La localitat vallesana reuneix, del 12 al 20 d'agost, el Campionat d'Europa de jugadors de més de 50 anys, per una banda; i el de més de 65 anys per una altra, a més del Campionat d'Europa femení de jugadores de més de 50 anys. 

El Campionat d'Europa de veterans ha començat a Sabadell. A partir del dia 12 i fins el dia 20, tots aquells curiosos podran desplaçar-se fins a l'Hotel Balsach per veure jugar a Catalunya alguns dels millors jugadors que sobrepassen la cinquantena i la seixanta-cinquena d'anys. Ja s'han disputat dues rondes. 

L'Europeu per a jugadors majors de 50 anys el lidera, si fem referència al rànquing inicial, el Gran Mestre georgià Zurab Sturua, de 2548 d'Elo. El segon del rànquing és un vell conegut a Catalunya, el GM del Sant Andreu Karen Movsziszian, recentment coronat campió a la Pobla de Lillet. En tercera posició parteix el també GM Eric Prie, de França, qui ha disputat moltes edicions de la Lliga Catalana amb l'Andorra. Els catalans amb més opcions a priori són el Mestre FIDE Alexandre Pablo i el Mestre Internacional Joan Pomés, ambdós jugadors del Club d'escacs Terrassa. 

A l'Europeu per a jugadors majors de 65 anys, el primer del rànquing és el GM d'origen georgià Tamaz Giorgadze, qui enguany complirà la setantena d'anys. En segon lloc tenim el GM rus Evgeni Vasiukov, de 84 anys, mentre que el Mestre Internacional suec Nils-Gustaf Renman, de 2353 d'Elo, completa el trio de líders. 

Un total de 12 jugadores formen l'Europeu per a jugadores majors de cinquanta anys, nou de les quals són russes. La primera del rànquing, però, és la Gran Mestra Femenina de Luxemburg Elvira Berend. La també GMF Galina Strutinskaia i Marina Aseeva, totes dues d'origen rus, parteixen com a favorites. Val a dir que Maia Txiburdanidze, campiona del món femenina durant tretze anys consecutius, ha visitat el campionat.

Us animem a visitar el campionat a Sabadell i gaudir d'un campionat a nivell europeu que feia dècades que no se celebrava a Catalunya.

Enllaços d'interès:

Web oficial

Aparellaments, resultats i classificacions a Info64

Retransmissió a Chess24

Vídeo del torneig