Arriba la quarta ronda, la Laura Martín, que anava primera en solitari, lluitava contra l’Elena Casset. Ha sigut una partida tancada i complexa, on han arribat a un final de peons d’alfil i cavall contra dos cavalls i han acabat signant taules. L’Alba Ventos ha comès un error i li ha donat una peça a la Diana Ruth, però no ha aconseguit compensació per aquesta i li ha donat el punt. La partida de la Imma contra l’Anna ha estat plena d’altibaixos.

Sala de joc.

Primer ha sigut l’Anna qui ha comès un error i ha permès que la Imma quedés amb tres peons de més, tot i que l’Anna estava més activa. Però més endavant la Imma ha comès una imprecisió i tot s’ha capgirat, ja que les amenaces de l’Anna eren tant fortes que la Imma s’ha vist obligada a canviar la dama per torre i cavall. De manera que han arribat a un final de dos peons, torre i alfil contra tres peons i dama, on la posició donava una clara avantatge a les negres, l’Anna. Però a l’últim moment, l’Anna ha mogut el rei a una casella on permetia que la Imma tingués un ofegat, de manera que finalment aquesta partida tant emocionant ha acabat en taules. La Irene ha demostrat tenir un gran domini en la parella d’alfils, posant entre l’espasa i la paret a l’Andrea, que ha hagut de donar la qualitat per evitar que la Irene mantingués la parella d’alfils. Han acabat arribant a un final de sis peons i cavall la Andrea contra quatre peons, cavall i alfil per a la Irene, on les negres s’han acabat imposant. La partida de la Mane contra l’Ainhoa Casares semblava que seria taules, però la Mane ha comès un error fatal en el final de torres que li ha costat la partida. L’Elisabeth s’ha recuperat de les dues partides anteriors guanyant a la Lourdes, que tenia el rei al centre i l’Elisabeth l’ha atacat fins a trobar el mat. La Mercè s’ha enfrontat a la Sònia, però en un final de torres la Sònia ha aconseguit alguns peons d’avantatge i s’ha acabat enduent el punt. A l’últim tauler, la Maria Cristina ha tingut varies oportunitats de guanyar a l’Ainhoa Guerrero, però se li han escapat i al cometre les blanques un error, l’Ainhoa ha atacat amb forces fins a aconseguir el punt.

 

A falta d’una ronda la Laura Martín segueix líder en solitari amb 3,5 punts. La segueixen a mig punt de distància la Diana Ruth Lopez i l’Elena Casset. Amb 2,5 punts trobem l’Alba Ventos, la Imma Hernando, l’Anna Sargsyan i la Irene Fernandez. Els emparellaments per la cinquena ronda asseguren que pot passar de tot i que tot és possible. L’emoció està assegurada fins al final.