Aquest any la Laia Cid, en Pau Bru, en Xavier Mompel i l'Aramí Lobo són els representants catalans del Campionat d'Escacs d'Europa d'Edats que s'està jugant a Mamaia, Romania, del 5 al 14 de setembre 2023. Ja s’han jugat 5 rondes d’un total de nou previstes al Campionat Europeu Individual en les categories Sub 8, 10, 12, 14, 16 i 18 absoluts i femenines.

D'esquerre a dreta: La Laia Cid, en Pau Bru, en Xavier Mompel i l'Aramí Lobo (imatges d'arxiu).

A la categoria Sub8 femení, hi participen 52 escaquistes de 29 països, entre elles, la Laia Cid, campiona d’Espanya en aquesta categoria i campiona de Catalunya absoluta. La Laia porta 3 punts i ha jugat contra representants de Turquia, Romania, Anglaterra, Moldàvia i Alemanya amb victòries davant els tres últims països. Avui, a la sisena ronda, s’enfrontarà amb blanques contra la polonesa Alicja Przewlocka, a la taula 7. Fins a la cinquena ronda, dominen amb 4,5 punts l’àzeri Mehriban Ahmadli i la ucraïnesa Daria Kravchuk. La Laia es troba a la dotzena posició.

Al Sub10 absolut hi juguen 100 escaquistes de 40 països. Tres participants d’Espanya, entre ells el subcampió Pau Bru que porta 2,5 punts. Ha jugat contra representants de Turquia, Alemanya, Ucraïna, Geòrgia i Escòcia, amb victòries contra l’ucraïnès i el georgià. Avui juga amb negres contra el lituà Rokas Sakinis. En aquesta categoria domina en solitari el francès Marc Llari amb 4,5 punts. Pau comparteix lloc 44.

A Sub14 absolut, amb 99 jugadors i 40 països, tenim tres espanyols, entre ells, el català Xavier Mompel amb 3 punts aconseguits després de jugar contra representants de Romania, Ucraïna, Montenegro, Armènia i Romania, amb victòries contra el segon i cinquè rival. Avui juga amb blanques contra l’israelià Orel Ribstein. En aquesta categoria lidera l’armeni MF Benik Agasarov, que ha guanyat les cinc rondes! En Xavier Mompel comparteix lloc 24.

A Sub16 femení tenim la millor representació catalana amb l'Aramí Lobo, en un torneig de 53 esportistes i 33 països. L'Aramí porta 3,5 punts jugant a les primeres taules, on s’ha retransmès la seva quarta i cinquena partida. Boniques victòries amb negres davant la representant italiana i francesa (per cert, primera al rànquing). Van ser dues defenses Caro-kann on les negres van donar molts problemes amb un joc dinàmic. També s’ha enfrontat contra representants de Bèlgica, Israel i Alemanya. Avui juga amb blanques contra l’àzeri Narmin Abdinova. En aquesta categoria domina la letona Agnesa Ter-Avetisjana, qui ha guanyat totes les partides.

Per altra banda, destaquem la bona participació del jove andorrà Serni Ribera, que es troba a la posició 10 del rànquing amb 3,5 punts a la categoria Sub16. Torneig que, per cert, lidera l’espanyol Diego Macías amb 4,5 punts. En aquesta categoria hi juguen 91 esportistes i 41 països.

Des de la Federació Catalana d’Escacs desitgem els millors resultats per les pròximes 4 rondes als nostres quatre representants!