Aquest dissabte passat, 16 de desembre, es va jugar el XX Campionat de Catalunya d'Escacs Actius d'Edats Memorial David Garcia Ilundain a les instal·lacions del Recinte Fabra i Coats de Barcelona. Destacà la bona participació en general i sobretot de les categories dels més menuts, Sub8 i Sub10. S’ha tornat a les dades d’abans de la pandèmia i quasi hi ha 300 participants.

Pel que fa als resultats, els cinc primers classificats de la categoria Sub8 han estat: Laia Cid Marcos (Sant Cugat), Marc Barceló Melnyk (Tarragona), Liam Caballero Mogilnikov (Ateneu Colon), Matias Alberto Sticca Rosales (Sitges), Lola Fernandez Alhama (Espluga De Francolí). El podi per equips ha estat: el Sant Cugat campió, la Gandesana subcampiona i l’Amposta tercer classificat.

Podi dels cinc millors de la categoria Sub8

A la categoria Sub10, el podi final ha estat configurat per: Pau Bru Montoya (Ateneu Colon), Nicolás Garcia Corpas (Sant Cugat), Naoki Jimenez Haneda (Ateneu Colon), Joan Villa Peiro (Peona i Peó) i Guillem Pi Mas (Gerunda). El podi per equips ha estat: l’Ateneu Colon, el Sant Cugat i l’Amposta.

Podi dels cinc millors de la categoria Sub10

Respecte a la categoria Sub12, els millors cinc classificats han estat: Gerard Tallada Serret, Gerard (Amposta), Mauro Alonso Gimenez (Gerunda), Isaac Herman Gamazo, Isaac (Barbera), Ephrem Christa Pereira (Palau Ausit) i Jan Ballo Serrano (Gerunda). El podi per equips ha estat: l’Amposta, el Gerunda i el Tres Peons.

Podi dels cinc millors de la categoria Sub12

Pel que fa a la categoria Sub14, el podi final fou: Iliia Lunin Bohomolets (Platja D'Aro), Noah Molina Gil (Llinars), James Lambert Pont (Mollet), Gerard Garcia Canals (Gramenet) i Mark Valentin Silva Cerda (Gramenet). El podi per equips ha estat: la Gramenet, l’Amposta i el Llinars.

Podi dels cinc millors de la categoria Sub14

I finalment, a la categoria Sub20 que incloïa els Sub16, els cinc primers classificats han estat esportistes Sub16 que s’han endut el doble premi: Leo Valle Luis (Gerunda), Ferran Chiva Perez (Sant Andreu), Arnau Sanchez Aguilar, Arnau (Llinars), Oriol Mangues Rubia (Ateneu Colon) i Ruben Vinuesa Sorli (Salauris). El podi per equips ha estat: L’Ateneu Colon, el Llinars i el Figueres.

Podi dels cinc millors de la categoria Sub20

A l’entrega de premis hi fou present el vicepresident de la Federació Catalana d’Escacs Ramon Chalmeta. Donar les gràcies a tot l’equip arbitral i sobretot a totes les famílies per acompanyar als seus fills a gaudir d’un torneig com el Memorial Ilundain d’Edats.