Quasi 400 jugadors d'una cinquantena de països han participat en la vuitena edició del Festival Internacional d’Escacs Sunway Sitges.

Durant onze dies una agenda farcida d’activitats escaquistiques, i d’altres de caire gastronòmic i lúdic, organitzades per l’hotel Sunway Playa Golf, han fet les delícies dels jugadors i familiars que han omplert l’hotel i els seus apartaments annexes.

Per la part esportiva, aquesta edició ha estat una de les més fortes de les celebrades fins ara. Mes de 160 jugadors titulats (43 d’ells Grans Mestres i tres d’ells a prop dels 2700 punts elo) en donen la mida.

Els esmentats Mestres han conviscut d’altra banda, amb valors emergents ja consolidats la qual cosa ens ha suposat partides molt lluitades ja des de les primeres rondes.

El millor rànquing inicial format per l’ucraïnès Korobov, el búlgar Cheparinov (campió de l’any passat) i l’indi Sarin, no ha pogut ser ratificat a la fi de la competició.

El torneig ha estat guanyat inesperadament (doncs era el 6è teòric millor jugador), però merescudament, pel Gran Mestre de Uzbequistan Abdusattorov.

A continuació s’han classificat en segona i tercera posició, respectivament: els Grans Mestres: Kollars (Alemanya) i Cheparinov (Bulgària).

Fins a vuit jugadors han disputat un aferrissat play-off , davant del mar, en una de les terrasses de l‘hotel, envoltats d’una gran assistència de públic.  

En el grup B, el guanyador va ser el jugador Abdulziz Al Mansour, seguit de l'indi Choudary B Vishal. 

La Penya d’Escacs del Casino Prado, ha estat representada per vuit jugadors, entre els que cal destacar l’actuació dels joves valors: Màxim Anguera, 12è classificat final amb 7 punts en 10 rondes i Leo Gardner amb 6,5 punts, tots dos al grup B.

A més, de l’open principal, una sèrie de competicions més: simultànies, tornejos de ràpides sènior i junior, conferències ... han fet les delícies de tots els que hi han participat.

Es festival ha finalitzat amb el lluït (ja tradicional) castell de focs.

Totes les jornades han gaudit de retransmissió en directe: en anglès, francès i espanyol  

 

Classificació final

 

ESCACOFILO