Luka Escobar, Ian Perez, Guillem Jové, Roger Valero, Jensen Broadbent i Ernest Juncosa campions de les seves categories

El dissabte, dia 19 de març, a la tarda, es va organitzar el Campionat Individual d'edats actius Territorial de Barcelona, un suís a 7 rondes dividit per categories de sub-8 a sub-20, amb un ritme de 10 minuts més 5 segons per jugada. Va ser la primera competició de nova fornada de la Territorial de Barcelona, que fins ara s'administrava des de la seu Central de la FCE, i que va comptar amb una participació de 169 esportistes, molt per sobre de les expectatives de l'organització. Abans de saber el nombre de participants, es volia jugar només a l'Espai Bota, dins del Recinte de la Fabra i Coats, però pel gran nombre d'inscrits es va habilitar també una sala de la Federació. Així doncs, a l'Espai Bota van jugar les categories de sub-8 a sub-14 i el grup dels grans, de sub-16 a sub-20 que es van agrupar per poder ser més participants, a la sala gran de la Federació, dins del mateix recinte i separat per 500 metres.

Vista de la sala de joc de l'Espai Bota, en el Recinte de la Fabra i Coats.

El campionat va transcórrer sense cap incidència. Cal destacar que, algunes partides dels sub-14 van fer allargar més del compte els horaris de la ronda, però a les 20:30 hores, amb l'assistència el sr. Felipe Martinez, del Districte de Sant Andreu, es va començar la cloenda.

Vista de la sala de joc de la Federació.

Tots els esportistes es van endur una medalla cap a casa com agraïment a la participació d'aquest primer torneig. A més, hi havia 3 trofeus per als 3 primers de la classificació general de cada categoria, més la inscripció gratuïta per al campió de cada categoria a la Final de Catalunya d'edats que se celebrarà a la Setmana Santa.

Esportivament, el podi de la categoria dels més petits va ser per al Luka Escobar, d'EDAMI, amb 7 punts. A un punt de distància va quedar el Konstantin Kazyrytski, del Peón Negro, mentre el tercer classificat va aconseguir 5 punts, el Lluc Guiu, de la Gran Penya.

Podi de la categoria sub-8.

Per a la categoria sub-10, l'Ian Perez, del Peona i peó, i el Gonzalp Marin, d'EDAMi, van empatar al primer lloc amb 6 punts, però el desempat va fer que del Guinardó s'emportés el primer lloc. A un punt de distància, el Liam Nesdale, de l'Ateneu Colon, va completar el podi.

Podi de la categoria sub-10.

El Guillem Jové, també de l'Ateneu Colon, va assolir la categoria sub-12 cedint només mig punt al segon classificat, el Jun Xiong Zhang, del Tres Peons. El tercer classificat va ser el Xavier Escoriza, del Gavà.

Podi de la categoria sub-12.

A la categoria sub-14, el Roger Valero, del Tres Peons, i amb 6.5 punts va endur-se la categoria seguit de Mark Apinyan, del Peona i peó, i de l'Oriol Mangues, de l'Ateneu Colon, amb 6 i 5.5 punts respectivament.

Podi de la categoria sub-14.

Pel que fa a les categories que es jugaven a la Federació, es van agrupar, però per als trofeus la categoria sub-16 estava diferenciada de la sub-18 i sub-20. Pel que fa a la sub-16 el Jensen Broadbent, del Cornellà, va obtenir el primer lloc, amb 5.5 punts, seguit del Victor Pardina, del Peona i peó, a mig punt. Amb 4.5 el Joan Torres, del Congrès va tancar el podi d'aquesta categoria.

Podi de la categoria sub-16.

A la categoria sub-18 i 20 que era un sol grup, el campió va ser l'Ernest Juncosa, del Peona i peó, amb 6.5 punts, seguir del Victor Castilla i Àlex Mangues, tots dos de l'Ateneu Colon, amb 5 punts.

Podi de la categoria sub-20.

Per finalitzar, només ens falta agrair la participació a tots els esportistes, felicitar a tots els acompanyants que van estar esperant fora de les sales, a l'Ajuntament de Barcelona - Districte de Sant Andreu per la cessió del local i la feina a l'equip arbitral encapçalat per la Mireia Ramon i el seu equip.

Esperem que l'any vinent tingui el mateix èxit que enguany i continuarem treballant per millorar-lo.

Classificacions

Fotografies de la Lourdes Porta