Montesilvano, Itàlia del 13 al 25 de novembre de 2023

Els catalans i catalanes que van participar van ser: l'Aramí Lobo (Girls 16), l'Stella Petergova (Girls 14), l'Álex Villa, l'Eloi Escudero i en Danail Sergooris (Open 14)

Ha finalitzat l'exigent Mundial de categories Sub 14-16-18 en grups absoluts (Open) i femenins (Girls). Es va celebrar a Montesilvano, Itàlia, del 13 al 25 de novembre de 2023. Es van disputar 11 rondes a cada categoria.

Un total de 5 catalans, representant Espanya, van participar en diferents categories. A la categoria Sub 16 femení: l'Aramí Lobo, escaquista del Club Escacs Llinars, qui ha aconseguit el lloc 33 de 105 participants i 63 països. L'Aramí va obtenir victòria davant representants d'Itàlia (2), Kosovo, Nova Zelanda, Dinamarca i Hongria, assolint un total de 6,5 punts.

Per la seva banda, l'Stella Petergova, escaquista del Club Escacs Platja d'Aro, a la categoria femenina Sub 14, van finalitzar en el lloc 80 de 125 jugadores de 63 països. Assolint 5 punts amb victòries davant representants de Mèxic, Austràlia i Itàlia.

Passant a la categoria Sub14, van participar 3 catalans en una categoria amb 178 escaquistes de 80 països. El Mestre FIDE l'Álex Villa, fitxa del Club Escacs Montornès, va assolir el lloc 52 amb un total de 6,5 punts. Les seves victòries van ser sobre esportistes d'Albània, Islàndia, Eslovènia, Filipines, Grècia i Egipte. L'Eloi Escudero, del Club Escacs La Seu D'Urgell, va finalitzar amb 5 punts, al lloc 104. L'Eloi va aconseguir vèncer als representants de Mònaco, Grècia i Estats Units. En Danail Sergooris, del Club Escacs Granollers-Canovelles, va assolir 4 punts i la ubicació 150 després de vèncer a representants d'Hongria, Luxemburg i Jordània.

Enhorabona a tots i totes, familiars i entrenadors. La fita és continuar endavant per fer-ho cada cop millor.