Els escacs de Vallfogona retornen a la normalitat

Aquest diumenge 18 de setembre es va organitzar el 28è Open Internacional d’Escacs Actius a Vallfogona retornant totalment a la normalitat amb 110 participants.

Va ser un campionat de nivell molt fort en el que van participar 4 Grans Mestres, 8 Mestres Internacionals i més de 15 jugadors entre Mestres Fide i Mestres Catalans.

El campió del torneig, Miguel Muñoz, amb l'Alcalde de la població, Xavier Castellana.

Aquesta edició 2022 es va endur el campionat el jugador peruà Miguel Muñoz que va acabar amb 7.5 punts de 9 possibles. Només va cedir 3 taules, una amb el GM armeni Karen Mowsziszian, unes segones taules amb el jove jugador MI Daniel Garcia i unes terceres taules amb el també peruà MI Jonathan Cruz. Miguel Muñoz ja és un jugador que ha participat en moltes de les edicions de l’open de Vallfogona però mai havia adquirit el primer lloc. A l’any 2016 i el 2018 va quedar en segona posició.

En segona posició va quedar el GM d’Ucraïna Yuri Solodovnichenko que va fer unes taules amb el jugador peruà Filemon Cruz i va perdre amb el campió.

En tercer lloc, i també amb 7.5 punts, va ser pel jugador peruà MI Jonathan Cruz que va patir una derrota amb el MI colombià Jorge González i unes taules amb el campió.

La classificació dels 10 primers és:

Ordre

 

Nom i cognoms

FED

Pts.

1

GM

Munoz Miguel

PER

7,5

2

GM

Solodovnichenko Yuri

UKR

7,5

3

IM

Cruz Jonathan

PER

7,5

4

GM

Movsziszian Karen

ARM

7

5

IM

Sosa Tomas

ARG

7

6

FM

Martinez Pla Xavier

CAT

7

7

IM

Garcia Ramos Daniel

CAT

6,5

8

FM

Fernandez Diaz Cristian

CAT

6,5

9

IM

Fernandez Guillen Ernesto J.

CUB

6,5

10

IM

Cruz Filemon

PER

6,5

 

Classificació final

Volem destacar la bona actuació per part del jove jugador sub16 del C.E. Lleida, Guerau Benseny, que va quedar en 11a posició de la general, fent un gran campionat i puntuant amb jugadors d’alt nivell.

Pel que fa pels premis per equips el primer lloc va ser pel Club d’escacs Lleida i el segon lloc pel Club Geva-Cea d’Andorra.

Com ja és tradicional a l’open de Vallfogona, el dia es va iniciar amb un bon esmorzar que el club ofereix als participants i seguidament i durant tot el dia es van disputar 9 rondes, 5 al matí i 4 a la tarda. Al finalitzar es va fer l’entrega de premis per tots els guanyadors i guanyadores.

Vista de la sala de joc.

L’organització de l’open està molt satisfet de com s’ha pogut retornar a fer un campionat d’aquestes característiques i amb una molt bona participació i que juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vallfogona i empreses privades ja es comença a mirar cap la 29a edició.

Podeu trobar tota la classificació a: vallfogona.com