Crònica del C.E. Llinars

Aquesta ha sigut la primera experiència del Club d’escacs Llinars al Campionat d’Espanya per equips 2a Divisió.

Un jove equip, que la seva mitjana no superava els vint anys, amb una mitjana de 1.979 d’elo FIDE (de tots els components de l’equip), mitjana en el torneig de 2052 FIDE (només es compta els 4 primers escaquers), sortint del rànquing inicial en la vint-i-sisena posició i acabant el torneig en una DESENA POSICIÓ.

Aquest jove equip ens ha donat tota una lliçó del que vol dir ser un EQUIP. Des de l’esmorzar, fins al sopar, des del començament de la ronda, fins a la finalització de l’últim component de l’equip. Des de la preparació de les partides al repàs d’elles. Ha sigut un equip tan compacte que, fins i tot les jornades de descans, ja planificaven el que volien fer. UN EQUIP QUE VAL UN 10, amb el MI ALEJANDRO ALVARADO, el MARC ARNIJAS, l’ORIOL PANADÈS, el PAU TOQUERO, el GORKA PARRA, l’ARAMÍ LOBO, i l’AINHOA CASARES.

El torneig té a 319 jugadors repartits en 48 equips. Dels 319 jugadors, 69 d’ells són titulats, un és el nostre MI Alejandro Alvarado.

Dilluns al matí és encara jornada de descans, el nostre equip comença a preparar les partides a la tarda.

Puntual a les cinc de la tarda, dóna el tret de sortida al torneig. El primer matx el jugarem contra l’equip Silla Bosch SerInsys B de València amb una mitjana d’Elo FIDE de 2340, el segon del rànquing, amb 4 titulats, jugaran tres d’ells contra nosaltres. Jugarem en taula 2 en retransmissió. Quins nervis!!!

En aquest matx jugaran el MI Alejandro Alvarado, l’Oriol Panadès, el Pau Toquero, el Gorka Parra i l’Aramí Lobo. Aquest matx el perdrem per 1,5-3,5.

2a ronda: Tindrem com rival l’Asociación Deportiva Coimbra Jumilla de Murcia, amb una mitjana d’Elo Fide de 1.930. Jugaran el MI Alejandro, el Marc, el Pau, Gorka, i l’Aramí. Aquest matx l’hem guanyat 2-3. Tots molt contents marxem a dinar, i a esperar que surti el pròxim rival. Ja ha sortit el rival i ens toca un altre equip de Murcia, aquesta vegada jugarem contra CDA Lapuerta amb una mitja d’Elo Fide de 2.120, i setzè en el rànquing inicial

3a ronda i el nostre equip estarà format pel MI Alejandro, el Marc, l’Oriol, el Pau i l’Aramí. Després d’una gran lluita aconseguim empatar el matx 2,5-2,5. Tots molt contents anem a sopar i a preparar per demà. Encara que tindrem el matí de descans. Ens ha tocat un equip de València el Club Ajedrez Alaquas.

4a ronda: En el nostre equip jugaran, el MI Alejandro, el Marc, l’Oriol el Gorka i s’estrena l’Ainhoa. Sí, sí, sí, ho hem aconseguit, hem guanyat amb un 2-3. Tots contents anem a sopar. 

5a ronda: el contrari serà Club Ajedrez Getafe de Madrid, l’onzè del rànquing inicial amb cinc punts que portem tots dos. Estarem lluitant en la taula 8, RETRANSMISSIÓ.

Aquesta 5a ronda comença puntual a les deu del matí, i en el nostre equip jugaran el MI Alejandro, el Marc, l’Oriol, el Pau i l’Ainhoa. Tornem a guanyar amb un 1-4. Això fa que ens posem en una desena posició. Tot l’equip molt content, perquè aquesta desena posició ens fa somiar, un somni que en cap moment haguéssim imaginat. 

Ens ha tocat jugar contra el Ajedrez V Centenario San Sebastián de los Reyes, també de Madrid. Jugarem a la taula 6. En retransmissió una altra vegada.

6a ronda: l'equip serà el MI Alejandro, Marc, Pau, Gorka, i l’Ainhoa. Algunes de les partides se’ns han regirat una mica, i no hem aconseguit rematar, petit comentari fet d’empipament dels jugadors. La desena posició s’esvaeix i baixem a la divuitena posició del rànquing.

Ja el tenim, el nostre rival és l’equip català del Club d’escacs Platja d’Aro amb una mitja d’elo Fide de 2.297 amb cinc titulats dins del seu equip i cinquens en el rànquing inicial.

Aquesta setena i última ronda començarà a les deu del matí i lluitaran el MI Alejandro, el Marc, l’Oriol, el Gorka i l’Ainhoa, en la taula 8 en retransmissió.

Tic tac, tic tac, els punts van entrant de mica en mica, tant per una banda com per l’altre, sembla que el matx es decanta a favor de l’equip rival, però els dos últims punts, els que més bon gust van tindre van ser els dos últims, l’Oriol posa el matx en empat, i l’Ainhoa, última en acabar, assoleix el punt de la victòria. 3-2 a favor del Club d’escacs Llinars. I això fa que definitivament quedem en una DESENA POSICIÓ.

L'equip del Platja d'Aro assoleix la 24è de la classificació final.

Classificació final