La Divisió d'Honor de la Lliga Catalana d'Escacs traspassa l'equador de les rondes programades de la primera fase després de jugar-se la quarta ronda. Després dels resultats dels enfrontaments del passat dissabte, ara el capdavant de les classificacions s'ha comprimit en els dos grups després de les derrotes que varen tenir els equips imbatuts fins el moment, el Cerdanyola i el Barberà. A falta de tres rondes per jugar aquesta primera fase, no queda molt clar quins seran els quatre equips de cada grup que entraran a la fase final del Play-off pel títol. El matx de retransmissió d'aquesta quarta ronda varen ser el Tres Peons - Ateneu Colon del Grup I i el Foment - Sant Andreu del Grup II.

L'equip del Vila Olímpica després de la victòria al Barberà.

Els resultats en el Grup I de la Divisió d'Honor no varen dur cap sorpresa llevat de la primera derrota a la Lliga del Cerdanyola que perd la seva imbatibilitat a casa del Mollet per 6,5 a 3,5. D'aquesta manera, amb aquest important punt, el Mollet entre de ple per ser a la fase de la lluita pel títol. El Colon Sabadell és l'altre equip que va començar perdent a l'inici de la Lliga i ja ha recuperat terreny aquest cop guanyant amb claredat per 8 a 2 a l'Olot que continua sense guanyar cap matx. El Figueres va assegurar el punt amb els seus millors jugadors guanyant per 7,5 a 2,5 a un Terrassa que se li complica la permanència a la màxima categoria. Finalment, l'Ateneu Colon s'alça com a líder amb dues victòries i dos empats després de guanyar amb relativa facilitat per 8 a 2 al local del Tres Peons. Els de Gràcia, malgrat el potencial que disposen, se'ls complica poder entrar en el play-off pel títol.

Moment de les partides en joc al local del Club Escacs Terrassa.

Pel que fa als resultats del Grup II de la Divisió d'Honor, destacar la sorprenent victòria del Vila Olímpica format exclusivament per un grup de joves catalans davant del Barberà per 6 a 4. Els del Barberà són un dels equips favorits al títol de la Lliga i aquesta derrota segur que els ajudarà a no refiar-se de cap equip de cara als pròxims partits. Clara victòria dels empordanesos del Platja d'Aro per 8 a 2 enfront d'un Llinars que no va posar massa resistència. Finalment, dos partits amb molta igualtat. Un empat a 5 entre dos històrics de la Lliga, Foment i Sant Andreu, que presentaven equips amb forces similars, però la victòria del MI Alfonso Jérez al primer tauler davant del GM Hipólito Asís va ser clau perquè el matx acabés en repartiment de punts. I el darrer partit, victòria per la mínima del Barcelona a Andorra, 4,5 a 5,5, amb equips força igualats de forces. Ara els Barcelonins entren en el grup per ser presents a la lluita pel títol mentre que els andorrans se'ls complicà formar-hi part.

Partides en joc al local del Club Escacs Vic.

A Primera Divisió, en el Grup I la Lira Vendrellenca encara lidera indiscutiblement la classificació després de derrotar a la quarta ronda al Vilafranca per un clar 8 a 2. Segueixen als del Vendrell a un punt Peona i Peó, Salauris i Lleida. En el Grup II també segueix pas ferm el Catalonia-Joviat imbatut amb 4 punts després de la victòria davant el Montmeló per 3 a 7. Segueixen als de Manresa a mig punt l'Ateneu Colon B i a un punt Sant Boi i Cor de Marina.

Màxima concentració dels jugadors del Club Escacs Sant Gregori davant del Platja d'Aro.

Enllaços de retransmissió

Tots els resultats