Coincidint amb l’inici del curs escolar, el Departament d’Ensenyament ha obert l’oferta de cursos de formació per al professorat per aquest curs 2014/15, entre els quals s’hi troben un total de 25 cursos adreçats als mestres dels centres educatius que formen part del projecte “Escacs a l’Escola”.

Els cursos, els quals són de 15 hores presencials al nivell 1 (adreçat als mestres que inicien aquest curs la formació) i de 15 hores semipresencials als nivells 2 i 3 (adreçats als mestres que ja van començar la formació fa 2 o 3 cursos escolars), estan repartits per diferents comarques de la geografia catalana.

En total, són 14 les poblacions que acullen la formació: Granollers, Cardedeu, Sant Celoni, Mataró, Girona, Figueres, El Vendrell, Valls, Reus, Montblanc, Roquetes, Tortosa, Tàrrega i Lleida.  

La Federació Catalana d’Escacs (la qual forma part del conveni amb el Departament d’Ensenyament, conjuntament amb la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida), s’ha encarregat de coordinar-los i elaborar els temaris de continguts corresponents.

El curs passat, 220 mestres de primària van participar en aquesta formació, la qual comença a l’octubre i acaba al maig, i es preveu que aquest número augmenti aquest curs.