Ahir, dia 23 de desembre, va tenir lloc la cloenda de la setena edició d’aquest festival, que ha acollit a mes de 230 inscrits que (des del 12 i fins el dia 23 de desembre de 2020) han competit en les excel·lents dependències l’hotel Sunway Playa Golf, de la nostra Vila.

Aquesta edició, tot i els problemes de l’actual pandèmia, ha estat de nou presencial amb un rigorós protocol anti-Covid.

El Leo Gardner, a l'esquerra, i la Martina Lázaro, a la dreta, participants del torneig i membres del Sitges Prado, amb el Director de l'Hotel Sunway Playa Golf & Spa. 

Pels motius abans esmentats, ha suposat un descens amb les inscripcions, no així amb la qualitat dels participants vinguts de tot el món. Gairebé 30 Grans Mestres encapçalats pel prestigiós jugador ucraïnès Anton Korobov (amb quasi 2700 punts elo) d’entre un total de mes de 70 titulats, així ho certifiquen.

La competició principal, l’open, ha finalitzat amb la victòria del jugador 2 del rànquing, el GM búlgar Ivan Cheparinov amb 8 punts de 10 possibles. La resta de llocs d’honor van sortir d’un emocionant play off final i van ser pels també GM Jules Moussard (França) i l’espanyol Jaime Santos, ambdós a mig punt per sota del campió.

En el grup B el podi va ser per a tres jugadors amb bandera espanyola: 1er Alexander Domene (8,5 punts / 10 rondes), 2on Arnau Parra (8 punts / 10) i 3er Josep Viñas (7,5 punts / 10).

La Penya d’Escacs del Casino Prado va està representada per: Leo Gardner, Martina Lázaro (ambdós en la foto que acompanya aquesta crònica) i Martí Marín.

La Martina i el Martí (dins del grup B) amb 5 i 4 punts respectivament, van millorar folgadament el seu rànquing inicial, en Leo va patir la duresa del grup A on hi jugava.

Dins les activitats de la farcida agenda, cada dia hi han hagut en paral·lel activitats tals com: simultànies, ràpides nocturnes i infantil, conferències, seminaris i fins i tot un partit de futbol 7, entre dues seleccions de jugadors participants en el festival.

També van tenir lloc, molt lluïdament, les II Jornades de Escacs i Dona

ESCACOFILO

 

Classificacions finals