El MI Cubà Ernesto J. Fernández Guillén campió al grup A i Luca G. Tessiore campió al grup B

 

De l'11 al 18 d’agost ha tingut lloc al poliesportiu Marina-Besòs de Sant Adrià de Besòs, el IV Obert Internacional d’Escacs Sant Adrià 2022, torneig que pertany al XVIII Circuït Català d’Oberts Internacionals d’Escacs. Aquest any el nostre obert tenia les lletres de categoria B a la principal i B a la de trams.

Els tres primers classificats del grup A

L’Obert s’ha jugat tots els dies per la tarda a les 17:00h. tret del diumenge 14 d’agost que es va fer doble ronda, començant la del matí a les 9:30h.

Aquest any l’obert ha consistit en dos grups separats per l’elo 1950 Fide, amb un marge de 100 punts de més d’elo català, fins a 2050 per poder jugar el grup B.

Aquest obert ha tingut un ritme de joc de 90 minuts a finish més 30 segons per jugada feta des de la primera jugada.

L'obert s'ha jugat en una àmplia sala única, tret d’un tauler que jugaba en un espai annex més ventilat perque ho va demanar un dels jugadors que tenia problemes de salut.

Hi ha hagut una nevera portada des del club, on s’ha venut des de la primera ronda aigua, coca-cola i fanta de taronja, tot a 50 cèntims. A més a l’entrada principal del poliesportiu hi havia màquines expenedores de begudes i una font d’aigua fresca.

L'obert ha estat arbitrat per l'AI Miquel Fernández-Díaz com a àrbitre principal i per l’AC Ricard Llerins. El director de l’obert va ser Lluís Ródenas Balañá.

Al grup A han participat 1 GM. 3 MI, 4 MF i 2 MC. El primer del rànquing era el GM Víctor Moskalenko amb un elo Fide de 2.452 punts, l’únic amb més de 2.400 punts d’elo Fide dels que jugava. El seguia el MI cubà Ernesto J. Fernández Guillén amb 2.390 punts i el FM de Canadà Mike Ivanov amb 2.359 punts.

Diversos aficionats van venir a veure en directe la competició en els diferents dies de joc.

A l’obert en total es van inscriure 88 jugadors de 8 països diferents, 40 al grup A i 48 al grup B, dels quals van jugar com a mínim 5 rondes 71 jugadors: 29 al grup A i 42 al grup B.

A l’entrega de premis, després de la darrera ronda, es van repartir 3.030 € en 27 premis en metàl·lic, 11 dels quals pel grup B i 14 trofeus, 7 dels quals pel grup B.

A ella va assistir un nombrós públic. L’entrega la van fer el President honorari del Club d’Escacs Sant Adrià Sr. Miquel Tarragó Domingo, el director de l’obert Luís Ródenas Balañá, el president de l’entitat organitzadora Joan Molinero Martín, el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs Sr. Andreu Pozo i la tresorera de la Fce Sra. Montserrat Gràcia.

Vista de la sala de joc

Finalment el MI cubà Ernesto J. Fernández va quedar primer del grup magistral amb 7,5 punts de 9 rondes, després d’una espectacular partida on va superar el MI peruà Filemón Cruz. El segon lloc va ser per l’indi Anustoop Biswas amb 7 punts i el tercer pel MF de Canadà Mike Ivanov amb 6 punts, encara que va demanar un descans i per tant només va jugar 8 rondes. Empatats amb ell van quedar el GM Victor Moskalenko i el jove peruà Antony Javier Paredes Lagos. Hi havia fins a 10 premis a la general del grup A.

El millor local del grup A va ser el jugador Emilio Donas Pérez amb 4 punts.

El millor sots-18 va ser el MF indi Krishan Ritvik Anuj Shirivatri, amb 5,5 punts.

La millor jugadora del grup A va ser la jugadora de l’Índia Rutuja Batshi amb 4,5 punts.

El premi al jugador veterà de més de 65 anys va ser per Enric Franzoni del Sant Andreu amb 4 punts.

El grup B l’ha guanyat el jove jugador americà sots-12 Luca G. Tessiore amb 8 punts de 9 possibles, cedint només dos taules en tota la competició. Segon va quedar el també sots-14 del Peona i peó Nicolás Aleksanyan amb 7,5 punts, quedant tercer el veterà jugador del Granollers-Canovelles Jaume Costa amb 6,5 punts en solitari.

El millor local va ser Vicente Carricondo Fernández amb 5 punts, encara que només va jugar 7 rondes.

El millor sot-18 del grup B va ser el jugador local Chen Siyuan amb 5 punts.

La millor jugadora del grup B va ser Laia Carabantes Otal del Monzón amb 5 punts.

El millor veterà de més de 65 anys va ser el jugador del Tres peons Emilio Tardío amb 5,5 punts.

Respecte els premis per trams, excloent els 10 primers de la general que ja tenien premi econòmic, el primer classificat del tram 2400-2250 va ser el MI peruà Filemón Cruz amb 5 punts, seguit pel MI del Colón Sabadell Lluís Maria Perpinyà també amb 5 punts.

Pel tram 2249-2100 el primer classificat va ser el MC del cor de Marina Carlos Fernández amb 4,5 punts seguit, seguit pel MF Luís Alberto Gómez Jurado amb 3 punts.

Pel tram 2099-1950 el primer classificat del grup A va ser pel jugador del Jake Xavier Castanyer amb 5 punts, seguit per la jugadora de l’Índia Rutuja Batshi amb 4,5 punts.

Respecte els trams del grup B el millor 1949-1800, excloent els cinc primers de la general que ja tenien premi econòmic, va ser pel veterà jugador del Cerdanyola del Vallès Pere Mas amb 5,5 punts, quedant vacant el segon premi.

El millor del tram 1799-1650 va ser el jugador veterà del Tres Peons Emilio Tardío amb 5,5 punts, seguit pel local Vicente Carricondo amb 5 punts.

Finalment el millor jugador del tram de menys de 1649 elo Fide va ser pel jove jugador del Foment Martinenc Albert Pardina amb 5,5 punts, seguit per Royer Manuel Luján del Sitges també amb 5,5 punts.

Des de l’organització agraïm la col·laboració de la Federació Catalana d'Escacs i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, que han facilitat el desenvolupament d’aquest obert internacional d’escacs.