Divendres, 12 de març, i per commemorar la setmana del 8M, Catalunya va participar en un torneig de Seleccions Autonòmiques Femenines. El torneig es jugava durant 1 hora per la plataforma Lichess i en el format Arena. El torneig era organitzat per la FEDA, a través de la seva nova comissió d’”Ajedrez y mujer”, on una de les integrants és la catalana Teresa Muñoz, i amb la col·laboració de totes les Federacions Autonòmiques. Es volia fer un torneig promocional on federades i no federades poguessin jugar i recolzar els escacs femenins que encara son minoritaris. Així doncs, la FCE va fer una crida a les escaquistes aconseguint 61 participants.

Fotografies de jugadores participants al torneig.

Les dades del torneig de Catalunya:

Per a la classificació final, els punts totals dels equips surten de la puntuació de les 4 primeres jugadores de cada Selecció, i Catalunya amb la participació més alta va aconseguir la 3a posició. L’equip guanyador va ser la Regió de Múrcia, amb 13 jugadores i 83 punts, i el segon la Comunitat Valenciana, amb 17 jugadores i 80 punts. Catalunya, va fer 79 punts, igual que Andalusia, que va quedar 4a amb 15 jugadores.

Des de la Comissió d’Escacs i Dona volem agrair la participació de totes les jugadores participants a aquest torneig. La intenció era arribar a moltes jugadores de totes les edats i s’ha aconseguit.