Ha finalitzat el Campionat Europeu d'edats de les categories Sub-8, 10, 12, 14, 16 i 18 d’absoluts i femenins. Quatre esportistes catalans: la Laia Cid, l’Aramí Lobo, el Pau Bru i el Xavier Mompel, han assolit el repte de donar el millor d’ells i elles durant tota la competició. Han guanyat tots quatre l’última ronda i han deixat ben amunt els colors catalans.

Fotografia dels catalans en el campionat.

La Laia Cid aconsegueix la vuitena posició a Europa en la seva categoria.

La Laia Cid ha guanyat 6 de les últimes 7 partides, assolint la vuitena posició en un total de 52 participants i 29 països en el Sub-8 femení. La campiona catalana absoluta i campiona d’Espanya en aquesta categoria, ha obtingut que la convidin al mundial que se celebrarà a Egipte del 14 al 27 d’octubre. En les últimes quatre partides ha guanyat a dues poloneses i una ucraïnesa, i derrotada a la ronda 8 per la campiona europea, la representant d’Azerbaidjan, Mehriban Ahmadli. Al podi ha estat seguida per la ucraïnesa Daria Kravchuk i, en tercer lloc, la georgiana Mariam Rekhviashvili, totes dues amb 7 punts, a només mig punt de la campiona i un punt de la nostra Laia.

Classificació final

Per la seva banda, Aramí Lobo ha tancat un bon torneig en finalitzar en el lloc 12, empatada amb el 10. Ella també ha estat convidada per la FEDA al Mundial Sub-16 a Itàlia, del 12 al 25 de novembre. L’Aramí ha jugat molt bones partides i ha estat durant tot el torneig en les primeres taules, sumant 66 punts d’ELO FIDE. En aquest torneig d’Europa Sub-16 femení, han jugat 51 escaquistes de 33 països. En les últimes quatre rondes ha perdut i guanyat contra 2 azerbaidjaneses i ha fet dues taules contra una israeliana i una armènia. El podi ha estat per Lituània, Turquia i Polònia.

Classificació final

Xavier Mompel tanca al número 17 de rànquing, empatant amb el vuitè, d’un torneig molt exigent de 99 jugadors i 40 països europeus. Ha anat de menys a més amb uns escacs molt vistosos i sumant 6 punts. A les últimes quatre rondes ha fet taules contra Israel i Romania i ha guanyat contra Ucraïna i Armènia, països on els escacs és esport d’alt interès general. El podi ha estat per Azerbaidjan, Armènia i França.

Classificació final

El jove talent, Pau Bru, actual subcampió d’Espanya a Sub-10, ha aconseguit 5 punts, empatant amb el lloc 31 i el 41. Un altre esdeveniment amb moltíssima participació i alt nivell d’exigència. 100 participants de 40 països. Pau ha lluitat de principi a fi. En les últimes quatre rondes ha perdut contra Lituània, ha fet taules amb un búlgar i ha guanyat a dos romanesos. Els tres primers llocs han estat per: Romania, França i Turquia.

Classificació final

Destaquem el gran segon lloc assolit per Espanya en la categoria Sub-16 pel jove mestre Diego Macías amb 7 punts, empatant del 1r al 5è lloc, i la participació dels dos esportistes andorrans, el Serni Ribera, sub-16 i obtenint 5,5 punts i la 17a posició, i l'Andra Ercoli, sub-14 aconseguint 4 punts.

Des de la Federació Catalana d’Escacs felicitem els nostres escaquistes i els hi desitgem èxits en les seves futures competicions. Felicitem també els seus familiars i entrenadors.