Des del club d’escacs Esplugues l’Avenç creiem que s’hauria d’introduir una modificació en el  Reglament General de Competicions de la F.C.E., concretament en l’article següent, parlant de les funcions del delegat:

 

“3.2.4 Hauran d'omplir l'acta correctament en el cas de que no hagi un àrbitre que s'encarregui. El delegat és responsable que totes les dades que apareguin  en l'acta siguin correctes. L'incompliment d'aquesta norma pot comportar sancions greus per falsificació de documentació.”

 

Creiem que s’hi hauria d’afegir la qüestió de que l’acta en paper s’ha d’anar actualitzant tan aviat es pugui i es vagin produint els resultats dels encontres.

Això sense perjudici de que l’acta electrònica s’hagi d’enviar després en el plaç que cada competició determini.

 

El motiu és per evitar les suspicàcies de tercers equips implicats en algun ascens o descens, i no permetre així la falsificació o modificació posterior del resultat a conveniència mútua dels equips que s’enfronten. Si l’acta en paper es va actualitzant un tercer equip en discòrdia pot anar al local on s’està jugant un partit que els és vital i comprovar el resultat en cada moment de l’encontre.

 

Exemple: Tercera categoria. Darrera ronda. S’enfronten el primer contra el segon que estan empatats en el total de punts a la classificació (a Tercera compten els punts individuals). El tercer classificat està pendent del resultat que el pot afavorir. (Està només a mig punt de tots dos). Però el primer i el segon, abans de començar l’encontre, decideixen que perquè l’ascens no se l’emporti un tercer qui guanyi s’emportarà el resultat de 4 – 0, sigui quin sigui el resultat real de les partides.

Si arriba el tercer equip en discòrdia (després de jugar el seu encontre) al local de joc on encara estan jugant el primer contra el segon, aquell podrà consultar el resultat que obligatòriament aleshores s’haurà d’anar apuntant a l’acta en paper a mida que es vagin produint els resultats. Sense aquesta norma el tercer equip no podrà exigir que l’acta s’ompli si la veuen totalment en blanc.