Ha arrencat el Circuit Drac Artcai 2023 amb el primer Torneig d’Escacs Solidari de Vila-seca. Un dels motius principals d’aquests Tornejos d’Escacs Solidaris DRAC ARTCAI, és que gràcies a la participació dels aficionats als escacs en jugar o col·laborar, molts nens i nenes malalts hospitalitzats obtindran de regal contes del Drac Artcai, a més de tenir la sorpresa que els visitarà a l’hospital mateix.

Així, el primer torneig del Circuit Drac Artcai, va tenir lloc a les instal·lacions de l’escola Tarroja i Miret de Vila-seca (Tarragonès) organitzat pel Club Escacs Vila-seca i sota la direcció arbitral de Josep Antoni Mateu. El torneig era obert a tothom, federats i no, es va jugar pel sistema suís amb 6 rondes al ritme de 5 minuts per partida més 3 segons d’increment. La sorpresa va ser ... l’alta participació i èxit de convocatòria extraordinària que va desbordar a la mateixa organització. Ni més ni menys, hi va haver 170 inscrits! Es va batre el rècord d'assistència en aquests tipus de tornejos, amb més del doble d'inscrits que l'anterior rècord, i amb molta participació d’escolars.

Finalment el torneig es va partir en dos. Un grup A amb 67 participants reservats per adults i un grup B amb 103 participants on participaven tots els nens i nenes. El grup A el guanyador en solitari amb 5,5 punts fou l’Aaron Alfonso (Tarragona), mentre que el grup B el guanyador fou en Gonzalo Hijarrubia (Cerap Riudoms) amb 5 punts i per millor desempat.

Donem les gràcies al Consell Esportiu Comarcal i al Club Escacs Vila-seca per cedir-nos material de forma desinteressada, gràcies a l'escola Torroja i Miret i Ajuntament de Vila-seca per cedir les seves instal·lacions. Però sobretot, gràcies als jugadors i jugadores i les famílies per la seva col·laboració i paciència.

Des de l’organització són conscients que en el Torneig Solidari d'Escacs del dissabte passat hi va haver algunes incidències i aspectes que es podrien haver fet millor. La imprevista i extraordinària participació de menors en el seu primer Torneig d'Escacs va sorprendre a tothom i, certament, va complicar la dinàmica del torneig. Ara, amb calma, un cop obtinguda l’experiència, es reflexionarà per tal de gestionar millor aquests tornejos. En qualsevol cas, es demana disculpes per les molèsties ocasionades.

Hi foren presents a la cloenda i repartiment de premis l'alcalde de Vila-seca Pere Segura i Xatruc (a la imatge al centre), acompanyat per la regidora d'esport, el qual li agraïm el suport solidari.

Això sí, el més important de tot, és que s’ha col·laborat molt per a fer molt feliços a molts nens i nenes hospitalitzats a la solidaritat de tots els participants.

Abraçada gran i afectuosa del Drac !!!

Resultats i classificacions: Grup A i Grup B.

Per a més informació del projecte Drac Artcai podeu visitar dracartcai.com