Del 6 de febrer al 13 de març de 2018 en les instal·lacions del Casal de Gent Gran de Santa Eugènia (Girona) es va celebrar el Campionat de Veterans de Girona organitzat per la Delegació de Girona i el Club d’Escacs de Santa Eugènia. El campionat va comptar amb la presència de 21 jugadors, entre ells dos Mestres Catalans, Joan Pedro Ayllon Rodríguez i Joan Fluvià Frigola, tots dos del CE Tordera.

La competició es va realitzar segons el sistema suís a 6 rondes. Les “sorpreses” van començar a donar-se ja a la primera ronda, quan els jugadors del Gerunda Narcis Tarrús i Xavier Vila van haver d’inclinar els seus reis davant de Pere Armengou (Olot) i Josep Garcia Castany (Santa Eugènia). En la segona ronda es pot dir que la verge li va aparèixer al número 2 del torneig, Antonio Bonell (Gerunda), quan el seu contrincant Josep Maria Teixidor (Santa Eugènia) no va trobar el camí per amagar el rei dels escacs de la dama i així guanyar la partida amb molts peons d’avantatge.

En la tercera ronda, el número u del torneig, Joan Pedro Ayllon, va cedir unes taules contra Josep Cruañas (Cassà), que a la postra va resultar l’única pèrdua de punts del fort jugador torderenc, que d’aquesta manera va assolir el títol de Campió de Veterans de Girona 2018.

La quarta ronda es va veure afectada per les nevades arreu de Catalunya i el director del torneig, Jordi Vidal, va haver de demostrar que el títol arbitral que té podria resultar útil en algunes situacions d’emergència.

La cinquena i sisena ronda, com totes les rondes anteriors, van transcórrer en un ambient de lluita esportiva i sense cap incidència. D’aquesta manera, el torneig va resultar molt tranquil per l’àrbitre del mateix, Vladimir Zaiats.

CLASSIFICACIÓ FINAL

D'esquerra a dreta: Josep Ma Teixidor (Santa Eugènia i 3r classificat), Juan Pedro Ayllon (Tordera i campió) i Joan Fluvià (Tordera i 2n classificat).