ORGANITZACIÓ

Organitzat per la Federació Catalana d’Escacs.

 

DATA

Dissabte 5 i diumenge 6 de desembre de 2020

 

HORARI

Dissabte de 10:00 a 12:00 hores.

Diumenge de 10:00 a 12:00 hores.

 

LLOC I REQUISITS INFORMÀTICS

La plataforma de joc serà www.lichess.org.

Els participants hauran d'estar registrats i disposar d'un usuari actiu a la plataforma de joc de Lichess. Només per a les partides del dia 6 de desembre, diumenge, s’haurà d’estar disponible a la plataforma zoom.

Els participants hauran de disposar de connexió estable a Internet i d’un dispositiu informàtic adequat per a jugar als escacs online. Per a les rondes del diumenge, 6 de desembre, s’haurà d’estar dotat de càmera web, interna o externa, en funcionament/operativa durant les partides.

 

PARTICIPANTS

Podrà jugar qualsevol esportista en possessió de la llicència federativa catalana en vigor.

 

CATEGORIES

Podran participar tots els esportistes que tinguin llicència federativa per algun club en vigor per l’any 2020. Si algun esportista amb llicència d’algun consell vol participar, haurà de demanar el canvi de club.

Es jugarà en 5 grups mixtes de les següents categories:

  • SUB-8: Nens/es nascuts l’any 2012 i posteriors.
  • SUB-10: Nens/es nascuts els anys 2010 i 2011.
  • SUB-12: Nens/es nascuts els anys 2008 i 2009.
  • SUB-14: Nens/es nascuts els anys 2006 i 2007.
  • SUB-20: Nois/es nascuts entre els anys 2000 i 2005.

En el cas que en una categoria hi hagi pocs inscrits, s’ajuntaria amb una altra categoria.

 

SISTEMA DE JOC

El torneig es dividirà en les respectives categories indicades en cada enllaç de la plataforma de Lichess.

El primer dia de torneig, dissabte, 5 de desembre, el torneig serà tipus Arena de 3 minuts + 2 segons d’increment per jugada, sense opció a Berserk ni a Arena Streaks, a jugar durant 2:00 hores de joc.

El segon dia de joc, diumenge, 6 de desembre, es jugaran les semifinals i finals dels 4 primers classificats de cada categoria. Aquests matxos seran al millor de 6 partides, alternant els colors. En cas d’empat es faria una altra partida al mateix ritme per a desempatar i seguint alternant els colors. El ritme de joc serà el mateix que el dissabte i sense opció a Berserk ni a Arena Streaks

 

USUARI A LICHESS.ORG

Cada esportista s’haurà de crear, si no el té, un usuari a www.lichess.org

Per participar-hi, els passos a seguir són:

  • Fer-se un usuari a  (si no en disposeu). Per fer-ho només és necessari un correu electrònic i definir un nom d’usuari i contrasenya del compte creat.
  • A continuació s’haurà de respondre al correu que enviarà lichess.org al correu electrònic, per tal de validar el nou usuari.
  • Unir-vos a la competició Memorial David Garcia Ilundain de la categoria a participar, amb el vostre usuari de Lichess, als enllaços següents:

○        Torneig Sub-8

○        Torneig Sub-10

○        Torneig Sub-12

○        Torneig Sub-14

○        Torneig Sub-20 (En aquesta categoria s’integren els sub-16, sub-18 i sub-20)

  • Necessitareu una contrasenya per entrar al torneig que la federació us enviarà per correu electrònic una vegada feta l’inscripció.
  • L’enllaç al torneig, per qui el vulgui seguir, es publicarà al web i a les xarxes socials de la Federació Catalana d’Escacs: FacebookInstagram i Twitter.

La puntuació per partida serà la que estableix la plataforma online lichess.org, una victòria té una base de 2 punts, un empat d’ 1 punt, i una pèrdua de cap.

No hi haurà la possibilitat de l’opció Berserk ni la d’Arena Streaks.

 

INSCRIPCIONS

Preu d’inscripció: Gratuïta

El termini d’inscripció finalitzarà el dia 3 de desembre de 2020 a les 19:00 hores.

Per fer la inscripció s’ha d’omplir el següent formulari electrònic.

 

AVALUACIÓ

Aquest torneig NO serà vàlid per a ELO.

 

PREMIS:

• Trofeu i diploma per als cinc primers classificats de cada categoria (sub-8, sub-10, sub-12, sub-14, sub-16 i sub-20). En el cas dels sub-16 i sub-20, els trofeus són acumulables.

• Trofeu i diploma als tres primers clubs classificats de cada categoria o grup -en el cas d’ajuntar dues categories, hi haurà un premi d’equips al grup- (puntuen els 3 millors classificats de cada club de la classificació final obtinguda a les partides de dissabte.). Un club no podrà guanyar més d’un premi a la mateixa categoria. Les categories del campionat per equips son sub-8, sub-10, sub-12, sub-14, sub-16 i sub-20.

Els diplomes s’enviaran per correu electrònic al club dels guanyadors.

 

COMPORTAMENT DELS ESPORTISTES

Tant en la competició com en el xat del torneig, els esportistes hauran de mantenir un codi de conducta afí a les Lleis dels Escacs de la FIDE i de respecte als altres participants. En cas d’infracció els participants podrien ser sancionats pel Comitè de Competició de la Federació Catalana d’Escacs.

 

ANTI-TRAMPES

Els participants acceptaran les decisions anti-cheating de la plataforma Lichess.org i de l'organització del torneig.

La visualització de l’esportista haurà de ser òptima i fàcilment reconeixible pels supervisors del torneig (ST).

 

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació al torneig implica l'acceptació d’aquestes bases. Tot el que no estigui previst en aquesta circular es resoldrà aplicant els reglaments de la FCdE o la FIDE.

 

PUBLICITAT          

Amb aquesta inscripció, els esportistes autoritzen a la Federació Catalana d’Escacs a gravar les seves imatges (sense so) per la càmera web durant el torneig; la gravació és únicament per comprovar la identitat del participant, i en cap cas no tindrà finalitats publicitàries ni de difusió.

Així mateix, s'insta a tots els participants que, amb la disposició del seu equip informàtic, minimitzin al màxim la possible gravació de terceres persones o espais privats durant la celebració de les partides.        

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dóna permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment.