El passat 17 de juny, es va celebrar a Vilablareix, (Girona) la Festa Gironina dels Escacs i també el Campionat Llampec individual de Girona. Es varen entregar Trofeus de la Lliga Catalana d’enguany i del V Circuit Gironí d’Actius 2017.

Aquí tenim l’enllaç de la Circular on es detalla els Trofeus i els reconeixements entregats durant la Festa.

 

Vista de la sala de joc.

Del Campionat Llampec, un suís a 10 Rondes de 3’+2”, va haver 56 inscrits de totes les edats. El primer classificat fou el nou esportista del C.E. Olot, Luis Antonio Terry , persona molt afable que desprenia simpatia i agraïments a tothom. Va aconseguir 8 punts de 10 possibles caient davant dels Mestres Catalans Didier Fernández (C.E. Platja d'Aro) i Daniel Molina (C.E. Gerunda), a la 5a i 9a ronda respectivament. El segon lloc de la classificació fou per en Francesc Xavier Saurina (C.E. Gerunda) que si existís el títol de Mestre Català de ràpides, ell ja faria temps que el tindria. En tercer lloc, un assidu als podis gironins, Javier Castrillon Otero (C.E. Gerunda).

 

Partida Terry-Molina, de la 9a ronda.

 

Francesc Xavier Saurina, C.E. Gerunda, segon classificat al Campionat Llampec de Girona.

 

Els jugadors Bernat Xifra (sub-14) i Biel Horta (Sub 16), tots dos del C.E. Gerunda, segueixen pujant graons en el món dels Escacs Catalans.

Classificació final

Tot el torneig es va dur a terme durant al matí en un ambient de màxima cordialitat i amb un arbitratge modèlic i pacient per part de l'àrbitre internacional Vladimir Zaiats. Va haver un fotògraf improvisat, d'ell són algunes de les fotos.

Després del dinar de germanor, es va fer una sessió informativa per als representants dels Clubs Gironins que es trobaven a la sala; el nou Reglament de Competició i Disciplina va estar el centre d’atenció i tambe alguns aspectes de la Lliga Catalana que es podrien aplicar.

Des d’aquí dono les gràcies a tots i totes participants al torneig i a la Festa.

Albert Badosa Romanyó

Delegació Territorial Girona