l cap de setmana que ve s'organitzen dos tornejos que donen el tret de sortida de la nova temporada 2024. Primer, dissabte al matí, al recinte de Fabra i Coats de Barcelona, s'organitza una nova edició del Campionat de Catalunya per Parelles Mixtes. Just l'endemà, diumenge 14 de gener, tindran lloc les quatre Copes territorials com a fase prèvia de la Copa Catalana d'Escacs.

Les seus de les fases prèvies de la Copa Catalana són:

Aquest torneig és la prèvia de l'inici de la Lliga on els diferents equips dels clubs catalans comencen a escalfar motors. Fins dijous 11 de gener hi ha temps per fer el tancament d'ordre de forces i presentar els equips a la Copa. A cada territorial es classifiquen dos equips de sis categories, llevat a la Copa de Barcelona que se'n classifiquen quatre equips de cada categoria. Les sis categories són: Divisió d'Honor - Primera Divisió, Segona Divisió, Preferent, Primera Territorial, Segona Territorial i tercera Territorial. La Final de la Copa Catalana està programada pel 21 d'abril.

Quan falten cinc dies per tancar inscripcions, hi ha 28 equips registrats a la Copa Tarragona, 7 equips a la Copa Girona, 12 equips a la Copa Lleida i 16 equips a la Copa Barcelona.