2a concentració per a esportistes de les categories de sub-8 a sub-12 a l'alberg de L'Espluga de Francolí. La participació va ser de 30 participants de les 3 categories, un nombre molt alt per haver convocat aquestes categories. 


Es van fer 4 grups on els comandaven els MC Daniel Leiro, GM Josep Oms, GM ViktorMoskalenko i el nou director d'Escacs Base, MI José Sequera. Tant els entrenadors com els esportistes van aprendre molt i van tenir una experiència molt profitosa. Els alumnes anaven rotant d'aula per rebre formació dels 3 entrenadors, a excepció dels més petits dels sub-8, que van estar totes les sessions amb el Daniel Leiro.

Durant el dissabte al matí, es van fer sessions magistrals i en els descansos jugaven a fútbol, a fet i amagar i d'altres. L'espai de l'alberg era molt idoni per a poder córrer i esplaiar-se en altres activitats més físiques. Tanmateix, els acompanyants van poder gaudir de visites culturals al Monestir de Poblet com jugar a partides ràpides en els espais d'espera. A la tarda, es van fer més sessions i entremig el berenar per a alumnes i acompanyants, coca, galetes i una mica de xocolata acompanyat de sucs i cacaolat. Els més petits van fer activitats fora de l'aula o combinant i sembla que els va agradar. Podeu mirar el vídeo a l'àlbum de fotografies.


La sessió de diumenge consistia en classe a primera hora i posteriorment, un torneig de ràpides a un sol grup. Durant aquest, els alumnes estaven motivats i contents, tot i que es va haver d'animar a alguns d'ells en rondes puntuals, però es va superar.

 

El NaokiJimenez (Ateneu Colon S10) va encapçalar la classificació provisional durant alguna ronda, igual que el Pol Rovira (La Lira Vendrellenca S12) i l'Andrés Pérez (Amposta S10). Finalment, el jugador de l'Ateneu Colon va derrotar a la darrera ronda al Luka Escobar (Tres Peons - EDAMI S10) i el va proclamar campió del torneig i de la seva categoria a un punt del segon classificat, l'Andrés Pérez (Amposta S10). El podi de sub-10 el va completar el Pau Bru (Ateneu Colon S10).

El podi sub-10. Naoki Jimenez, Andres Perez i Pau Bru.

Els tres primers classificats de la categoria sub-8 van ser el Liam Caballero (Ateneu Colon) amb 4 punts, els mateixos que la Laia Cid (Sant Cugat) i a mig punt el Marc Mumbrú (Sant Adrià).

El podi sub-8: Liam Caballero, Laia Cid i Marc Mumbrú.

La categoria dels grans, els sub-12, la va guanyar l'Abril Massana (Amposta) amb 5 punts, seguida a mig punt del Pol Jordana (La Lira Vendrellenca) i completa la classificació de la categoria l'Arnau Riera.

El podi de sub-12: d'esquerra a dreta: Pol Rovira, Arnau Riera i Abril Massana.


Per acabar, voldríem agrair l'acollida que vàrem tenir per part de l'alberg L'Espluga de Francolí. i a totes les famílies la participació esperant que tant elles com els participants i entrenadors hagin gaudit d'un cap de setmana d'escacs. A continuar endavant i ens veiem a la següent. 

Àlbum de fotografies