Catalunya ha estat la seu de la segona trobada del projecte Erasmus+ “Black and white sport: chess”, en el qual hi participa l’Escola Martí Poch com a centre pilot per la Federació Catalana d’Escacs.

El projecte, iniciat el 2017, l’estan desenvolupant quatre institucions de diferents països. A banda de la Federació Catalana d’Escacs, hi participen la Latvijas Sporta Pedagogijas Akademijas de Letònia, Glamour Events i CSEN d’Itàlia i el Centro Social Paroquial Santos Mártires de Portugal.

La primera trobada del projecte es va dur a terme a Sàssari (Itàlia) el març de 2018, i la segona jornada de treball s’ha realitzat a l’Espluga de Francolí (Catalunya).

Del 17 al 19 de maig, els representants de Portugal, Letònia, Itàlia i Catalunya van dur a terme diverses reunions de treball amb l’objectiu de realitzar un model d’aplicació dels escacs a les escoles adreçat a nens i nenes de 6 i 7 anys.

A banda de les reunions, els membres del projecte també van assistir a la Trobada d’alumnes d’escoles de la Conca de Barberà i l’Alt Camp que es va celebrar el dia 17 de maig al pavelló municipal d’esports de l’Espluga de Francolí, així com també van presenciar uns tallers d’escacs que van realitzar els alumnes de 2n de primària de l’Escola Martí Poch a la biblioteca del centre.

El projecte està previst que acabi el desembre de 2019, amb la publicació dels materials elaborats pel grup de treball.

 

Amb aquestes línies també volem aprofitar per donar les gràcies a l’Escola Martí Poch, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, al Patronat de la Cova de la Font Major i al Consell Comarcal de la Conca de Barberà per la seva col·laboració amb aquesta activitat.

La notícia va ser recollida pel diari Tarragona Digital: https://bit.ly/2M08ZCE i al següent enllaç també podeu trobar un breu àudio explicatiu: https://bit.ly/2HPbToB

Les fotos de la jornada les podeu trobar a: https://bit.ly/2WZOuXR