Cada temporada, i en el marc de la Festa dels escacs catalans la Federació Catalana d’Escacs, s’atorga una distinció a aquelles persones que ha destacat en el seu treball i dedicació als escacs.

Aquest 2022 la menció recaurà en el Sr. Daniel Flores Muñoz, per la seva llarga trajectòria en el seu club com a jugador, organitzador i directiu de la seva entitat, el Club d’Escacs Canovelles.

El més sincer agraïment per tot aquest temps de dedicació al nostre esport i afició.

 

A continuació us fem arribar un breu resum de la seva trajectòria:

Em vaig iniciar en els escacs sobre els setze, disset anys, però no va ser fins als vint anys que vaig començar a jugar. En aquella època en tots els bars de Canovelles teníem equips i competíem entre nosaltres.

El club d'escacs Canovelles es va crear ara fa quaranta-cinc anys, cap a l'any 1975, i sempre he estat molt implicat a ell. No ens vam federar de seguida, ho vàrem fer més tard. He estat president i responsable del club des de llavors i només he deixat de ser president quan vaig ser elegit regidor de Canovelles, que vaig deixar de ser-ho, tot i que la meva vinculació amb el club mai l'he deixat. Només fa deu anys que per poder disputar la Lliga, ens vam haver d'ajuntar amb el club d'escacs Granollers.

Conjuntament amb els meus companys del club, vam començar a donar classes en les escoles i en el club, fèiem tornejos socials i de festa major. Vam anar pujant de categoria, de tercera, segona, primera i preferent. Actualment, tenim 2 equips a primera Provincial i 2 equips a tercera provincial.

Hem organitzat 11 edicions d'un Torneig el divendres a les nits d'abril i maig. També un Magistral d'IM i un Magistral de GM en el 2008, que vàrem ser els primers Magistrals de la comarca en aquells anys.

L'Actiu Vila de Canovelles, està en la seva XVII edició, i és un dels actius, que a hores d'ara, té major nombre de participants, tot i que en els seus inicis, tenia força poca participació. Fins i tot en l'època Covid es va poder celebrar.

El torneig de Cap d'Any, està en la seva 4a edició i compta també amb una bona acceptació i afluència de gent. També va ser un dels tornejos que en l'època Covid es va poder organitzar.

He estat bàsicament sempre jugant al club d'escacs Canovelles, tot i que també vaig jugar uns anys al Pineda. Em vaig treure el títol de monitor d'escacs l'any 1997 i de monitor nacional el 1998. També el títol d'àrbitre Català el 2006. Des de sempre he impulsat els escacs a qualsevol nivell, muntant els equips de la Lliga, fent que la gent del club participés en els equips de la Lliga, als campionats d'edats i en els campionats d'equips organitzats per la Federació. Tenint sempre el suport del nostre ajuntament, que sempre ha valorat molt positivament la nostra tasca.

Dani Flores Muñoz

President del club d'Escacs Canovelles