Enguany hem celebrat el 10è aniversari del Torneig Internacional de Vilobí, a la direcció de Felip Mató i els seus incansables col·laboradors, amb importants sorpreses pel que fa a l'entrega de premis.

Com cada any el torneig ha tingut una fase prèvia de 6 matxs per sistema suís i una fase final de 2 rondes.

El torneig ha comptat amb la participació de 20 equips de diferents contrades de Catalunya, amb la destacada presència de titulats internacionals i nacionals, concretament 4 GM de diferents nacionalitats, José González (Mexicà) Javier Campos (Xilè, fincat des de fa molts anys a Olot) Jaime Alexander Cuartas (Colombià) i el català Daniel Alsina.

7 IM , 6 FM, 1 WIM i 12 MC.

Finalment el quadre d'honor ha quedat de la següent manera:

Sant Josep: el Sant Josep va quedar segon de la fase prèvia, però a la final, ha imposat la seva experiència i s'ha proclamat campió. Després de guanyar al primer classificat de la fase prèvia, el Peona i Peó, aquesta és la 4 victòria consecutiva del Sant Josep, un fet realment històric i dificilíssim donat el gran nivell que any darrere any presentant els diferents rivals.

 

L'equip del Sant Josep A, guanyador del Xè Torneig de Vilobí, amb les autoritats.

 



Premi dotat amb 1000 €

Peona i peó, enguany ha presentat un equip jove comandat pel GM Cuartas que a punt ha estat de donar la campanada (sorpresa que hauria estat relativa, ja que són 4 autèntics especialistes, fins i tot s'han permès el luxe de relegar al segon equip el MF Marc Capellades que enguany va fer tercer al campionat de Catalunya de ràpides.

Premi dotat amb 300 €

Olot, els amics olotins han donat una sorpresa relativa, sortien de la 5a posició prèvia, però l'equip comandat per l'experimentat GM Javier Campos acompanyat de tres joves molt forts, finalment han aconseguit aquest lloc al podi.

Premi dotat amb 200 €

Barberà, el sempre competitiu equip de Barberà ha lluitat fins al darrer moment per pujar al podi, però enguany no ha pogut ser, finalment ha rebut de premi una copa i un lot de fruites.

Premis de Trams

Tram A:

Peona i peó B, amb un gran treball de base ha quedat segon absolut i el seu filial guanyador d'aquest important tram, cal felicitar-lo i encoratjar-lo a seguir així.

Tram B:

A aquest tram s'ha donat una de les grans sorpreses del campionat, un Figueres que enguany no ha presentat l'equip de gala, és a dir res a veure amb l'equip que tants anys fa que milita a la màxima categoria dels escacs catalans, malgrat tot ha estat el guanyador d'aquest tram i l'equip que més llocs ha pujat, partint del seu rànquing inicial, concretament 7 llocs.

Tram C

Foment D, per aquest tram sols competien 2 equips, el que no resta mèrit al quart equip del Foment Martinenc, doncs ho han guanyat amb un jugador menys.

A l'entrega de premis diferents sorpreses pel fet de ser el 10è aniversari.

Un servidor ha fet les presentacions de les diferents autoritats que han fet l'entrega de premis.

L'alcaldessa de Vilobí Sra. Cristina Mundet

El regidor de cultura Sr. Pitu Borrell

El regidor Sr. Quim Vives

El president del club d'escacs Vilobí Sr. Felip Mató.

La representant de la delegació territorial de Girona Srta. Laura Garcia.

En iniciar l'acte i un cop fetes les presentacions dels representants locals, ha agafat la paraula l'alcaldessa, que ha fet donació d'una placa al president del club i una de les persones que aconsegueix amb el seu saber fer, que any rere any se celebri el prestigiós torneig, al senyor Felip Mató.

Seguidament ha pres la paraula el mateix Felip i ha fet entrega d'un bonic ram de flors, a l'alcaldessa pel suport del consistori al club d'escacs local.

Finalment hem fet entrega dels premis, a part de tots els premis a dalt esmentats, hem tingut uns premis especials, un ha estat d'un lot de llibres entregat per l'ajuntament de Vilobí al club d'escacs Santa Eugènia, com a equip que ha millorat el seu rànquing inicial, els premis recauen a diferents equips i cap premi és acumulatiu, per tant tot i que el Figueres ha millorat més llocs, el premi recau molt merescudament al, Santa Eugènia, que ha fet un excel·lent campionat.


Tots els clubs restants han rebut un lot com a commemoració del 10è aniversari del torneig.

El torneig ha estat arbitrat per aquest cronista com a àrbitre principal auxiliat per Emili Colls Bosch (A.N.)

Per acabar els 20 equips desplaçats al poble de Vilobí han rebut una placa commemorativa.

Finalment i com a àrbitre principal del torneig he agraït l'excel·lent comportament i fair play de tots els participants, no hem tingut cap incidència destacable, i com no, els he desitjat una bona tornada a tothom i el prec de comptar amb la seva assistència la propera edició.

Salut i fins a la següent.

Emili Colls Gelabertó (A.I)