La primera ronda de la Lliga Catalana a la Divisió d’Honor es va desenvolupar amb total normalitat. Els equips que parteixen com a favorits de cada grup no van fallar i tant el Colon Sabadell Chessy, com el Mollet, al grup I, i l'Escola d’Escacs de Barcelona i el Barberà al grup II es van anotar victòries contra el Gerunda, el Sant Cugat, el Sant Andreu i el Barcelona respectivament. Aquest darrer partit entre el Barberà i el Barcelona va estar molt igualat i segurament caldrà comptar amb el degà dels equips catalans, el Barcelona, per a la classificació al Play-off. Molta igualtat en la resta de partits amb tres empats entre el Salauris (antiga Escola d’Escacs Salou) i l'Ateneu Colon, el Cerdanyola del Vallès i el Foment i el Cor de la Marina i el Tres Peons. A destacar la contundent victòria del Valls, nou equip de la categoria, davant el Figueres. Els nous equips de la Divisió d’Honor entren amb força i es preveu que la lluita per la permanència serà ferotge.

 

Nacional - Divisió Honor - Grup I - Ronda: 1 - 18-01-2020

COLON SABADELL CHESSY

6½ - 3½

GERUNDA

SANT CUGAT

4½ - 5½

MOLLET

CERDANYOLA VALLES

5 - 5

FOMENT

COR DE MARINA

5 - 5

TRES PEONS

Nacional - Divisió Honor - Grup II - Ronda: 1 - 18-01-2020

VALLS

7 - 3

FIGUERES

ESCOLA D'ESCACS DE BCN

7½ - 2½

SANT ANDREU

BARCELONA

4½ - 5½

BARBERA

SALAURIS

5 - 5

ATENEU COLON

 

El partit retransmès va ser el Cerdanyola del Vallès-Foment. A partir de la setena ronda de la Lliga a la Divisió d’Honor es retransmetrà un matx per grup.

A la resta de categories, hi van haver unes quantes incidències a la primera ronda que van necessitar la trucada al telèfon de guàrdia, a més de dues reclamacions d’alineacions indegudes. El partit de l’Andorra B contra el Pardinyes, de la Categoria Preferent de Lleida, va ser ajornat, a causa de la previsió de mal temps i nevades. 

El matx de retransmissió va ser el Cerdanyola-Foment, que va acabar amb empat a 5. El Foment podria fins i tot haver guanyat el matx si l’Alfonso Jerez hagués estat una mica més encertat en el seu final contra José Guerra.

 

 

Les blanques acaben de jugar 34. Cd7+ i les negres van seguir amb Rg7? 35. Rf3 Cc3 36. Ce5 Cb5 37. Cxc6 Cxa3 38. Cxa7 i les blanques van guanyar amb facilitat. En comptes de l’errada 34... Rg7?, les negres haurien d’haver centralitzat el rei amb 34... Re7 35. Ce5 Rd6 i són les blanques les que tenen problemes davant l’amenaça Cc3,Cb5 atacant les dues debilitats de les blanques, a3 i d4.

 

Consulta d'actes