EL CLUB ESCACS FIGUERES REUNEIX 130 ESCAQUISTES AL 24è OBERT INTERNACIONAL MIQUEL MAS I AL 1er TORNEIG D'AFICIONATS

El Gran Mestre Peruà Miguel Muñoz és el campió de la XXIVa edició de l'Obert Internacional de Figueres Miquel Mas

Aquest dissabte 12 d'agost es va celebrar la 24a edició de l'Obert Internacional a la sala Royal Palace de Figueres (a la ctra. de El Far, al costat dels cinemes). En una edició que per primera vegada es jugava a ritme actiu (15 min més 5 segons per jugada) el campió va ser el GM Miguel Muñoz amb 7,5 punts, seguit amb els mateixos punts del MI cubà Ernesto Fernández. A mig punt va ser 3er el GM del Figueres Yuri Solodovnichenko.

El GM Perua Miguel Muñoz recollint el seu premi de campió del torneig

 

 

Cal destacar la participció de 72 jugadors amb 11 titulats internacionals, elevant considerablement el nivell de les darreres edicions, que s'havien disputat sempre a ritme clàssic. 

Molt bona actuació del MI Joan Pomés (Terrassa) i del MF Carles Martín (Barcelona) que van ser 5è i 6è respectivament millorant sensiblement el seu ranking inicial.

A nivell local el més ben classificat va ser Albert Pi, 10è de la general i 2on del Tram Elo fins a 2250, i el premi a millor jugador del Figueres se'l va endú Ilya Lemeshev, tots 2 amb 6 punts.

En total es van repartir més de 1600 eur, repartits en 8 premis de la general, 12 premis de tram d'Elo i 4 de trams d'edats. L'entrega de premis va comptar amb la presència de Josep Maria Agustí, membre de Junta del Casino Menestral Figuerenc i del regisdor d'esports Pere Montserrat.


Vista previa de sala de joc

El director del torneig va ser Toni Fernández i l'àrbitre principal el AI Emili Colls, amb el suport de Rafa Terris.

L'endemà diumenge, 13 d'agost, es va disputar el 1er Obert d'Aficionats Miquel Mas, a la Pl. Catalunya, també amb una excel.lent participació que va arribar als 55 jugadors. La meitat d'ells eren sub16 i gairebé la meitat també eren no federats, però amb un bon nivell, ja que els tres primers classificats no pertanyien a cap club! Va vèncer Javier Giralte, seguit de Rafael López i Ferran Baraut amb 7 punts, 6,5 i 6 respectivament pernun total de 8 rondes.

En resum, un cap de setmana intens d'escacs a Figueres, amb gairebé 130 jugadors en una fórmula que caldrà repetir. 

Club d'Escacs Figueres

Figueres, 14 d'agost de 2023