El Club d’Escacs Barcelona, campió absolut

El dia 24 d’abril de 2022 es va disputar aquesta prova emblemàtica dels escacs catalans que feia dos anys sense organitzar-se a causa de la pandèmia.

El local de joc va ser espectacular, la Pista Coberta d’atletisme (pavelló esportiu) de Sabadell, que reuneix les característiques adients per amplitud i lluminositat. 

La participació no va arribar als nivells de prepandèmia, però va ser prou bona amb un total de 98 equips.

El Campió absolut del Campionat, amb 29 punts, va ser el Barcelona amb un equip format per Pedro Ginés, Gerard Ayats, Fernando Valenzuela i Ángel Martin. En segona posició del Campió de la Lliga, el Barberà, amb Daniel Alsina, Lázaro Lorenzo, Jonathan Alonso, Benjamin Perez i Erik Martinez. Va completar podi el Colon Sabadell Chessy amb els jugadors Viktor Moskalenko, Carles Diaz, Lluis Maria Perpinyà, i Roger Bernadó. 

Podi de la Divisió d'Honor.

El primer equip de la Primera Divisió i quart classificat de la general va ser el Peona i Peó. La cinquena posició va ser pel Club d'Escacs Gramenet, club en què juguen amics i familiars de la Beti Alfonso. L'organització del torneig els va fer entrega d'un ram de flors en la seva memòria.

El campió de la Segona Divisió va ser el Montornès amb 22,5 punts, i onzè de la general.

El Peona i Peó C va ser el primer classificat de Preferent. El Prat campió de Primera Categoria, Tres Peons F primer de la Segona Categoria i el Sant Adrià D el campió de la Tercera Categoria.

Equips campions de les seves categories. 

Cal destacar la puntuació individual del jugador del Sant Adrià Miguel Vázquez que va fer un ple de nou punts de nou jugats amb el seu equip de Primera Divisió.

Miguel Vázquez, jugador del Sant Adrià i primer tauler de l'equip A.

L'equip arbitral estava encapçalat pel Manel Navarro, com a àrbitre principal. El director del torneig va ser l'Ivan Marina, encarregat de l'organització juntament amb el Colon Sabadell Chessy.

Classificació final

Àlbum de fotografies

Fotografies de la Lourdes Porta