ORGANITZA:

Federació Catalana d’Escacs – Delegació Territorial de Tarragona conjuntament amb l’Agrupació de Consells Esportius del Camp de Tarragona i el Club Escacs Tarragona.

DIES DE JOC:

Dissabtes 4, 11 i 18 de març de 2023 per la tarda, a les 16h (es disputaran 2 rondes cada dia).

LOCAL DE JOC:

Serà el mateix per a les tres jornades.

La sala de joc serà: Carrer Empordà, núm. 5, Hostalets, Els Pallaresos (Tarragona)

HORA D’INICI:

Les primeres rondes de cada dia començaran a les 16:00 h i les rondes següents un cop finalitzi la primera i es publiqui l’aparellament.

L’esportista que no s'hagi presentat a la seva partida passats 30 minuts de l’hora oficial d’inici de la ronda, perdrà la partida.

CATEGORIES:

  • Sub-08: esportistes nascuts a partir del 2015
  • Sub-10: esportistes nascuts els anys 2013 i 2014
  • Sub-12: esportistes nascuts els anys 2011 i 2012

INSCRIPCIÓ:

La inscripció s'ha de realitzar mitjançant el formulari electrònic corresponent: CLICA AQUÍ

La data límit d’inscripció és el dia 2 de març de 2023 a les 17:00h.

La quota d’inscripció es de 10,00 € per a cada participant, el qual es carregarà al compte intern del club.

Els esportistes que estan inscrits a la competició via consells esportius, però juguen per un club de la Federació Catalana d'Escacs, se'ls cobrarà 3€ d'inscripció, independentment de si han pagat una altra inscripció per participar a la fase prèvia comarcal o van pagar una altra inscripció prèviament o similar. L'import és per gestions de còmput d'Elo i altres despeses federatives.

SISTEMA DE JOC:

La competició serà única per a cada categoria (mixta).

En principi, es jugarà pel sistema suís basat en valoració a 6 rondes. En funció de la inscripció a cada categoria es podria modificar aquest sistema a una lliga, play off,...

Els aparellaments es realitzaran amb el programa SWISS MANAGER. No s’acceptaran reclamacions respecte els aparellaments publicats excepte els casos que l’àrbitre cregui convenients. El rànquing inicial es farà per ELO català.

Els aparellaments es publicaran el dimarts anterior a la ronda a partir de les 20 hores. Si un participant no vol ser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a l’àrbitre principal abans de finalitzar la ronda anterior o per escrit, al correu federacio@escacs.cat, fins dilluns a les 19:00 h.

RITME DE JOC:

60 minuts a finish per esportista i partida.

DESEMPATS:

En cas d'empat, quan hagi finalitzat la competició, es resoldrà:

  1. Resultat particular dels escaquistes empatats
  2. Buchholz menys el pitjor resultat (aplicant ajustament FIDE)
  3. Buchholz Total (aplicant ajustament FIDE)
  4. Performance recursiva (54)
  5. Sonneborn-Berger

Se sortejarà l’ordre d’aplicació dels tres primers desempats.

Mentre que pels grups que juguin pel sistema tancat, els desempats seran:

  1. Resultat particular dels escaquistes empatats
  2. Sonneborn-Berger
  3. Major nombre de victòries

ÀRBITRES:

L’àrbitre principal que gestionarà les rondes està pendent de la licitació. La gestió i organització dels arxius serà la definida en la licitació de l’arbitratge.

Les decisions de l'àrbitre principal seran inapel·lables.

DIRECTOR DEL TORNEIG:

Jordi Mas Mestres

INCOMPAREIXENCES:

Els esportistes que tinguin una incompareixença sense justificar podran ser retirats de la competició a criteri de l'Àrbitre principal. Així mateix es retirarà tot participant que no s’hagi presentat a la primera ronda de cada dia.

TELEFONIA:

No està permès fer servir telèfons o aparells electrònics dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre. Si el telèfon emet algun soroll, per a l'esportista comporta la pèrdua de la partida o l’expulsió de la sala de joc de l’espectador.

PREMIS:

Hi haurà trofeus per als 3 primers de la classificació general de cada categoria.
El lliurament de premis es durà a terme en finalitzar l'última ronda del campionat.

ACCÉS A LA SALA DE JOC:

L’accés a la sala per als participants i per al públic s’obrirà 15 minuts abans del començament de la ronda de joc.

Els participants que hagin d’abandonar la sala de joc durant la partida hauran de sol·licitar-ho a l’equip arbitral.

ALTRES:

Aquest torneig serà vàlid per a ELO català.

Aquest campionat és classificatori per al Campionat de Catalunya d’Edats 2023. Les places classificatòries per a la final es publicaran a la circular corresponent.

És obligat anotar la partida fins els últims cinc minuts en totes les categories. El seu incompliment comporta la pèrdua de la partida.

Per resoldre tot el que no s'hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s'aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d'Escacs, FEDA i FIDE.

PUBLICITAT:

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dona permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment. La Federació Catalana d’Escacs només es fa responsable de les imatges publicades en els seus mitjans.

 

El Vendrell, a 9 de febrer de 2023

Jordi Mas Mestres

Delegació Territorial de Tarragona